Campania „nasturilor” împotriva violenţei la Târnăveni

cof

Campania „nasturilor” împotriva violenţei continuă, sub sloganul „CU VIOLENŢA PIERZI MEREU!”, cu îndemnul pentru fiecare dintre noi de a medita la costurile violenţei, atât pentru fiecare dintre noi, cât şi pentru familie sau societate.

Săptămâna a debutat cu activităţi în Municipiul Tîrnăveni. Comisar şef Gabriela Pîncă şi subcomisar Sanda Pop, din Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezente în două şcoli din oraş.

Mai întâi, la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, la clasa pregătitoare a doamnei Claudia Adela Suciu, a avut loc o dezbatere pe măsura vârstei cu cei 28 de şcolari prezenţi, foarte informaţi despre simbolul nasturelui, despre consecinţele violenţei, dar şi despre multe alte lucruri legate de siguranţa lor. Am apreciat obiectele lucrate de ei cu nasturi, dar mai ales cunoştinţele lor.

La şcoala Gimnazială “Traian” din aceeaşi localitate, ne-am întâlnit cu copiii îndrumaţi de doamnele Cristina Medeşan şi Laura Costin. Tot despre siguranţă şi nasturii ce luptă cu violenţa am discutat şi aici, găsind copii dornici de o lume fără atâta agresivitate.

După ambele activităţi, am extras cel puţin o concluzie, împreună. “Dacă ne ţinem de mâini, dacă ajutăm, violenţa nu îşi va putea face atâta loc printre noi!”. MULŢUMIM TUTUROR PENTRU IMPLICARE!

La nivel internaţional, în fiecare an în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, se desfăşoară Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei, ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra formelor de manifestare a violenţei ca o încălcare a drepturilor omului.

În plan local, activităţile mai multor instituţii şi ONG-uri urmăresc sensibilizarea şi conştientizarea comunităţii mureşene privind violenţa în familie şi nu numai, precum şi asupra consecinţelor, de cele mai multe ori dramatice. Chiar dacă violenţa rămâne de cele mai multe ori ascunsă, impactul este devastator nu doar asupra victimelor, ci şi asupra altor membri ai familiei, asupra prietenilor, asupra societăţii. Vrem ca lumea să vorbească despre existenţa violenţei şi despre nevoia de a reacţiona, de a nu accepta violenţa ca fiind ceva normal. De asemenea, ne dorim să readucem în atenţia comunităţii serviciile existente.

Ştim cu toţii că violenţa dezbină, destramă familii, distruge vieţi. De aceea, am ales NASTURELE ca şi simbol al campaniei încă din anul 2014. Aşa cum nasturii ţin lucrurile împreună, aşa fiecare dintre noi poate fi <> pentru relaţiile cu cei din jurul său. Toţi cei ce se alătură campaniei vor purta în cele 16 zile de activism împotriva violenţei, un NASTURE, distinct, altul decât al hainelor, pentru a exprima apartenenţa la mişcarea împotriva violenţei.

(Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)
Comisar şef Pîncă Gabriela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.