Simpozion “Arta de A Fi Părinte”

În conditiile în care România deține în continuare primul loc în ceea ce privește mortalitatea infantilă și maternă în Europa, Asociația Moașelor din România deschide un dialog de educare a viitoarelor moaşe, cât şi a viitorilor părinţi, prin intermediul Simpozionului “ Arta de A Fi Părinte “ , simpozion care s-a desfăşurat pentru prima dată în perioada 06-07 octombrie în Tîrnăveni.

Simpozionul și-a propus să aducă în discuție problemele precum lipsa de educație în rândul publicului în ceea ce privește sănătatea sarcinii și a îngrijirii nou-născutului, toate aspecte ce pot fi soluționate printr-o mai mare valorificare a cunoștințelor moașelor și integrarea lor mai bună în sistemul de sănătate din țara noastră.

La simpozion au participat reprezentante ale moașelor din România printre care s-au numărat:

Vania Limban, moaşă şi expert în conceptul Green Parenting şi sănătate intimă. Este fondatorul Active Family Center din Bucureşti şi unul din fondatorii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.

Mirela Gherghina – moaşă Asociaţia Moaşelor din România.

Simpozionul “ Arta de A fi Părinte “s-a adresat atât specialiștilor, cât și unui public larg, părinți interesați de beneficiile pe care moașele le pot aduce mamelor, atât în perioada sarcinii, cât și în timpul nașterii și ulterior, în primele luni de viață ale nou-născutului.

Programul simpozionului a fost structurat pe 2 zile.

Prima zi a fost dedicată specialiştilor şi a abordat teme precum abilităţile de comunicare şi ascultare, abilităţi de susţinere a cursurilor pentru viitori părinţi şi diverse dezbateri. Ziua a 2-a s-a adresat publicului larg şi a dezbatătut teme precum alăptarea, tonifierea şi retonifierea perineului prenatal şi postnatal. În cadrul simpozionului a existat şi o tombolă sustinută.

Simpozionul se va desfăşura sub acelaşi format în mai multe oraşe din România printre care : Turda, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Braşov, Craiova, Constanţa, Timişoara.