Amenzi pentru proprietarii de câini care nu respectă reglementările locale

Primăria municipiului Târnăveni atenţionează locuitorii că este interzisă plimbarea pe domeniul public (alei, trotuare, parcuri,sau alte locuri amenajate pentru agrement), a animalului de companie, fara ca proprietarul sau persoana care are in grija animalul respectiv, sa detina materiale necesare pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice (mănuși si pungi de unica folosinta). De asemenea este interzisa plimbarea animalelor de companie (de talie mica, mijlocie, mare), in parculetele si locurile de joaca pentru copii special amenajat. Se interzice lasarea cainilor de companie sa patrunda in aranjamentele florale si spatiul verde amenajat pe domeniul public sau privat al municipiului .
Este interzisa şi lasarea in libertate a animalelor de companie pe domeniul public, de catre proprietarii acestora. In timpul plimbarii animalelor de companie pe domeniul public, acestia vor fi purtati obligatoriu in lesa indiferent de talie si rasa. Plimbarea cainilor de companie de talie mijlocie sau talie mare ce intra la categoria cainilor agresivi si periculosi pe domeniul public este interzisa fara lesa si botnita.
Proprietarii sau detinatorii de animale de companie(caini, pisici), care locuiesc in blocuri cu apartamente, au obligatia de a lua masurile necesare astfel incat animalele de companie pe care le detin, sa nu murdareasca sau sa deterioreze spatiile de folosinta comuna(holuri, scari, spatii verzi). In caz contrar vor fi obligati sa efectueze curatenia, dezinfectia si refacerea spatiilor deteriorate. In cazul in care detinatorii de animale de companie cauzeaza neplaceri sau deranjeaza fonic cat si igenic proprietarii apartamentelor, acestia pot solicita masuri de inlaturare a cauzelor sau chiar interzicerea detinerii animalelor.
Cetatenii care au in proprietate locuinte individuale cat si terenul aferent acestora, pot creste si intretine caini, pisici sau alte animale de companie, numai daca sunt respectate normele sanitar-veterinare in vigoare iar imprejmuirea proprietatii este corespunzatoare si nu permite iesirea animalelor pe domeniul public sau privat al municipiului.
În caz contrar amenda este de la 120 la 560 lei.