Gold

 • (Video) Urşii au băgat în sperieţi Sovata

  Locuitorii din Sovata spun că sunt terorizaţi de urşi în ultima perioadă. Ultimul incident serios a avut loc acum două zile, când o femeia a fost fugărită de un urs. Autorităţile locale spun că au făcut hârtiile necesare pentru relocarea sau recoltarea urşilor, dar până acum nu au primit răspuns.

  Urşii coboară în fiecare seară în staţiune şi în zona lacului Ursu, fapt care a dus la apariţia mai multor glume, cum că urşii vin acasă. Oamenii spun că sunt în jur de 20 de urşi care coboară după hrană, distrug tomberoane şi umblă pe străzi în căutare de mâncare. Localnicii au ajuns să se teamă să mai iasă pe stradă după lăsarea întunericului. Ultimul incident a avut loc pe data de 20 noiembrie, când o femeie a fost fugărită de un urs. Localnicii spun că femeia a reuşit să scape după ce s-a adăpostit, în ultimul moment, în curtea unei case. Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale locuinţei.

  Autorităţile locale recunosc problema, dar spun că este vorba despre trei urşi. „Noi am luat reclamaţii de la oameni, am avut şedinţă de consiliu local şi am făcut adrese la Autoritatea de Protecţie a Mediului, la Asociaţiile de Vânători, la Prefectura Mureş şi la Ministerul Mediului. Am cerut să se ia măsuri de relocare sau recoltare a celor trei exemplare. Nu am avut atacuri fizice asupra oamenilor. Nu am primit însă niciun răspuns încă şi nu putem face nimic fără autorizaţie. Tot ce putem face este să facem gălăgie să gonim ursul. Nu putem face goană cu câini sau cu arma deoarece suntem arie protejată. Suntem legaţi de mâini şi de picioare. Am văzut şi noi imaginile cu femeia alergată de urs. Incidentul a avut loc undeva la periferie, nu chiar în staţiune“, a spus viceprimarul din Sovata Kiss Ferentz

 • Consilierii locali au primit tablete

  În sfârşit Consiliul Local din Târnăveni intră într-o nouă eră. Chiar dacă propuneri au mai existat de-a lungul timpului, renunţarea la hârtie în favoarea formatului electronic a fost respinsă de aleşii locali care nu reuşeau probabil să se descurce cu materialul primit prin intermediul unui email.

  Joi 23 noiembrie, o zi istorică din acest punct de vedere, fiecare consilier local a primit câte o tabletă cu ajutorul căreia îşi va putea citi materialul de şedinţă. Prin această măsură se va face o economie importantă la hârtie şi toner, deoarece fiecare mapă de şedinţă conţinea sute de pagini, care ulterior erau multiplicate tuturor celor 19 consilieri locali. În aceste condiţii o simplă tabletă este mult mai eficientă şi va reduce costurile administrative.

  Mai rămâne doar ca toţi aleşii locali să reuşească sa acceseze informaţia primită, prin email de această dată.

 • Locuitorii şi proprietarii de firme de pe Strada Industriei s-au plâns Consiliului Local

  Locuitorii şi proprietarii de firme de pe Strada Industriei au fost prezenţi joi la şedinţa ordinară a Consiliului Local Târnăveni pentru a-şi expune supărările faţă de situaţia de pe stradă. Nemulţumirile cetăţenilor se refereau la mizeria care persistă pe strada Industriei şi au solicitat administraţiei locale să oblige constructorul să cureţe strada. Mai mult decât atât, reprezentanţii firmelor au declarat că afacerile lor au de suferit în urma mizeriei de pe stradă, fiind vorba de două spălătorii auto.

  Primăria municipiului Târnăveni a organizat procedura de achiziție publică și apoi a încheiat contractul de execuție lucrări „Rețea de canalizare menajeră și pluvială pe strada Industriei”. Câștigătorul procedurii de achiziție și, în speță, executant al lucrării a fost desemnată societatea Tehnic Trust SA din Târnăveni, care a avut termen de finalizare data de 30 august 2017.

  Pe parcursul execuției lucrării, constructorul a constatat că pe strada Industriei trece, la o adâncime care nu putea fi estimată inițial, o conductă magistrală cu diametrul de 600 mm. O parte din lucrare era deja executată și s-a impus modificarea proiectului inițial și repoziționarea instalațiilor specifice.

  „Din acest motiv, am acordat companiei executante o prelungire cu 60 de zile a termenului de două luni prevăzut inițial pentru finalizarea lucrării, respectiv până în data de 30 octombrie 2017. Cu alte cuvinte, în 30 octombrie, lucrarea ar fi trebuit finalizată. Având în vedere că SC Tehnic Trust SA nu s-a încadrat nici în acest termen, începând cu data de 1 noiembrie, beneficiarul lucrării, respectiv Primăria municipiului Târnăveni, a impus o penalizare de 1% pe lună din valoarea totală a contractului. Conform discuțiilor zilnice pe care le avem cu firma executantă, am primit asigurări că până la sfârșitul lunii noiembrie vor finaliza întreaga lucrare” anunţă Primăria municipiului Târnăveni, într-un comunicat de presă.

  Care sunt pașii următori? În cursul zilei de astăzi, reprezentanții Primăriei au făcut demersuri pe lângă compania Aquaserv SA, pentru realizarea cu prioritate, la începutul anului 2018, a lucrărilor de modernizare a rețelei de apă potabilă. Primăria va cuprinde în bugetul pentru anul 2018, la capitolul reparații, inclusiv asfaltarea străzii Industriei, obiectiv care va fi realizat în funcție de răspunsul favorabil al Aquaserv la solicitarea Primăriei.

  „Îi asigurăm pe toți proprietarii de imobile și pe deținătorii de afaceri din zona respectivă că Primăria municipiului Târnăveni urmărește îndeaproape rezolvarea acestei situații neplăcute. Demersurile juridice și dialogurile instituționale zilnice sunt menite să ducă la rezolvarea cât mai rapidă a incovenientelor create.
  Chiar dacă vina exclusivă pentru situația actuală aparține constructorului și nu Primăriei, instituția noastră își cere scuze pentru neplăcerile provocate fiecărui locuitor, administrator de firmă sau persoană aflată în tranzit pe strada Industriei. Vă rugăm ca, până la finalizarea lucrărilor, să parcați pe străzile din vecinătate, pentru a asigura frontul necesar de lucru” se mai spune în acelaşi comunicat.

  „Facem, de asemenea, un apel la tratarea acestui subiect cu obiectivitate și la abținerea de la politizarea unei situații neprevăzute în activitatea administrației municipiului” conchide comunicatul administraţiei locale.

  În urma prezenţei la şedinţa de consiliu, cei de pe strada Industriei au primit promisiunea că se va organiza o nouă întâlnire cu constructorul pentru remedierea situaţiei. Anul viitor însă, sunt prevăzute şi alte lucrări pe respectiva strada şi abia apoi aceasta poate fi asfaltată.

 • Taxele şi impozitele locale s-au majorat cu 15 %

  Consiliul local Târnăveni a aprobat în şedinţa de joi 23 noiembrie, majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018, în cuantum de 15 %. A fost aprobată şi cota de 10 % reprezentând bonificaţie acordată persoanelor fizice pentru plata cu anticipaţie a impozitelor pentru întregul an până la data de 31 martie. De asemenea şi pentru persoanele juridice se acordă bonificaţia de 10 % pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului asupra mijloacelor de transport datorate pentru întregul an.

  Detalii despre toate taxele pot fi văzute AICI.

  Primarul municipiului Târnăveni Sorin Megheşan a venit precizări referitoare la majorarea taxelor şi impozitelor locale:

  Așa cum v-am obișnuit, vin cu sinceritate în fața dumneavoastră cu unele precizări importante legate de această hotărâre.
  Trebuie să plecăm de la premisa că la Târnăveni taxele și impozitele sunt la limita MINIMĂ prevăzută de Codul Fiscal.
  Nu am aplicat NICIO MAJORARE în ultimii doi ani, spre deosebire de aproape toate localitățile, fapt pentru care avem unul dintre cele mai mici niveluri ale taxelor şi impozitelor locale din județul Mureș.
  De ce s-au majorat impozitele?
  Măsurile Guvernului Tudose, prin care se va reduce impozitul pe venit de la 16% la 10%, determină o scădere semnificativă a veniturilor la bugetele locale. Impozitele pe care angajații le plăteau pe salariile pe care le încasau de la angajator și care se virau jumătate autorităților locale vor ajunge în vistieria Guvernului.
  Din cauza acestei măsuri, în cazul Târnăveniului, vorbim de o scădere a veniturilor pentru investiții și reparații cu aproximativ 16%.
  Primăria municipiului Târnăveni are în programele de dezvoltare pentru 2018 proiecte deosebit de importante: lucrări de asfaltare a mai multor străzi din oraș, amenajarea Pieței de Zi, la care se adaugă cota de participare la proiectele europene pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, sala de sport, sau podul peste Târnava.
  Această majorare a impozitelor locale era așadar obligatorie, pentru a nu bloca efectiv lucrările prevăzute pentru anul viitor.
  Care este, de fapt, situația?
  Aceasta este partea goală a paharului, dar situația nu este nici pe departe atât de îngrijorătoare pentru dumneavoastră, pentru că în cifre reale, creșterile sunt mai mult decât suportabile.
  În plus, va exista o bonificație de 10% acordată persoanelor fizice pentru plata cu anticipaţie a impozitelor pentru întregul an, până la data de 31 martie. De asemenea, bonificaţia de 10% se acordă și pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului asupra mijloacelor de transport.
  Practic, cu un efort de plată a impozitelor anuale până în 31 martie, majorarea este aproape inexistentă.
  Vă mulțumesc pentru atenția acordată acestui punct de vedere mai lung dar obligatoriu și mai ales pentru înțelegerea unui efort comun pe care îl facem pentru dezvoltarea orașului. Vă asigur că fiecare leuț pe care îl achitați în impozitul local se va regăsi în confortul dumneavoastră, la Târnăveni.

 • Înşelaciune cu scocuri

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Ziua Naţională va fi sărbătorită la Târnăveni

  Ziua de 1 Decembrie va fi marcată şi anul acesta la Târnăveni printr-un moment festiv organizat în centru.

  Fanfara Armonia va intona imnul naţional şi se vor depune coroane de flori la monumentul Lupa Capitolina, urmate de defilarea Gărzii de Onoare.

  După oficierea slujbei religioase vor urma momente artistice susţinute de ansamblul Junii Târnavei, Alina Pop Mailat, Cornelia Mihuț, Ana-Maria și Argil Cioată.

  Evenimentul se va încheia cu o Horă a Unirii.

 • Joi se discuta taxele locale pentru anul 2018

  Între municipiile din judeţul Mureş, Târnăveni are unul dintre cele mai mici niveluri ale taxelor şi impozitelor locale. Nivelul minim al acestor taxe aplicat inclusiv anului 2017, nu poate fi menţinut din cauza planurilor de investiţii şi reparaţii pentru anul 2018 au afirmat reprezentanţii administraţiei locale. În acest sens, Primăria municipiului Târnăveni are în plan majorarea taxelor şi impozitelor locale cu aproximativ 15 %, în condiţiile în care Codul Fiscal permite o creştere de până la 50%. Sumele rezultate vor fi cuprinse în bugetul general al municipiului şi cheltuite în funcţie de fiecare obiectiv general în parte. Reprezentanţii administraţiei au precizat că majorarea nu are nicio legătură cu stabilirea în luna iulie a salariilor angajaţilor din Primărie, conform legii. Proiectul va fi discutat in sedinta Consiliului Local de joi.

  Tot atunci se vor lua in discutie doua proiecte referitoare la parteneriatul pentru modernizarea drumului Tarnaveni – Ungheni precum si despre activitatea de deszapezire la Tarnaveni. Regulamentul patinoarului si stabilirea numarului si cuantumului burselor scolare vor fi discutate in aceeasi sedinta. De asemenea se va pune in discutie o noua rectificare bugetara.

  Mai multe detalii AICI.

 • (Video) Femeie alergată de un urs prin Sovata

  Într-o filmare publicată recent pe internet o femeie din Sovata este urmărită pur și simplu de un URS! Întâmplarea a avut loc în data de 20 Noiembrie, în jurul orelor 20:00, pe strada Lungă din Sovata.

  Speriată, panicată, aceasta o ia la fugă însă se împiedică și cade în cele din urma. DOAR norocul și șansa au ajutat-o să scape de colții animalului FIOROS!

 • ,,AZI PREŞCOLARI, MÂINE ŞCOLARI” PARTENERIAT ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,AVRAM IANCU’’ TÂRNĂVENI ŞI GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 4 TÂRNĂVENI

  Pasul către școlaritate reprezintă un prag ce implică o serie de aspecte psihologice specifice adaptării școlare, iar acest lucru imprimă o direcție generală a întregii perioade pe care copilul o va petrece în școală. În acest sens, s-a încheiat un acord de parteneriat între Școala Gimnazială
  ,,Avram Iancu” Târnăveni, reprezentată prin director Istrate Mihaela şi învăţătoare Furnea Daliana, Hidi Iulia şi Nemeș Anișoara respectiv Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 Târnăveni reprezentată prin director Grec Lucreţia şi educatoare Dreghici Călina şi Moldovan Hajni.
  Tema proiectului se numește: : ,,Azi preşcolari, mâine şcolari”.
  Pentru a înlesni adaptarea copilului la școală, se dorește să se mențină o strânsă legătură între școală și grădiniță, două instituții asemănătoare și deosebite în același timp, scop operaționalizat prin efectuarea de vizite, de colaborări, de schimburi de experiență, ce pun preșcolarii în legătură directă atât cu școlarii cât mai ales cu învățătorul.
  Scopul proiectului este familiarizarea copiilor cu specificul activităților desfășurate în cadrul clasei de elevi, în vederea unei adaptări optime la regimul școlar.
  În data de 21. 11. 2017 la Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu” s-a desfăşurat activitatea integrată în care elevii şcolii i-au încântat pe cei mici cu un program artistic de poezii și cântece urmat de activităţi educative pe tema cunoaşterii fructelor şi legumelor precum şi a importanţei consumului acestora pentru sănătatea omului. Atât școlarii cât și preșcolarii au realizat lucrări comune, au fost încântați de surprizele de care au avut parte și de colaborare, iar la despărțire
  şi-au propus să continue seria activităţilor în parteneriat.

 • Se sistează apa pe mai multe străzi

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Angajez sofer categoria B

  Angajez sofer categoria B, pt transport intermediar Romania- UE – UE -Romania , tur- retur. Cerinte: minim 1 an experienta.

  Informatii la telefon: 0744 438 929.

 • Gunoiul…o resursa „de pret” la Tarnaveni

  După ce ani la rândul au schimbat lacătele, deoarece erau sparte de persoanele care nu mai aveau acces la tomberoanele de gunoi, locatarii de la blocuri au recurs la o altă metodă de protejare a tomberoanelor, de fapt de menținere a curățeniei în zona acestora. Au creat nișe în cadrul ușilor metalice de protecție a tomberoanelor, pentru ca locatarii să poată arunca gunoiul, fără a mai fi nevoiți să deschidă ușa. Fiindca insa a venit frigul, hoții din Târnăveni au trecut la noi metode de a putea cauta in gunoaie… cu valoare adaugata. Au furat pur si simplu grilajul metalic cu care era inchis gunoiul. De acum accesul este mult mai simplu iar mizeria este din nou la ea acasa.

 • 2.0 Târnăvenenii au prins gustul mâncărurilor deosebite

  Chiar dacă timid, în meniurile restaurantelor care servesc și mâncare, au apărut tot mai multe oferte interesante, pe lângă clasica Pizza, care se bucură de cel mai mare succes în oraș. La Târnăveni în ziua de azi se livrează sute de pizza la domiciliu, iar alte cantități se consumă în incinta localurilor.

  În 2016, pentru prima oară în istorie, romanii au lăsat în restaurante, cantine şi fastfood-uri peste 10 miliarde de lei. În toată ţara avem aproape 10.000 de localuri în care se serveşte mâncare, iar Târnăveniul nu este mai prejos.

  Gastronomia este o carte de vizită. A apărut un nou val de bucătari care redescoperă vechile reţete şi le aduc, cu succes, în gastronomia modernă.

  Un exemplul unde tradiționalul se îmbină cu modernul îl reprezintă cotletul de vită cu sos de piper verde (foto) și se află în meniul unui restaurant din Târnăveni care oferă clienților săi o gamă diversă de mâncăruri tradiționale dar adaptate trendului actual gastronomic.

  Gustul şi calitatea mâncării locale este o oglindă a societăţii şi al nivelului de trai. Chiar dacă mâncarea gustoasă a rămas în ADN-ul romanilor, nu foarte mulți obișnuiesc să ia masa la restaurant, de multe ori din rațiuni economice, deși nu întotdeauna se justifică acestea, uneori meniul unui restaurant fiind mai rentabil decât mâncarea gătită acasă, fiindcă nu se iau în considerare toate cheltuielile auxiliare. Ocaziile festive și mesele organizate sunt însă un bun prilej de a încerca noi rețete, fiecare dorindu-și o experiență culinară deosebită cu acest prilej, de multe ori, din păcate, excesul fiind o regulă în respectivele situații.

  Următoarea ocazie de festin culinar o va reprezenta revelionul, când restaurantele se vor întrece serios în a ademeni clienții cu meniul bogat și spectaculos.

 • Precizari cu privire la semafoarele din Târnăveni

  Săptămâna aceasta se vor monta patru noi semafoare cu buton în Târnăveni.

  „În spațiul public au apărut deja contestatarii de serviciu, care pun căruța înaintea boilor și critică în necunoștință de cauză. Menționez că locațiile sunt exact cele din caietul de sarcini al achiziției, publicat în 23 august, adică: Școala Gimnazială “Traian”, Biserica “Sfântu Gheorghe”, Restaurantul “Târnava” și Policlinică” spune primarul Sorin Meghesan intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

  Amplasarea semafoarelor a fost gândită cu scopul de a fluidiza traficul în zona centrală și de a securiza spațiile pietonale din preajma unităților de învățământ. Am lucrat cu specialiști de la instituțiile naționale de ordine și siguranță publică, motiv pentru care cele trei semafoare din Centru vor fi amplasate pe câte doi stâlpi cu consolă. Vor fi două semafoare rutiere și un semafor pietonal pe fiecare stâlp.

  „Am optat pentru această soluție pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună pentru conducătorii auto și pentru pietoni. Nu suntem perfecți și mai facem greșeli, pe care le corectăm la sugestia oricărui cetățean din Târnăveni. Dar răutățile inutile, care tind să devină sport local la Târnăveni, nu fac bine nimănui. Nici măcar celor care, prost sfătuiți și primitori de “lumină” din reședința de județ, încearcă să câștige un iluzoriu capital politic”
  mai afirma primarul Sorin Meghesan.

 • Spectacol de gală

  Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 1700, La Casa de Cultură Municipală „Mihai Eminescu” din Târnăveni, va avea loc Spectacolul de gală cu titlul „Perle” al Ansamblului „Kökényes”. Cu ocazia acestei manifestări, membri ansamblului transmit mulțumiri colaboratorilor, sponsorilor, și tuturor celor care au sprijinit în acest an Ansamblul „Kökényes”.

 • (Video) Cum a s-a plimbat ursul prin centrul din Mediaş

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Adevărul despre strada Industriei

  Primăria municipiului Târnăveni a organizat procedura de achiziție publică și apoi a încheiat contractul de execuție lucrări „Rețea de canalizare menajeră și pluvială pe strada Industriei”. Câștigătorul procedurii de achiziție și, în speță, executant al lucrării a fost desemnată societatea Tehnic Trust SA din Târnăveni, care a avut termen de finalizare data de 30 august 2017.

  Pe parcursul execuției lucrării, constructorul a constatat că pe strada Industriei trece, la o adâncime care nu putea fi estimată inițial, o conductă magistrală cu diametrul de 600 mm. O parte din lucrare era deja executată și s-a impus modificarea proiectului inițial și repoziționarea instalațiilor specifice.

  „Din acest motiv, am acordat companiei executante o prelungire cu 60 de zile a termenului de două luni prevăzut inițial pentru finalizarea lucrării, respectiv până în data de 30 octombrie 2017. Cu alte cuvinte, în 30 octombrie, lucrarea ar fi trebuit finalizată. Având în vedere că SC Tehnic Trust SA nu s-a încadrat nici în acest termen, începând cu data de 1 noiembrie, beneficiarul lucrării, respectiv Primăria municipiului Târnăveni, a impus o penalizare de 1% pe lună din valoarea totală a contractului. Conform discuțiilor zilnice pe care le avem cu firma executantă, am primit asigurări că până la sfârșitul lunii noiembrie vor finaliza întreaga lucrare” anunţă Primăria municipiului Târnăveni, într-un comunicat de presă.

  Care sunt pașii următori? În cursul zilei de astăzi, reprezentanții Primăriei au făcut demersuri pe lângă compania Aquaserv SA, pentru realizarea cu prioritate, la începutul anului 2018, a lucrărilor de modernizare a rețelei de apă potabilă. Primăria va cuprinde în bugetul pentru anul 2018, la capitolul reparații, inclusiv asfaltarea străzii Industriei, obiectiv care va fi realizat în funcție de răspunsul favorabil al Aquaserv la solicitarea Primăriei.

  „Îi asigurăm pe toți proprietarii de imobile și pe deținătorii de afaceri din zona respectivă că Primăria municipiului Târnăveni urmărește îndeaproape rezolvarea acestei situații neplăcute. Demersurile juridice și dialogurile instituționale zilnice sunt menite să ducă la rezolvarea cât mai rapidă a incovenientelor create.
  Chiar dacă vina exclusivă pentru situația actuală aparține constructorului și nu Primăriei, instituția noastră își cere scuze pentru neplăcerile provocate fiecărui locuitor, administrator de firmă sau persoană aflată în tranzit pe strada Industriei. Vă rugăm ca, până la finalizarea lucrărilor, să parcați pe străzile din vecinătate, pentru a asigura frontul necesar de lucru”
  se mai spune în acelaşi comunicat.

  „Facem, de asemenea, un apel la tratarea acestui subiect cu obiectivitate și la abținerea de la politizarea unei situații neprevăzute în activitatea administrației municipiului” conchide comunicatul administraţiei locale.

 • Concertul de Crăciun al Coralei Amicii

  Corala Amicii organizează tradiţionalul concert de Crăciun în data de 14 decembrie de la ora 18.00 la Casa de Cultură din Târnăveni.

  PROGRAMUL Evenimentului:
  Prezentatori:
  – Stefan Czijevska
  – Liliana Vescan

  Corala „Amicii”, solişti vocali şi grupuri vocal-instrumentale ale coralei vor interpreta colinde din repertoriul românesc şi internaţional.

  INVITAT SPECIAL:
  -Tenorul IOAN CHICIUDEAN,

  Conducerea muzicală:
  – Prof. LIVIU TURCU

  Acompaniament orgă:
  – Nicu Turcu

  Scenariu şi regia
  – Ing. Ioan Muntean
  – Csaba Teglas

  Intrarea va fi liberă.

  Corala „Amicii” vă urează
  SARBATORI FERICITE şi un AN NOU cu sănătate şi numai bucurii!
  LA MULTI ANI!

 • Conducea prin Boziaş fără permis

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • 2.0 ! O târnăveneancă le îmbracă pe Lady Gaga şi Katy Perry

  Teodora Burz a creat Styland în primăvara anului 2016 ca o colecţie de costume croite pentru femeia activă şi independentă. În doar 18 luni Styland a apărut pe coperţile a 11 reviste din România şi America, a fost purtat de zeci de vedete din toate colţurile lumii şi a fost ales dintr-o multitudine de branduri renumite sau combinat, alături de cele mai în vogă branduri ale momentului.

  „Am început cu cele clasice pentru ca la câteva săptămâni distanţă să apară şi modelele în culori şi croiuri diferite. Dintotdeauna mi-am dorit să creez o linie de costume pentru femei. Am crescut într-o familie în care atât tatăl, profesor de matematică, cât şi bunicul meu, maior în aviaţie, purtau costume impecabile, iar asta m-a influenţat mult. A fost visul meu de mică şi ştiam că într-o zi se va materializa” a povestit Teodora Burz, fondatoarea brandului.

  Teodora Burz, originară din Târnăveni, a condus activitatea de marketing și dezvoltare a unuia dintre cele mai importante holdinguri textile ale lumii. În 2001, a creat de la zero brandul românesc de modă Ziggo (din care s-a retras după cinci ani) și tot atunci a adus pentru prima oară în România cel mai dinamic brand de menswear din Turcia, Damat Tween, preluînd funcţia de director de marketing şi expansiune al Orka Holding, un grup din Turcia, prezent şi pe piaţa locală, care deţine în portofoliu peste 400 de magazine de modă pentru bărbaţi deschise pe aproape 40 de pieţe de la nivel internaţional. În paralel este şi country manager al Orka Holding în România, unde sunt deschise şapte magazine cu afaceri de 2,6 mil. euro în 2012.

  La vârsta de cinci ani, Teodora Burz a decretat că trebuie să câştige proprii bani, aşa că şi-a însuşit o mică parcelă din grădina casei părinţilor ei pentru a cultiva cu grijă şi simţ de răspundere vinete, roşii, ceapă şi ardei. „Atunci mi s-a dezvoltat cel mai bine simţul competiţiei şi al lucrului bine-făcut“, spunea Burz. După „recoltă“, îşi ducea legumele la piaţa din Târnăveni, de una singură „Oamenii erau încântaţi să cumpere de la un copil, aşa că eram prima care-şi vindea marfa“, mai spune Teodora.

  La începutul anilor 2000 Teodora Burz a pus bazele brandului de haine pentru bărbaţi Ziggo House, iar ulterior a lucrat pentru retaileri internaţionali. De aproape şapte ani este country manager al Orka Holding (care operează magazine sub mărcile Damat, Tween şi D’S) în România şi se ocupă de marketingul şi expansiunea grupului turc la nivel internaţional, care deţine în portofoliu peste 400 de magazine de modă pentru bărbaţi deschise pe aproape 40 de pieţe.

  „Eu nu am avut un mentor sau un model, dar cred că e bine să deschidem apetitul generaţiei Z către oameni care au reuşit, în măsura în care reprezentanţii mediului de afaceri îşi doresc să se implice în orientarea noilor generaţii”, precizează Teodora Burz. În anul care tocmai a trecut spune că a investit atât financiar, cât şi energie şi experienţă, iar pentru 2017 îşi propune o creştere de 30% a businessului pe care îl conduce.

 • Săptămâna Şcolii Gimnaziale ,,Avram Iancu’’ 13 – 17 noiembrie 2017

  De luni până vineri, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Târnăveni a fost în sărbătoare. Evenimentul a presupus implicarea celor 589 de elevi ai școlii, cadre didactice de la aceasta instituție, părinți și reprezentanți ai unor ONG-uri locale. Organizatorii și-au propus promovarea unității de învățământ ca loc în care învățăm să învățăm, să trăim și să iubim, nu un simplu loc în care ne petrecem câteva ore pe zi.
  Anul acesta săptămâna școlii a avut semnificații deosebite, deoarece a coincis cu Săptămâna Educației Globale a cărei temă pentru 2017 este ”Lumea mea depinde de noi”.
  În cadrul SNAC – Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, s-a derulat activitatea de colectare a legumelor şi fructelor. Scopul acestei activităţi de voluntariat a fost sensibilizarea elevilor cu privire la situaţia dificilă în care se găsesc persoanele afectate de lipsa de alimente.
  Apogeul manifestărilor a fost atins vineri, 17 noiembrie, ora 11, la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu”. Elevii şcolii, coordonaţi de dascălii lor, au îmbinat puterea creativităţii cu talentul şi cu bucuria implicării într-un proiect comun: ediţia a XII-a a spectacolului denumit „Ziua Iancului”.

 • 2.0 ! Ştefan Manea a devenit preşedintele Consiliului Județean al Elevilor

  Elevul Ștefan Manea din Târnăveni a fost ales președinte al Consiliului Județean al Elevilor Mureş. Ştefan are 15 ani şi elev la Liceul Teoretic “Andrei Barseanu” din Târnăveni, clasa a X-a, profil știinte ale naturii, intensiv engleză.

  În urma alegerilor Ştefan va fi liderul elevilor mureșeni în anul școlar 2017-2018.

  Cu media 9,90, Stefan Manea, de la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” din Târnăveni, a fost pe locul al 10-lea din 4.298 de candidați înscriși în județul Mureș la examenul de evaluare națională în 2016. A obținut nota 10 la matematică și 9,80 la limba și literatura română.

  Ștefan este și unul dintre componenții de bază ai Fanfarei “Armonia”, ceea ce face ca performanța lui să fie cu atât mai remarcabilă.

 • (Video) Alertă azi noapte în Mediaș. Urs văzut în centru

  Medieșenii au sunat aseară la 112 pentru a anunța apariția unui urs pe mai multe străzi din municipiul Mediaș. Autoritățile au confirmat apelurile!

  Conform unor martori un urs s-ar fi plimbat aproximativ o oră în zona centrală a orașului și pe unele străzi situate în cartierului Greweln. În urma apelului de urgență, s-a dat alarmă generală și mai multe echipaje de jandarmi și polițiști au patrulat pe străzile unde a fost observat animalul.

  Conform unor surse neoficiale, ursul a fost văzut în zona Spitalului Municipal, Piața Regele Ferdinand I și pe strada Stephan Ludwig Roth. Persoanele care au văzut ursul pe strada Stephan Ludwig Roth s-au refugiat în curtea Poliției Municipiului Mediaș. Alte apeluri ar confirma faptul că a mai fost observat pe strada Stadionului, de unde a ajuns în pădurea din zona Greweln.

  Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui eveniment.

 • Se fac pregătiri pentru deschiderea patinoarului la Târnăveni

  Primăria municipiului Târnăveni face pregătiri în aceste zile pentru deschiderea patinoarului. Acesta va fi amplasat tot în parcul Victoria, iar deschiderea oficială este anunţată pentru data de 6 decembrie.

  Cu prilejul sărbătorilor de iarnă administraţia locală va pregăti mai multe suprize locuitorilor.

  Vom reveni cu detalii.

 • ”Dicționarul de lucși” de Răzvan Ducan

  Aflându-se mereu sub semnul inspirației, scriitorul Răzvan Ducan nu se dezminte. În aceste zile a ieșit de sub tipar o nouă carte de-a sa, de data aceasta una de ”aforisme, panseuri, viziuni, ironii, șuruburi, sârme, alte lemne”, după cum singur se autoironizează serios autorul. Practic este o carte de cugetări și reflecții la lumea înconjurătoare. Cartea se numește ”Dicționarul de lucși” și a apărut la Editura Vatra veche din Tg.Mureș. Prefața cărții este semnată de fiul său, scriitorul Darie Ducan, doctorand la Litere la Universitatea Sorbona din Paris.

 • S-a răsturnat cu maşina în şanţ la Suplac

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Prins în Seleuş cu 1000 de litri de alcool ilegal

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • (Video) În premieră un tur pe Transilvania Motor Ring la Cerghid

  In perspectiva inaugurarii circuitului de viteza Transilvania Motor Ring, a avut loc intalnirea dintre Presedintele Federatiei Romane de Motociclism, Cristian Muresan si Presedintele Consiliului Judetean Mures, Péter Ferenc.

  Discutiile au fost purtate la sediul Consiliului Judetean Mures, dar si direct pe circuitul Transilvania Motor Ring, Péter Ferenc prezentand in detaliu lui Cristian Muresan evolutia lucrarilor aflate acum pe ultima suta de metri.

  Presedintele FRM a ajutat simbolic la finalizarea instalarii sistemului oficial de cronometrare, respectiv ingroparea antenelor in asfaltul circuitului. Au fost făcute câteva ture de circuit la bordul unui Safety Car, discutiile continuand pe tema unei posibile colaborari intre Federatia Romana de Motociclism si Consiliul Judetean Targu Mures, proprietarul Transilvania Motor Ring.

  Sursa: Federatia Romana de Motociclism

 • Cercul de teatru de la Clubul Copiilor Tarnaveni si Scoala Gimnaziala „Traian”, prezenti la Festivalul lampioanelor de la Cluj

  Gradinita Waldorf, impreuna cu Centrul Educational Emanuela au organizat sambata, , Festivalul Lampioanelor la Cluj.La aceasta interesanta manifestare au participat impreuna cu un grup de copii de gradinita si nu numai, cercul de teatru/teatru de revista de la Clubul Copiilor Tarnaveni, cerc condus si coordonat de prof. Alina-Carla Crainic-Farkas si invatatoarea Liliana Simon de la Scoala Gimnaziala „Traian”. Copiii au interactionat intre ei, au spus poezii, atat in limba romana, cat si in limba engleza si germana,, , au cantat, au dansat, si s-au simtit minunat alaturi de multi alti copii de varsta lor. Copiii participanti la acest eveniment cultural au fost coordonati de prof. Alina-Carla Crainic-Farkas si de invatatoarea Liliana Simon.

 • Programul tăierilor de arbori sezonul toamnă 2017 – primăvară 2018

  Primăria municipiului Târnăveni a anunțat programul tăierilor de arbori sezonul toamnă 2017 – primăvară 2018. În funcție de lucrările de reabilitare a străzilor lista va putea fi modificată.

 • Cursuri gratuite de ospătar la Târnăveni

  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureş intenţionează să organizeze în luna decembrie 2017, un program de formare profesională în meseria de Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație –Târnăveni.

  Conform prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, beneficiază GRATUIT de CURSURI de iniţiere/ calificare/ specializare/ perfecţionare, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în evidențele agenţiei precum şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei) şi care sunt înregistrate la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă.

  Serviciile de formare profesională asigură creşterea şi diversificarea competențelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.
  Informații suplimentare despre cursurile organizate de AJOFM Mureș se pot obține la sediul agenției, Compartimentul formare profesională sau la telefon 0265/263760, interior 115, persoană de contact Boar Adela.

 • S.C.Westfleisch Romania S.R.L. cu sediul in Tarnaveni str.Industriei nr.4/206 jud Mures,angajeaza

  S.C.Westfleisch Romania S.R.L. cu sediul in Tarnaveni str.Industriei nr.4/206 jud Mures,angajeaza :
  1. Lacatus mecanic (mecanic intretinere si reparatii utilaje )
  2.Electromecanic
  Cerinţele postului:
  o absolvent de studii in specialitate ;
  o experiență în post similar constituie avantaj;
  o abilități de comunicare;
  o abilități de lucru în echipă.

  Dosarele de candidatură se vor depune la Sediul Societatii Serviciul Organizare Resurse Umane ,zilnic de luni pana vineri intre orele 8-16 ,sau pe email : eva.norocel@westfleisch.ro până la data de 30.11.2017, şi vor cuprinde următoarele documente :
  o cerere de angajare
  o curriculum vitae;
  o copie după actele de studii;
  o copie acte stare civilă.
  Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Resurse Umane, tel : 0744386768
  Doar candidatii selectati vor fi contactati.

 • Circula prin Târnăveni cu un permis de conducere sârbesc fals

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Strabag, compania câștigătoare pentru realizarea lotului de autostradă Târgu Mureș-Ungheni, în valoare de 192 milioane lei

  Compania Strabag a câștigat licitația pentru realizarea lotului Târgu Mureș – Ungheni de pe autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, valoarea contractului fiind de 192 milioane lei fără TVA, informează miercuri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

  „A fost desemnat câștigătorul pentru realizarea Autostrăzii Brașov — Târgu Mureș — Cluj — Oradea, Lotul 1: Târgu Mureș — Ungheni și Drum de legătură — relicitare, având ca obiect execuția lucrărilor pentru realizarea tronsonului de autostradă: Lotul 1 — Târgu Mureș — Ungheni, drum de legătură cu o lungime de 9,2 kilometri”, se arată într-un comunicat al CNAIR, remis miercuri AGERPRES.

  Perioada de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanție de 108 luni.

  Semnarea contractului va fi posibilă după îndeplinirea termenelor legale privind formularea notificărilor prealabile și a contestațiilor și soluționării acestora.

  AGERPRES

 • Atenţie la pericolele specifice sezonului rece

  În perioada de iarnă se manifestă vulnerabilităţi şi riscuri ridicate, materializate prin înmulţirea numărului de incendii produse la gospodăriile individuale, precum şi prin producerea unor situaţii de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase, cum sunt ninsorile abundente urmate de îngheţ şi înzăpeziri.
  De aceea, o mare importanţă o are pregătirea populaţiei prin luarea din timp a măsurilor minime necesare pentru a preveni şi preîntâmpina producerea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece.
  Astfel, pentru apărarea împotriva incendiilor premergător sezonului rece, cetăţenii vor adopta următoarele măsuri:
  În cazul utilizării sobelor cu acumulare de căldură:
  – înainte de utilizare sobele şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor arse vor fi verificate amănunţit, reparate şi curăţate;
  – în faţa uşiţei de alimentare, pardoseala combustibilă se protejează cu o bucată de tablă cu dimensiunile de 70 x 50 cm;
  – nu se vor depozita materiale combustibile la o distanţă mai mică de 1 m faţă de sobele fără acumulare de căldură şi de 0,5 m faţă de sobele cu acumulare de căldură;
  În cazul utilizării sobelor fără acumulare de căldură:
  – distanţa dintre sobă sau burlanele metalice neizolate şi materialele combustibile din vecinătate va fi de cel puţin 1 m;
  – pardoseala combustibilă de sub acestea se va proteja printr-un postament termic izolator; acest postament va depaşi perimetrul sobei cu 25 cm, iar în faţa uşiţei de alimentare cu 50 cm.
  Pentru mijloacele de încălzire având drept combustibil gazele naturale se va avea în vedere verificarea şi întreţinerea în bună stare de funcţionare a instalaţiei de gaze naturale (conducte, robinete, arzătoare), înlăturându-se orice posibilitate de producere a scăpărilor de gaze;
  La exploatarea instalaţiilor de încălzire centrală:
  – montarea şi punerea în funcţiune a instalaţiilor de încălzire centrală se va face numai de către personal specializat şi autorizat în acest sens;
  – la trecerea conductelor instalaţiilor de încălzire prin pereţi sau planşee executate din materiale combustibile, acestea vor fi introduse în tuburi de protecţie şi izolate cu materiale incombustibile;
  – conductele de alimentare cu combustibili lichizi sau gazoşi vor fi menţinute în permanenţă perfect etanşe.
  În scopul prevenirii incendiilor provocate de copii – pe care frigul îi va ţine mai mult pe lângă şi în casă – se vor respecta următoarele:
  • copiii nu vor fi lăsaţi nesupravegheaţi în încăperile în care există sobe de încălzit sau gătit, lămpi de gătit cu petrol şi pentru iluminat, în stare de funcţionare;
  • copiii nu trebuie lăsaţi să se joace cu focul (lămpi, lumânări, chibrituri, brichete); asemenea mijloace nu trebuie lăsate la îndemâna lor;
  • nu este permis accesul copiilor nesupravegheaţi în depozitele de furaje, şure, poduri, magazii, grajduri cu mijloace care ar putea produce incendii;
  • copiii nu vor fi lăsaţi să folosească aparatele electrice de uz casnic (fiare de călcat, reşouri, radiatoare etc.) sau aragazul decât în prezenţa adulţilor< • nu folositi artificiile la o distanţă mai mică de 50 de metri de blocurile de locuit sau gospodării; • nu lăsaţi la îndemâna copiilor chibrituri, brichete sau lumânări, supravegheaţi-i cu atenţie şi nu-i lăsaţi singuri în casă; • nu lăsaţi copiii să aprindă lumânări în bradul de Crăciun, să folosească petarde, artificii sau pocnitori; • asiguraţi-vă că petardele şi pocnitorile interzise prin lege nu vor fi utilizate şi explicaţi copiilor riscurile la care se expun cât şi tragediile pe care le pot produce acestea. Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă provocate de fenomenele meteorologice periculoase, înaintea debutului sezonului rece, cetăţenii îşi vor asigura următoarele materiale: – sare şi nisip pentru topirea gheţii şi îmbunătăţirea aderenţei pe căile circulabile; – unelte de îndepărtare a zăpezii; – combustibil de încălzire în cantitate suficientă, în cazul în care vă asiguraţi încălzirea în sistem propriu. Izolaţi-vă termic locuinţa şi protejaţi-vă locuinţa cu jaluzele exterioare Pentru circulaţia pe drumurile publice pe timp de iarnă, când condiţiile meteorologice sunt vitrege, înainte de a pleca la drum, şoferii îşi vor pregăti autoturismele astfel: – acumulatorul şi sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună, iar bornele bateriei curăţate; – asiguraţi-vă antigel corespunzător pentru a evita îngheţarea; – asiguraţi-vă că sistemul de încălzire şi dezgheţare funcţionează eficient; – verificaţi sistemul de acţionare al ştergătoarelor de parbriz; asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute; – verificaţi funcţionarea farurilor şi a luminilor de avarie; – verificaţi nivelul şi densitatea uleiului. Uleiurile grele coagulează mai mult la temperaturi joase şi nu sunt la fel de lubrifiante; – dotaţi-vă cu lanţuri antiderapante. Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Mureș

 • „HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV”!

  În baza parteneriatului între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări S.A, la nivel naţional se derulează Campania „HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV”, care vizează informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care aceştia trebuie să le adopte în vederea prevenirii furturilor din locuinţe.

  În judeţul Mureş sunt angrenaţi, pe lângă poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, poliţiştii din structurile de Ordine Publică – Siguranţă Publică, Proximitate, purtătorul de cuvânt dar şi structurile de Poliţie Locală.

  Până în prezent au fost organizate 10 acţiuni, peste 300 mureşeni fiind informaţi în mod direct cu privire la problematica furturilor din locuinţă – cauze/factori favorizanţi/modalităţi de prevenire. Activităţile din cadrul campaniei vor continua până în luna decembrie a acestui an.

  RECOMANDĂRI:

   Închide ferestrele şi uşa de fiecare dată când pleci de acasă! (1 din 4 furturi din locuinţă este favorizat de neglijenţa proprietarilor care le lasă o portiţă deschisă hoţilor)!
   Dacă stai la parter sau la etajul 1montează grilaje la toate ferestrele! Escaladarea geamurilor e un mod frecvent de operare, iar forţarea acestora face accesul în locuinţă extrem de uşor)!
   Locurile secrete în care laşi prietenilor apropiaţi cheia apartamentului, precum ghiveciul cu flori sau preşul de la intrare nu sunt aşa de secrete precum crezi. Astfel de metode te fac vulnerabil în faţa furturilor!
   Nu ţine sume semnificative de bani lichizi în casă. Sunt pe primul loc în preferinţele hoţilor urmate de aparatură electronică,
   Indiferent de pretext, nu le oferi persoanelor necunoscute informaţii despre tine sau despre vecinii tăi. Nici despre bunurile deţinute, nici despre programul de lucru.
   Nu permite accesul în locuinţă străinilor care pretind că reprezintă instituţii, dar nu se pot legitima!

  Mai multe informaţii în domeniul prevenirii furturilor din locuinţe puteţi obţine vizitând site-ul web prevenire.groupama.ro, special creat în cadrul acestei campanii.

 • Tânăr din Adămuş prins la furat din maşini în Alba Iulia

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Ecograf 4D la ginecologia spitalului din Târnăveni

  O veste bună pentru sănătatea târnăvenenilor. La secția obstetrică-ginecologie de la Spitalul “Gh. Marinescu” există de foarte puțină vreme, un ecograf 4D ultraperformant. Pe lângă faptul că rezultatele pot arăta timpuriu și cu o mai mare acuratețe detaliile unei eventuale anomalii fizice, ecografia 4D face posibilă vizualizarea mişcărilor fătului în timp real și rămâne ca o amintire plăcută pentru viitorii părinți.

 • Turneul de fotbal Sews-R

  Terenul multisport acoperit din incinta Bazei de Agrement ANBORA Tarnaveni va găzdui in perioada 18 Noiembrie -16 Decembrie campionatul de minifotbal organizat de compania SEWS-R, punct de lucru Tarnaveni, după următorul program:
  – sambata 18 noiembrie 2017, ora 12.00
  – sambata 25 noiembrie 2017, ora 12.00
  – sambata 9 decembrie 2017, ora 12.00
  – sambata 16 decembrie 2017, ora 12.00

  Sunt așteptați la cea mai modernă baza de agrement din zona câteva zeci de competitori împărțiți in 10 echipe, dar și alte câteva zeci de susținători . Intrarea este liberă in limita locurilor din tribuna.

 • Romgaz și-a dublat veniturile din vânzările de electricitate la Iernut

  Romgaz a profitat de evoluția ascendentă a prețului electricității pe bursa centralizată OPCOM majorându-și veniturile din vânzarea de energie electrică cu 99,4%. Dublarea veniturilor Romgaz din vânzarea de energie electrică produsă la Iernut și Cojocna este pusă de Romgaz în principal pe seama majorării producției de electricitate. Producția de energie electrică a Romgaz a crescut cu 62,5% comparativ cu producția realizată în perioada similară a anului 2016, de la 902,0 TWh la 1.465,5 TWh, cu această producție Romgaz deținând o cotă de piață de 3,14%.

  Și în ceea ce privește gazele naturale, Romgaz a beneficiat de pe urma liberalizării prețului la producători prin intrarea în vigoare de la 12 aprilie a OUG 64, majorându-și producția și ajungând la o cotă de piață (a gazelor naturale) de 48,19%.

  Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/romgaz-si-a-dublat-veniturile-din-vanzarile-de-electricitate-profitand-de-evolutia-preturilor-pe-opcom-17390549

 • Drum blocat între Sighişoara şi Mediaş din cauza unui accident grav

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Spălătorie auto angajează

  Spălătoria auto Zeno angajează un spălător auto. Telefon: 0740135835.

 • „FII VIGILENT! NU TE LĂSA ÎNŞELAT!”

  Escrocii apelează la tot felul de „scenarii”, bine regizate, pentru a-şi pune în operă înşelăciunile! Sunt actori desăvârşiţi, buni comunicatori, care mizează pe emoţiile devastatoare produse de „aşa-zisele veşti negre” despre ipotetice tragedii! Unul dintre scenariile folosite de infractori este cel al accidentului rutier! Povestea poate suna cam aşa: „Fiul tău a avut un accident, e nevoie urgentă de 5000 euro!…..”

  Cum acţionează?

  Autorii utilizează identităţi/calităţi false (avocat, procuror, poliţist sau medic) şi solicită telefonic diferite sume de bani victimelor.

   

  Banii sunt ceruţi sub pretextul că rude foarte apropiate (în general de gradul I) au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie de bani, fie pentru intervenţii medicale de urgenţă, fie au fost reţinute de organele de poliţie pentru săvârşirea unor fapte grave .

   

  Pentru a produce emoţii şi mai mari victimelor, autorii specifică faptul că rudele victime sunt accidentate grav, sunt imobilizate la pat, au fracturi grave, orice comunicare le înrăutăţeşte situaţia, deci nu pot vorbi.

   

  Suma de bani negociată ajunge să fie depusă de victimă într-un cont bancar menţionat de infractor, fie este ridicată de un curier (de la domiciliul victimei, sau de la un loc de întâlnire stabilit anterior la telefon).

   

  FII VIGILENT! NU TE LĂSA ÎNŞELAT!

  • Nu lăsa emoţiile să te copleşească! Gândeşte înainte de a lua o decizie!
  • Nu furniza datele personale, la telefon, străinilor!
  • Fii cu un pas înaintea escrocilor! Renunţă la „încrederea oarbă”! Informează-te despre consecinţele legale, medicale ale unui ipotetic accident de circulaţie!
  • Verifică veridicitatea informaţiilor auzite – 112, îţi clarifică situaţia!
  • Ţine minte: accidentele de circulaţie nu „se rezolvă” la telefon!

   

 • Domeniul în care au fost găsiţi cei mai mulţi muncitori la negru luna trecută

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Se fac pregătiri pentru montarea de semafoare la trecerile de pietoni

  Primăria municipiului Târnăveni a demarat pregătirile pentru montarea de semafoare la trecerile de pietoni din zonele aglomerate ale localităţii. Vor fi montate 4 semafoare, trei în centru şi unul în faţa Policlinicii.

  Semafoarele vor fi dotate cu buton de acționare pentru pietoni.

  Primarul municipiului, Sorin Megheșan a declarat că speră ca aceste semafoare să fie funcționale cât mai curând, așteptarea datorându-se parcurgerii tuturor etapelor necesare pentru procedura de achiziție.

 • Cum s-a schimbat satul Richiș după ce a fost cucerit de străini

  La începutul anilor ’90, niciun antropolog nu i-ar fi dat vreo şansă micului burg nemţesc din nordul judeţului Sibiului, aflat la 60 de kilometri de Tarnaveni. Saşii care până atunci ținuseră locul în viață, puseseră lacăt pe case şi plecaseră să-şi construiască alte vieţi în Germania. În urma lor rămăseseră doar cei care încă n-aveau unde să se ducă. Richisdorf, altădată satul bogaţilor, avea acum toate datele pentru a ajunge o ruină. Prin secolul XV era un pol religios și economic. Acum, însă, nimeni nu mai credea în istorii rurale ori în poeme şi părea că singurul lucru veşnic care s-a născut în satul acesta este sărăcia. Dar acolo unde fatalismul românilor n-a mai lăsat loc pentru nimic, nici măcar pentru dorinţa de a supravieţui, speranţa a venit de la o mână de venetici care au înțeles cât de frumos și important este să nu lași un loc să moară.

  Astăzi, sunt destui locuitori ai satului Richiș, comuna Biertan, care vorbesc despre splendoarea locului unde le-a fost dat să trăiască şi despre belşugul pe care natura îl dăruieşte celor care ştiu s-o preţuiască. Pare că undeva s-a produs un scurtcircuit. E, de fapt, un întreg proces. În ultimii ani, tot mai mulţi străini au cumpărat casele vechi ale saşilor şi s-au mutat în sat, fascinaţi de simplitatea şi de pitorescul bătrânului burg transilvan. Richiş este azi satul cu cea mai mare diversitate culturală din România: 12 naţionalităţi într-o localitate cu doar 700 de suflete.

  Când turiştii au bătut la porţi să cumpere zacuscă, slănină sau vin, parcă li s-a arătat şi sătenilor minunea. Oamenii au început să-nţeleagă ce înseamnă turism verde şi de ce altora le plac drumeţiile cu bicicleta şi în căruţe trase de cai, de ce fac trasee pe crestele dealurilor şi de ce mănâncă cu atâta plăcere legumele din grădină. Au început richișenii să înțeleagă, chiar dacă ei tocmai de asta erau sătui. Se mai miră câteodată, omeneşte, că nu-nţeleg de ce, când au condiţii aşa bune la pensiune – camere, băi, apă la chiuvetă -, oamenii tot la cort vor să doarmă.

  Citește materialul integral pe Recorder.ro

 • Program de educație dedicat copiilor de gimnaziu de pe valea Târnavei Mici

  Odată cu începerea școlii, Grupul Milvus Tîrgu Mureș a început programul de educație dedicat copiilor de gimnaziu de pe Valea Nirajului și a Târnavei Mici. Scopul acestui program este sensibilizarea generaţiilor tinere faţă de problemele de natură şi de mediu. Formarea modului de gândire eco-conştient a cetăţenilor, acţionând la nivelul elevilor şi a pedagogilor, prin cunoaşterea şi îndrăgirea naturii înconjurătoare Organizarea de activităţi ornitologice şi de protecţia naturii (activităţi, excursii, tabere). Colaborare cu grădiniţe, şcoli, universităţi, cu scopul de a derula activităţile noastre pe o scală cât mai largă. Organizare de sesiuni de informare şi de perfecţionare a pedagogilor. Elaborarea de materiale educative şi de informare.

  „Ne jucăm și învățăm, atât în clasă, cât și în natură. Vrem să transmitem generației următoare cunoștințe, care permit conștientizarea valorilor naturale între care trăiesc, cresc și își formează viitorul. Un viitor, sperăm noi, în armonie cu natura”, spun cei de la Grupul Milvus pe pagina de socializare.
  În acest programul de educație este în desfășurare, copiii de gimnaziu de pe Valea Nirajului și a Târnavei Mici.

  Grupul Milvus” este o organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată protecției păsărilor și a naturii, activând în domeniul conservării, educației, cercetării și consultanței cu scopul de a schimba România într-un loc mai bun pentru păsări, natură și oameni.

  Sursa: grupul Milvus

 • Cum a reuşit Luduşul să o ia înaintea Târnăveniului din punct de vedere economic

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Maraton teatral la Bahnea

  Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș în colaborare cu Primăria comunei Bahnea și Școala Generală a comunei Bahnea va organiza cea de-a XXV-a ediție a Festivalului-concurs de Teatru „SCENA”.
  De-a lungul anilor evoluția acestui prestigios festival, s-a bucurat de un remarcabil succes, punând în valoare talentul numeroaselor formații de teatru de amatori din județul nostru dar și din celelalte județe ale țării.
  Respectând tradiția, manifestarea culturală are loc la sfârșitul toamnei, iar în acest an, urmează a se desfășura duminică, 26 noiembrie 2017, la Căminul Cultural din localitatea Bahnea, de la orele 1600, și va aduce în fața spectatorilor formații de teatru de amatori din județul Mureș.
  Pe scenă vor oferi publicului spectator un veritabil spectacol teatral calitativ, următoarele formații de teatru de amatori:
  1. Formația de teatru ’’GONG’’ a Casei de Cultură din Iernut
  2. Formația de teatru ’’GHEM DE FOC’’ a Școlii Gimnaziale nr.1. din Luduș
  3. Formația de teatru ’’DELL’ ARTE’’ a Școlii Populare de Arte din Tîrgu Mureș
  4. Formația de teatru ’’ALB-NEGRU’’ a Casei de Cultură ’’Pompeiu Hărășteanu’’ din Luduș
  5. Formația de teatru ’’CLASIC’’ a Casei de Cultură ’’Eugen Nicoară’’ din Reghin
  6. Formația de teatru ’’ÎNDRĂZNEȚII’’ a Școlii Gimnaziale ’’Ioan Vlăduțiu’’ din Luduș

 • Târnăveniul susţine Junior Sport Mureș, prima revistă de cultură sportivă din județul Mureș

  Asociatia Junior Sport (în calitate de inițiator), Consiliul Judetean Mures (în calitate de partener principal) vor lansa în data de 9 Decembrie 2017 în cadrul Zilei Excelenței Sportului Mureșan prima revistă dedicată exclusiv promovării mișcării sportive din județul Mureș.

  Revista, cu un tiraj de 8000 de exemplare, va conține o radiografie a sportului mureșean prezentând materiale despre legendele sportului românesc originare din această zonă a țării, istoria sportului în județul Mureș, performanțele actuale ale sportivilor mureșeni, atât la nivel de seniori cât și la nivel de juniori.

  Începând cu luna ianuarie a anului 2018, Revista Junior Sport – Mureș va fi distribuită, GRATUIT, în școlile din județul Mureș, în cadrul acțiunii ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. La acțiunea din 2018 sunt invitați să participe mari sportivi mureșeni și reprezentanți ai instituțiilor de profil din județ, care, împreună cu echipa Junior Sport, vor promova și beneficiile educației fizice și sportului în rândul copiilor.

  Așadar, Junior Sport – cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii, manifestat atât prin organizarea de evenimente de promovare sportivă și prin editarea și tipărirea Revistei JUNIOR SPORT – prima și unica revistă din România de promovare a sportului juvenil, cât și prin dezvoltarea unei platforme online – www.juniorsport.ro și a canalului Youtube Revista Junior Sport –https://www.youtube.com/channel/UCuGU3eL35EfokTc0NCNnJyw, devine proiect național și astfel mesajul campaniei permanente a inițiatorului proiectului – Asociația Junior Sport „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!” va ajunge la cât mai mulți copii și din județul Mureș.

  Proiectul Junior Sport – Mureș este susținut de: Primăria Rîciu, Primăria Deda, Primăria Batoș, Primăria Răstolița, Primăria Solovăstru, Primăria Suseni, Primăria Rusii Munți, Primaria Sărmașu, Primaria Iernut, Primăria Ungheni Primăria Luduș, Primăria Reghin, Primăria Sighișoara, Primăria Târnăveni, Direcția Județeană de Sport și Tineret Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș.