După inutilul lapte şi corn, urmează câte un borcan de miere pentru copii

După măsura aproape inutilă de a oferi lapte şi corn şcolarilor, parlamentul are o idee şi mai lipicioasă. Elevii din clasele primare și preșcolarii, inclusiv din sistemul privat, vor primi lunar, din 2019, câte un borcan de miere. Avem şi o consolare, producătorii selectați trebuie să fie locali.

Lapte vărsat peste tot pe trotuare, ignoranţă şi risipă alimentară şi nicidecum o alimentaţie sănătoasă. Acesta este peisajul după o zi obişnuită de şcoală, unde celor mici li se oferă o cutie de lapte cu care să facă ce vor. Iar cei mici procedează cum îi taie capul, în lipsa unor săli de mese unde să mănânce civilizat şi un meniu adecvat vârstei. Sau poate legiutorii au crezut că un copil care se hrăneşte doar lapte şi corn, ori un măr, se poate dezvolta sănătos.

Mierea va fi ambalată în borcane cu capac verde și va trebui să provină de la producători locali, prevede un proiect de lege care vrea să asigure fondurile bugetare pentru aplicarea unui program suspendat din 2015. Proiectul a fost depus de către majoritatea parlamentară anul trecut, iar acum senatorii din comisia de specialitate i-au întocmit un raport de adoptare și i-au adus modificări privind proveniența mierii și termenul de aplicare. Programul privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional a fost aprobat la finele anului 2006. Autorii proiectului arată că inițial programul era finanțat din fondurile Ministerului Educației, dar ulterior, din 2008, Guvernul a stabilit ca aceste chetuieli să fie suportate de autoritățile locale, din sumele defalcate care le revin din unele venituri ale bugetului de stat cu această destinație. Din 2015 însă nu au mai fost alocate fonduri pentru acest program.

Parlamentarii stabilesc, de asemenea, că ”mierea polifloră destinată consumului pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevderile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt scurt de aprovizionare”.

Senatorii din comisii au stabilit începerea programului, astfel modificat, de la 1 ianuarie 2019. Pentru a intra în vigoare, după votul din Senat, proiectul trebuie aprobat și de deputați și promulgat de președinte.

Citește mai mult pe Profit.ro

Un comentariu la „După inutilul lapte şi corn, urmează câte un borcan de miere pentru copii

  • 12 martie 2018 la 17:38
    Permalink

    Doamne, cate prostii mai inventeaza politicienii Romaniei ? Cati bani se vor mai duce din banii publici (adica si ai mei si ai tai) pentru niste aiureli ? Doamne, fa o minune si trtezeste-i pe romani ca sa nu mai ingaduie asemenea prostii fara nici un rost….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.