2.0. Pentru Valentina Vulea nu există limite în domeniul designului interior

Valentina Vulea este designer de interior şi e printre fericitele persoane care îşi practică hobby-ul ca şi meserie.
A studiat în Cluj-Napoca la Universitatea de Artă şi Design. Apreciază timpul petrecut în cadrul facultăţii, deoarece i-a oferit ocazia să experimenteze diverse teme şi să lucreze cu materiale variate.

„E plăcut să nu ştii care este limita între muncă şi relaxare,” afirmă Valentina. „Nu de puţine ori ne întâlneam un grup de colegi şi ne pregăteam lucrările pentru notare. Am prins multe răsărituri în timpul facultăţii, dar acesta e şi farmecul experienţelor” spune Valentina.

În cadrul universităţii oportunităţile sunt variate, în funcţie de interesul şi dorinţele fiecăruia. A colaborat cu o fabrică de mobilier, alături de care a realizat câteva proiecte personale, scaunul „VVV” , măsuţa modulara „VVV” , ultima lucrare fiind premiată de firma Naturlich, în cadrul concursului de design organizat de APMR.

Valentina a învăţat că este necesar să ştii toţi paşii de realizare a unui produs, de aceea s-a implicat în execuţia produselor sale.

După terminarea studiilor a călcat pragul unor firme specializate în mobilier şi design interior din Cluj-Napoca. Momentan este freelancer, dar a păstrat colaborarea cu ei, având proiecte în comun şi în prezent.

Şi totuşi Valentina Vulea a ţinut în permanenţă legătura cu oraşul natal. La începutul anului s-a reamenajat Salonul Plussz, un proiect realizat la iniţiaţiva proprietarilor de a oferi mai multe servicii clienţilor. Combinaţiile de materiale şi ergonomia spaţiului creează astfel o atmosferă degajată şi elegantă.

O lucrare care i-a adus o satisfacţie sufletească şi profesională deosebită este însă noua clădire din cadrul „Ruck Ventilatoare”. Colaborarea pentru interiorul clădirii „The Hexagon” a fost încununată cu evenimentul „Porţile deschise”, în luna mai, anul curent, după o muncă de peste 2 ani, fiind susţinută de Ruben Sabou, colaborator pe design interior. Un proiect de o asemenea amploare presupune şi un volum de informaţii pe măsură.
„Mi-a plăcut încă de la început ideea de a construi un spaţiu destinat angajaţilor, o investiţie importantă în dezvoltarea companiei” a afirmat Valentina Vulea.

„În ultimii ani am observat un interes şi o investitie tot mai mare în ceea ce înseamnă viaţa în Târnăveni. Sunt mândră că pot contribui astfel la evoluţia oraşului. Momentan lucrez la un nou magazin în Târnăveni, Chic Store, pe care îl las la aprecierea voastră, în momentul în care se va deschide” spune tânăra designer.

Există în permanenţă o expoziţie deschisă cu lucrările sale în localul FRESGO din Cluj-Napoca, cafenea la care a fost prezentă încă de la început. Colaborarea cu acţionarii pentru designul interior a fost încununată cu o prietenie frumoasă.

„Cine spune că nu se poate, înseamnă ca nu a încercat destul. Pentru mintea umană nu există limită. Limita ne-o impunem noi” declară cu optimism Valentina Vulea.