Folclorul local e pe mâini bune. La 12 ani Maria Anastasia Hălmaciu îl are deja la suflet

Maria Anastasia Hălmaciu are 12 ani şi este elevă a Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni. Cântă muzică populară de 4 ani, din anul 2014, pe când avea doar 8 ani.

Repertoriul ei cuprinde melodii de pe Valea Târnavei, dar şi din alte zone mai apropiate de localitatea natală, Târnăveni. Îi este recunoscătoare instructorului Vasile Trîmbiţas, fără ajutorul căruia nu ar fi ajuns să poată interpreta în ziua de azi. Alături de el şi de Ansamblul Folcloric „Junii Târnavei” a reuşit să participe la numeroase spectacole şi festivaluri de folclor, atât în ţară cât şi în Bulgaria, Grecia şi Ungaria.

Maria Anastasia a obţinut premiul 1 la festivalul interjudetean de folclor pentru copii „Cânt şi joc de pe Târnavă” organizat la Blaj.

In prezent se pregateşte pentru spectacole la secţia de canto a Casei de Cultură din Târnăveni. În viitor Maria Anastasia Hălmaciu spune că „nu va neglija şcoala dar se va axa şi pe cântat, pentru că fără muncă nu poţi ajunge ceva în viaţă”, afirmă foarte tânăra interpretă.

Maria Anastasia nu este doar solistă ci şi dansatoare la Ansamblul Folcloric „Junii Târnavei”. Nu ştie ce îi va rezerva viitorul dar preocupările ei viitoare vor fi în continuare şcoala, muzica şi dansul popular.

Înregistrare video de la transmisiunea în direct „Sosirea lui Moş Crăciun în Parcul Victoria” din 22 decembrie 2017 (minutul 28)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.