Gold

 • Omagiu adus Regelui Mihai

  Primăria municipiului Târnăveni a amenajat, în cele trei zile de Doliu Național, 14, 15 și 16 decembrie, un loc de rugăciune în memoria Majestății Sale, Regele Mihai I al României. Locul unde îi veți putea aduce un omagiu, o floare și o lumânare Ultimului Rege al României este amplasat în Parcul din fața Primăriei.

  Joi, la ora 13:45, a fost oficiată o rugăciune de pomenire.

 • Brazi naturali în piaţă

  Mai mulţi comercianţi vând brazi de Crăciun lângă Piaţa Agro-Alimentară Avram Iancu. Preţurile încep de la 40 de lei şi cresc în funcţie de dimensiune şi coronament.

  Preţurile sunt negociabile.

  De la un an la altul, localnicii preferă însă tot mai mult brazii artificiali, atât din punct de vedere al costului cât şi din raţiuni ecologice.

 • Zeci de infracţiuni rutiere în ultimele zile

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Rezultate foarte bune la Liceul Teoretic ,,Andrei Bârseanu”

  În perioada 8 – 10 decembrie a anului curent Pataki Tímea, elevă în clasa a XII-a F la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu”, Târnăveni a participat la faza națională a Concursului Interdisciplinar De Comunicări Științifice În Limba Maghiară Pentru Elevii Din Clasele Liceale „TUDEK”, ediția 2017, secția: Literatură, lingvistică, etnografie. Concursul a fost organizat la Colegiul „Bethlen Gábor” din Aiud, jud. Alba. Eleva susnumită a obținut premiul mențiune. Profesorii pregătitori sunt: Béres Ilona și Szilágyi Anna Rózsika.

 • 2.0 Andrada Popa iubeşte şi promovează folclorul de pe Valea Târnavelor

  Are 18 ani, locuieşte în Adămuş şi este elevă a liceului Teoretic Andrei Bârseanu. A început să cânte folclor de pe clasa a VI-a, cu ajutorul profesoarei Andrei Ancuţa, când a urcat prima oară pe scenă cu prilejul zilei Şcolii Gimnaziale Avram Iancu.

  Repertoriul ei cuprinde melodii din mai multe zone ale ţării, dar cele mai dragi îi sunt cele de pe Valea Târnavelor. Îi este recunoscătoare instructorului Vasile Trâmbiţaş cu ajutorul căruia a reuşit să participe împreună cu Ansamblul Folcloric “Junii Tarnavei” la numeroase spectacole şi festivaluri de folclor, atât în ţară dar şi în Ungaria, Bulgaria şi Polonia. A obtinut un premiu special la concursul “Spicul de Aur” organizat la Pecica, în judeţul Arad.

  Andrada îşi doreşte să acumuleze experienţă în domeniul muzical şi să îşi dezvolte vocea, în prezent pregătindu-se la secţia de canto a Casei de Cultură din Tîrnăveni. E conştientă că pentru performanţă este nevoie de multă muncă, “dar totul e uşor când o faci cu plăcere” consideră tânăra.

  În viitorul apropiat, Andrada Adriana Popa are în plan absolvirea clasei a XII-a cu rezultate bune la bacalaureat iar mai apoi continuarea activităţii pe plan muzical. Nu ştie unde va fi peste 10 ani, dar şi-ar dori sa fie un bun interpret popular, pe marile scene, alături artiştii de excepţie ai muzicii populare.

   

 • Corala Amicii vă invită AZI la concert

  Corala Amicii organizează tradiţionalul concert de Crăciun în data de 14 decembrie de la ora 18.00 la Casa de Cultură din Târnăveni.

  PROGRAMUL Evenimentului:
  Prezentatori:
  – Stefan Czijevska
  – Liliana Vescan

  Corala „Amicii”, solişti vocali şi grupuri vocal-instrumentale ale coralei vor interpreta colinde din repertoriul românesc şi internaţional.

  INVITAT SPECIAL:
  -Tenorul IOAN CHICIUDEAN,

  Conducerea muzicală:
  – Prof. LIVIU TURCU

  Acompaniament orgă:
  – Nicu Turcu

  Scenariu şi regia
  – Ing. Ioan Muntean
  – Csaba Teglas

  Intrarea va fi liberă.

  Corala „Amicii” vă urează
  SARBATORI FERICITE şi un AN NOU cu sănătate şi numai bucurii!
  LA MULTI ANI!

 • Junii Târnavei vă invită la spectacol

  JUNII TARNAVEI” va invita duminică 17 decembrie 2017 de la ora 17:00 la Casa de Cultura „Mihai Eminescu”, pentru a va bucura impreuna de magia sarbatorilor prin spectacolul: „IATA, VIN COLINDATORI”!

 • Premii la geografie pentru elevii de la Școala Gimnazială „Traian”

  În data de 09.12.2017 a avut loc la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș etapa județeană a Concursului de orientare pe hartă „SETERRA”.
  La concurs au participat 29 de elevi (clasele VI-VIII), din 10 unităţi şcolare din judeţul Mureş.
  Elevii de la Şcoala Gimnazială „TRAIAN” din Târnăveni, pregătiți de profesorul de geografie Gagyi Zoltán Loránd, s-au remarcat din nou prin rezultate foarte bune. Astfel, elevul Béres János, din clasa a VII-a, a obţinut Premiul al III-lea, iar elevul Szőke Szabolcs, din clasa a VIII-a, a obţinut Menţiune.

 • De anul viitor, examenul auto doar la Tîrgu Mureş

  Din ianuarie 2018 elevii școlilor de șoferi din Târnăveni ar putea da proba traseului numai în Tîrgu-Mureș. Vestea i-a nemulțumit pe instructorii auto din întreg judeţul, care cred că se va ajunge la un blocaj.

  Peste 30 de instructori auto din zona municipiului Reghin au semnat un memoriu împotriva acestei măsuri. Lor li se alătură și cursanții.

  Nemulţumiţi sunt şi cei din Tîrgu Mureş care se tem de blocaje.

  Prefectul Județului Mureș, dr. Lucian Goga a declarat pentru Radio Tîrgu-Mureș că va face o analiză a situației înainte ca măsura să se aplice.

  „Analiza a fost dispusă de către Ministerul Afacerilor Interne, în primul rând pentru că avem un deficit de personal și în al doilea rând pentru candidați să aibă șanse egale. Există orașe unde nu dispun de toate condițiile, respectiv au un sens giratoriu, un semafor și atunci candidații trebuie să fie foarte bine pregătiți și să aibă aceleași șanse. Dar, repet, decizia nu este luată. La sfârșitul săptămânii viitoare o să pot da un răspuns.”

  Proba teoretică a examenului auto se desfășoară doar în Tg. Mureș începând din anul 2008.

 • (Video) Noi înregistrări cu turnul demolat marţi în combinat

  Ultimul turn rămas în picioare de pe platforma fostului combinat chimic a fost demolat prin detonare controlată de SC Compania de Demolari Industriale SRL din Târnăveni.

  Detonarea s-a realizat marţi în jurul orei 17.10.

 • Vom avea sală de sport la Târnăveni

  Compania Națională de Investiții a publicat procedura de achiziție pentru proiectarea și construcția sălii de sport cu 180 de locuri, care va fi amplasată pe strada Școlii nr. 22 din Târnăveni. Ofertele se pot depune până în 8 ianuarie, iar valoarea contractului este de 4.653.093 lei, fără TVA. Investiția va fi realizată din bugetul național.

 • Lipsa profesioniştilor se simte tot mai intens la Târnăveni

  Fie că vorbim de muncitori de la reabilitări de drumuri ale firmelor private sau ale instituţiilor de stat, lipsa „meseriaşilor adevăraţi” se reflectă în viaţa noastră de zi cu zi. Forţa de muncă pregătită a migrat de-a lungul anilor în oraşe mai mari, unde fac naveta, ori s-au stabilit definitiv, sau chiar în alte ţări. Între timp companiile locale au angajat tot mai multe persoane necalificate, ale căror rezultate se văd însă în viaţa noastră de zi cu zi.

  De vină pentru această stare de fapt este atât sistemul din România, care a distrus profesionalismul, dar şi lăcomia multor firme mici şi medii, care au preferat să-şi folosească în alte moduri veniturile, decât în a recompensa angajaţii muncitori. Iar bumerangul i-a lovit acum şi pe ei. De la situaţia în care angajatul era ameninţat de şef, că „stau mulţi alţii la coadă pentru locul său de muncă” s-a ajuns în prezent ca angajaţii valoroşi să-şi şantajeze acum angajatorii, care nu le oferă suficiente bonusuri şi recompense, de multe ori nemeritate.

  În imagine sunt străzile Industriei, despre a cărei situaţie s-a mai vorbit aici, dar şi Pasaj Clor, o stradă cu probleme vechi. Din păcate locuitorii de pe străzile cu probleme sunt primii afectaţi de noroi, îngheţ sau orice alte calamităţi naturale, care au fost rezolvate în ţările unde au migrat profesioniştii noştri.

  Am ajuns în situaţia absurdă în care deşi există bani pentru reparaţii nu mai are cine să le execute aşa cum trebuie.

 • Rezultate deosebite obținute de elevii Școlii Gimnaziale Adămuș-Structura Dâmbău

  În perioada 8-10 decembrie s-a desfășurat la Cluj-Napoca faza națională a Concursului comemorativ ”Aranyfeszt” dedicat bicentenarului poetului Arany János. Elevii de la Școala Gimnazială Adămuș-Structura Dâmbău –Barabás Norbert, Bényi Erik, Miklós Renáta și Tóth Gabriella, pregătiți de profesoara Fülöp Erika au obținut prestigiosul loc II., reprezentând astfel cu cinste școala și județul Mureș.

 • Pericol de avalanşă în judeţul Mureş

  În urma patrulărilor preventive și a măsurăturilor efectuate în zăpadă în data de 12.12.2017 Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș vă informează că în Munții Călimani și Gurghiu, în zonele cu pantă între 25 – 38 grade, la altitudini de peste 1.600-1.700 m, în urma căderilor de zăpadă din ultimile zile, și a temperaturilor ridicate prognozate pentru următoarele zile, riscul de avalanșă este de gradul 4 (pe o scară de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține în zilele următoare.

  Persoanele care vor parcurge în următoarele zile trasee monatne din munții Călimani și Gurghiu la peste 1.600 m trebuie să fie echipate specific perioadei de iarnă, dar și cu echipament individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de avalanșă, dispozitiv electronic de căutare din avalanșă DVA). Obligatoriu să avem la noi suficient măncare și lichide și lanternă cu baterii noi.

  Traseele pe care există pericol de declanșare a unei avalanșe în munții Călimani sunt închise !

  Pentru orice informații legate de traseele montane din județul Mureș puteți suna la numărul de telefon al Dispeceratului Salvamont Mureș 0728 28 94 42, sau la numărul de Dispecerat Național Salvamont 0372 126 668

 • Ştefan Hruşcă revine cu un concert la Tîrgu Mureş

  Miercuri, 20 decembrie, de la ora 17,30, în municipiul Tîrgu Mureș, Piața Teatrului, mureșenii vor avea parte de un concert deosebit de colinde susținut de interpretul Ștefan Hrușcă, alături de corurile cultelor religioase.

 • Bela Balazs, director, Romgaz: Dorim să punem în funcţiune Centrala Electrică de la Iernut la începutul anului 2020

  Centrala Electrică de la Iernut va fi deschisă la sfârşitul anului 2019 sau la începutul lui 2020. Investiţia a fost de 268 de milioane de euro, iar centrala va avea o putere instalată de 430 de megawaţi şi va genera aproximativ 150 de locuri de muncă, spune Bela Balazs, director, direcţia management energie, Romgaz, în cadrul evenimentului ZF Energie 2017.

  Alte declaraţii din cadrul evenimentului ZF Energie 2017:

  <blockquote>Alte condiţii au fost acum 10 ani, alte condiţii sunt acum. Aţi vorbit despre core-business, datoria noastră este să aducem şi să facem bani pentru investitorii noştri. S-a spus aici că nu este atât de simplu să faci investiţii mari.

  S-au făcut investiţii mari şi mă gândesc la colegii de la Nuclearelectrica. Este foarte important să ai resursele pentru a derula această investiţie, dar sunt numite, nu îmi doresc să le numesc oprelişti, în cadrul desfăşurării de proiecte. Este foarte important pentru noi să producem mai mult cu mai puţine resurse, cu mai puţin combustibil.

  Aş dori să vă explic foarte pe scurt proiectul numit Centrala Electrică de la Iernut. Iernutul a fost preluat de către Romgaz din 2013 şi de atunci cu colegii am încercat să ne gândim ce se poate face cu acea centrală, ce putem să facem cu producţia de energie electrică din acea zonă. Nu vreau să intru în foarte mari amănunte în ceea ce priveşte contextul în care a fost gândită această investiţie, context care este supus unor serii de provocări.

  Piaţa românească este conectată cu pieţele din jurul nostru, probabil în câţiva ani de zile vom vorbi şi despre o piaţă unică europană şi trebuie să fim pregătiţi.

  Foarte mulţi dintre voi cunosc hotărârea 1096/2013 care dă posibilitatea investitorilor să facă investiţii pentru noua eră, fără emisii de dioxid de carbon. Romgaz a fost prezentă, suntem prezenţi cu o centrală combinată, gaze-apă. Suntem pregătiţi cu strategia pentru o perioadă de 10 ani.

  Ne-am propus să eficientizăm activitatea centralei de la Iernut. Am început din 2013 studiul de fezabilitate, am avut diferite scenarii care ne-au condus la concluzia finală. Există şi la dumneavoastră şi la toţi producătorii o centrală de 50 de ani şi vorbesc de primul grup din 1963, de peste 50 de ani are un randament pe care îl cunoaştem cu toţii. Diferenţa între grupurile existente de la Iernut şi grupurile la care ne-am gândit noi, este o diferenţă între 15-25 de procente. Mă gândesc la emisii de dioxid de carbon.

  Ne-am gândit mult ce soluţie să alegem pentru noua investiţie de la Iernut şi în final am ales un scenariu, un ciclu combinat gaze-aburi, o putere instalată 430 de megawaţi şi o eficienţă electrică brută la sarcină nominală de minim 56%.

  Am desfăşurat o licitaţie deschisă în 2016, am încheiat un contract cu ofertantul câştigător.

  Investiţia a fost de 268 de milioane de euro, termen de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni, iar în sfârşitul anului 2019, începutul anului 2020 o deschidem.

  Aceasta va funcţiona pe baza a 4 turbine cu gaz, 4 cazane recuperatoare şi 2 turbine cu aburi.

  Ne-am gândit la avantajele pe care le prezintă această soluţie şi ne-am gândit la o posibilitate de finanţare.

  Vom avea 3 grupuri Diesel cu care vom asigura pornirea în condiţii de siguranţă a instalaţiei în situaţia lipsei totale de ebergie electrică din exterior şi repornirea de la zero a primei turbine pe gaz.

  Dacă discutăm despre un proiect de investiţii, toate studiile de piaţă trebuie să ne arate ce beneficii aduce această investiţie pentru Romgaz, pentru sistemul energetic naţional, pentru ţară.

  Mediul şi conservarea naturii au trecut prin multe studii pe care a trebui să le facem, suntem înconjuraţi de zone protejate, inclusiv râul Mureş, foarte important pentru noi a fost să ne conformăm la cerinţele BAT; discutăm de emisii maxime de Nox 50 mg/Nmc, emisie Monoxid de Crabon 100 g/Nmc, emisie dioxid de carbon, reuşim să menţinem la nivelul de 0,360 t/CO2 MWh produs, sub nivelul de 0,374 conform cerinţei BREF-BAT.

  O centrală la care lucrăm şi lucrăm la fundaţiile centralei, vom putea lucra foarte mult, se lucrează şi acum, în ceea ce priveşte impactul vizual, este altceva ceea ce vom vedea faţă de ceea ce există. Putem vorbi de un gabarit redus al centralei. Nivelul de smog generat de echipamente se vor încadra în limitele admise.

  A trebuit să numărăm peştii din râul Mureş, a doua cerinţă sau una dintre cerinţe este să realizăm o scară de peşti, cum a existat la Fântânele. Este o provocare pentru noi. O scară de peşte este o instalaţie pe care curge apa în sus şi în jos şi dă posibilitatea diferitelor specii de peşti pentru a urca în aval, în amonte pentru a putea ajunge să depună icre.

  Impactul social este deosebit de important pentru acea zonă care are o tradiţie în producţia de energie electrică de peste 50 de ani. Vom avea la 150 de locuri de muncă când va funcţiona. În timpul construcţiei vom ajunge la 600-800 de persoane, angajaţi din zonă, este un impact foarte important în această zonă.

  Este o investiţie importantă, aş dori să discut despre investiţiile pe care le-a făcut Romgaz-ul în Marea Neagră, nu vorbesc despre investiţiile de la Săbaş. Este o investiţie mare, 268 de milioane de euro este o investiţie din surse proprii aplicând planul naţional de investiţii unde avem dreptul de a primi 25% din cheltuielile eligibie vizavi de investiţie. Nu suntem primii care am făcut asta. A fost Petrom, colegii de la Cmplexul Energetic Olteniţa, cu 2 investiţii, noi suntem ultimii cred.

  Este greu să faci investiţii pentru că, părerea mea, toată procedura de achiziţie este o procedură foarte serioasă, nu vreau să spun stufoasă, dar trebuie să treci prin foarte multe faze. Când ajungi să depui anumite cereri pentru avize, pentru că am avut posiblitatea să vedem unde primim şi unde nu primim la timp acele avize sau autorizaţii şi mi se pare mie greoaie toată legislaţia din spatele unor achiziţii de genul acesta. Nu este uşor să faci toată documentaţia, trebuie să ai grijă să respecţi toate fazele, am avut multe nelămuriri, trebuie să existe un organ care să verifice legaliteatea, cred că am făcut o treabă bună pentru că după atribuire nu am putut face contestaţii.

  În următorii 2 ani trebuie să asigurăm combusitbil şi funcţionabiitatea instalaţiilor. Asta înseamnă că putem vinde în piaţă, cât avem capacitate adică maxim 600 mWh. </blockquote>

  Sursa: ZF

 • (Video) Demolare prin implozie a turnului de răcire din fostul combinat

  Ultimul turn rămas în picioare de pe platforma fostului combinat chimic a fost demolat prin detonare controlată de SC Compania de Demolari Industriale SRL din Târnăveni. Demolarea turnului de răcire a fost amânată până acum, deoarece distrugerea sa, ar fi afectat magistrala de gaz care se afla în subteran, dar între timp problema a fost rezolvată.

  Detonarea s-a realizat marţi în jurul orei 17.10.

  Pe platforma chimică va mai rămâne în picioare un coş de fum şi un turn de apă, dar şi acestea vor fi demolate controlat în luna ianuarie, iar apoi se va începe ecologizarea terenului.

   

 • Conducta spartă a Aquaserv a inundat zona Târgului de Crăciun

  Spargerea conductei magistrale de apă în zona podului rutier a lăsat o mare parte a municipiului Târnăveni fără apă la robinete, marţi de la orele amiezii. Mai mult decât atât, apa s-a scurs în parcul Victoria unde au fost inundate zonele bisericii şi ale căsuţelor de la Târgul de Crăciun din Târnăveni.

  Din nefericire defecţiunile Aquaserv sunt tot mai frecvente la Târnăveni şi multe dintre ele neanunţate. Vechimea ţevilor de peste 50 de ani îşi spune cuvântul cu prilejul fiecări schimbări bruşte de temperatură, când acestea se sparg şi provoacă necazuri localnicilor.

  Operatorul regional Aquaserv, care administrează reţeaua de apă din Târnăveni nu are însă echipe locale pregătite pentru intervenţii, iar de multe ori remedierea unei defecţiuni se întinde pe perioade lungi de timp. De asemenea nu au mai fost anunţate alte planuri de înlocuire a conductelor care şi-au depăşit demult durata de valabilitate.

  La tarife însă, Târnăveniul este aliniat mereu cu celelate localităţi ale judeţului.

 • Nepoți de Crăciun pentru 300 de bunicuți din Târnăveni

  Asociația “Magic People” a continuat și în acest an acțiunea umanitară ,,Nepoți de Crăciun”, ajunsă la a VIII-a ediție. Voluntarii asociației din Cluj au reușit să pregătească 3.000 de pachete cu alimente pe care le vor împărți în 4 județe: Cluj, Alba, Mureș și Sălaj.

  300 de bunici nevoiași din Târnăveni au primit marți, 12 decembrie, pachetele oferite de “Magic People” și Primăria municipiului Târnăveni. Întâlnirile cu “Nepoții de Crăciun” au fost programate la Cluburile Pensionarilor și la Centrul “Victoria”.

 • O magistrală spartă a lăsat fără apă cea mai mare parte a orașului

  Spargerea unei conducte magistrale de apă în zona sensului giratoriu de lângă pod a lăsat fără apă cea mai mare parte a orașului. În prezent se lucrează la remedierea defecțiunii.

 • Fanfara Armonia vă invită la concert

  Asociaţia Armonia în colaborare cu Primăria municipiului Târnăveni vă invită la concertul de Crăciun al Fanfarei Armonia.

  Spectacolul va avea loc sâmbătă 16 decembrie de la ora 17.00 la Casa de Cultură.

  În cadrul spectacolului vor fi și momente de muzica ușoară și populară, precum și momente artistice prezentate de grupul de canto.

  Intrarea este liberă.

 • Ultimul turn din combinat va fi demolat azi

  Demolare controlată marţi la Târnăveni. Ultimul turn rămas în picioare de pe platforma fostului combinat chimic va demolat prin detonare controlată de SC Compania de Demolari Industriale SRL din Târnăveni. Demolarea turnului de răcire a fost amânată până acum, deoarece distrugerea sa, ar fi afectat magistrala de gaz care se afla în subteran, dar între timp problema a fost rezolvată.

  Detonarea se va face marţi în jurul orei 16.00, în funcţie de condiţiile meteo. Traficul rutier pe drumul dintre Târnăveni şi Blaj va fi oprit în perioada când se va face detonarea.

  Deoarece zgomotul va fi unul foarte puternic, locuitorii din Târnăveni sunt atenţionaţi să nu intre în panică, fiindcă s-au luat toate măsurile de siguranţă necesare, iar lucrarea este realizată de o echipă de profesionişti cu experienţă.

  Pe platforma chimică va mai rămâne în picioare un coş de fum şi un turn de apă, dar şi acestea vor fi demolate controlat în luna ianuarie, iar apoi se va începe ecologizarea terenului de la Bicapa.

  Foto: Szekely Zoltan

 • „FOC DE ARTIFCII!” – Cum înfrumuseţăm sărbătorile de iarnă în mod legal

  În perioada 21.11.2017-05.01.2018 Poliţia Română derulează la nivel naţional acţiunea „Foc de artificii”.

  Scopul acestui demers vizează creşterea siguranţei cetăţeanului în domeniul deţinerii, comercializării, importului, depozitării şi folosirii articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Potrivit legii, articolele pirotehnice sunt de mai multe tipuri. Unele dintre acestea sunt mai gălăgioase, altele mai periculoase, unele sunt destinate exclusiv divertismentului. Legea le clasifică în articole pirotehnice de divertisment, articole pirotehnice de scenă şi alte articole pirotehnice. Unele dintre ele necesită manipularea exclusivă a pirotehnicienilor, altele sunt destinate comercializării.

  Foarte important de ştiut este că legea impune o limită inferioară de vârstă când vorbim de vânzarea articolelor pirotehnice de cel mai scăzut risc (articole pirotehnice de divertisment, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv în locuinţă) . Astfel, acest tip de articole poate fi comercializat numai persoanelor care au împlinit 16 ani.

  Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au discutat toate aceste aspecte şi cu elevii Colegiului Naţional „Unirea”, peste 60 de tineri fiind informaţi cu privire la prevederile legale în domeniu.

  Pentru SIGURANŢA TA, a FAMILIEI şi a COMUNITĂŢII TALE, ALEGE să îţi înfrumuseţezi sărbătorile RESPONSABIL ŞI LEGAL!

 • Corala Amicii vă invită la concert

  Corala Amicii organizează tradiţionalul concert de Crăciun în data de 14 decembrie de la ora 18.00 la Casa de Cultură din Târnăveni.

  PROGRAMUL Evenimentului:
  Prezentatori:
  – Stefan Czijevska
  – Liliana Vescan

  Corala „Amicii”, solişti vocali şi grupuri vocal-instrumentale ale coralei vor interpreta colinde din repertoriul românesc şi internaţional.

  INVITAT SPECIAL:
  -Tenorul IOAN CHICIUDEAN,

  Conducerea muzicală:
  – Prof. LIVIU TURCU

  Acompaniament orgă:
  – Nicu Turcu

  Scenariu şi regia
  – Ing. Ioan Muntean
  – Csaba Teglas

  Intrarea va fi liberă.

  Corala „Amicii” vă urează
  SARBATORI FERICITE şi un AN NOU cu sănătate şi numai bucurii!
  LA MULTI ANI!

 • Noi premii la Judo

  Sâmbătă 9 decembrie judocanii de la JUDO CLUB SPARTA au participat la CONCURSUL SANTDOMENIC din Harghita unde copiii care reprezentat Târnăveniul s-au întors cu urmatoarele rezultate:
  Orosz Blanka loc l ;
  Szengyorgyi Norbert loc l ;
  Csiszer Darina loc l ;
  Nistor Elisa loc l;
  Jors Alex loc ll;
  Petarlaceanu Lavinia loc ll ;
  Petarlaceanu Andrei loc ll ;
  Kesmarki Zsanet loc ll;
  Maier David loc ll;
  Maier Sorina loc ll;
  Szakacs Sejla loc lll .

 • Angajam lucrator comercial

  Angajam lucrator comercial cu sau fara experienta, macelar, ajutor de macelar si manipulant.
  Inf la tel 0746 155 055.

 • Băut la volan a intrat cu maşina în stâlp la Dâmbău

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Zeci de cartuşe găsite la Sânpaul

  Peste 70 de cartușe de infanterie au fost găsite sâmbătă la Sânpaul. Sâmbătă după amiază, la ora 15 și 47 de minute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș a fost informat prin intermediul numărului de urgență 112 că la ieșirea din localitatea Sânpaul, către groapa de gunoi, s-au găsit un număr de aproximativ 70 de cartușe de infanterie. La locul indicat s-a deplasat echipajul pirotehnic, aparținând Detașamentului de pompieri Tîrgu-Mureș, care a ridicat, a transportat și va depozita în condiții de siguranță cartușele.

  Cele 79 de cartuşe au fost depistate de o persoană care folosea un detector de metale.

 • Gala sportului Mureşean

  Cei mai buni sportivi mureșeni ai anului 2017 au fost premiați, sâmbătă, în cadrul unei gale transmisă în direct de Punctul. Iată care au fost premianţii:

  1.Karatista Szekely Ildiko, de la CS Sakura Tg.Mureș a devenit din nou cel mai bun sportiv al judeţului Mureş

  2.Andrea Kiss Apostolache, arte marţiale CS Mureşul

  3. Fangli Henrietta (natație), CSS Tg.Mureș
  4. Poczo Zoltan (kickbox), clubul Black Diamond Fight
  5. Koncz Attila (kickbox), clubul Black Diamond Fight
  6. Kovacs Szabolcs (triatlon), clubul Master Ski&Bike
  7. Doina Baciu (popice), CS Electromureș Romgaz
  8. Mădălina Florea (atletism), CAM Sighișoara
  9. Răzvan Kovacs (lupte libere), CS Mureșul
  10 Varo Norbert (fotbal tenis), clubul Gombos Martial Arts

  Categoria juniori

  Schlier Zsuzsana, de la CSS Tg. Mureș
  Fekete Reka (popice), CS Electromureș Romgaz Tg.Mureș
  Ioana Șulea (bikini fitness), CSU Tg.Mureș
  Miklos Rareș (atletism), CSS Sighișoara
  Meszaros Balazs (natație), CS H2O Tg.Mureș
  Varga Eliza (volei), CSU Tg.Mureș
  Monica Bărăbaș (handbal), CS Olimpic Tg.Mureș
  Zoldi Tamas Botond (triatlon), Master Ski&Bike Tg.Mureș
  Dorin Rad (canotaj), CS Mureșul Tg.Mureș
  Szocs Attila (orientare sportivă), CS Orienter Tg.Mureș

  Au mai fost premiați tineri sportivi, la categoria speranțe, precum și mai mulți sportivi cu dizabilități și antrenorii lor, respectiv Daniel Marius Bucur, Csiki Arpad Ferenc, Alexandru Huduleț, Attila Szanto, Vasile Tinu Pop, Nagy Biro Ibolya, Gyori Tiberiu și Adrian Belean, Claudia Boantă, Tiberiu Oreian, Ordog Pal Levente, Gyorfi Mozes, Maria David.

  Cea mai bună echipă de seniori a fost desemnată formația feminină de popice CS Electromureș Romgaz Tg.Mureș, iar la categoria juniori, echipele CS Universitar Tg.Mureș și CSS Tg.Mures

 • Au fost sfinţite clopotele bisericii „Înălțarea Sfintei Cruci”

  Duminică 10 decembrie, IPS Irineu a sosit la Târnăveni la biserica, cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, de lângă patinoar, pentru sfințirea noilor clopote. Cele trei clopote au greutăți de 238, 119, respectiv 70 de kg și au fost realizate de firma Blotor din Satu Lung, de lângă Baia Mare. Clopotele au fost așezate pe o schelă în interiorul locașului de cult, iar după sfințire vor fi urcate în turnul din dreapta al bisericii.

  La final copiii de la ansamblul Junii Târnavei i-au colindat pe credincioşi.

 • Program de lucru extins la Primărie

  Primăria municipiului Târnăveni își extinde programul de lucru. Pentru depunerea documentelor administrative, angajaţii Primăriei vă stau la dispoziție la sediul Primăriei de luni până vineri, până la ora 16:30, același program fiind valabil și la serviciul taxe și impozite de pe strada Republicii 60. Serviciul de evidența persoanelor are program extins tot până la 16:30, iar în zilele de marți până la 18:30.

 • Ultimul turn din combinat va fi demolat

  Demolare controlată marţi la Târnăveni. Ultimul turn rămas în picioare de pe platforma fostului combinat chimic va demolat prin detonare controlată de SC Compania de Demolari Industriale SRL din Târnăveni. Demolarea turnului de răcire a fost amânată până acum, deoarece distrugerea sa, ar fi afectat magistrala de gaz care se afla în subteran, dar între timp problema a fost rezolvată.

  Detonarea se va face marţi în jurul orei 16.00, în funcţie de condiţiile meteo. Traficul rutier pe drumul dintre Târnăveni şi Blaj va fi oprit în perioada când se va face detonarea.

  Deoarece zgomotul va fi unul foarte puternic, locuitorii din Târnăveni sunt atenţionaţi să nu intre în panică, fiindcă s-au luat toate măsurile de siguranţă necesare, iar lucrarea este realizată de o echipă de profesionişti cu experienţă.

  Pe platforma chimică va mai rămâne în picioare un coş de fum şi un turn de apă, dar şi acestea vor fi demolate controlat în luna ianuarie, iar apoi se va începe ecologizarea terenului de la Bicapa.

  Foto: Szekely Zoltan

 • Tradiţionalul concert de colinde şi obiceiuri de Crăciun „Florile Dalbe”

  TV-AS a organizat si anul acesta concertul de colinde si obiceiuri de iarna „Florile Dalbe” 2017. Spectacolul a avut loc la Casa de Cultura in data de 10 decembrie de la ora 16.00. Au participat:
  -Corala preoteasca Sacra Armonia a protopopiatului ortodox Tarnaveni
  -Grupul vocal Muresencele – Dorina Oprea, Leontina Pop, Dorina Grad, Maria Santean Faghiura
  -Mihaela si Ciprian Istrate
  -Grupurile vocale Stejarul si Flori de Nalba din Danes
  -Junii Cetatii din Rupea
  -Grupul vocal Cununita-Iulia Maier, Raluca Focsan Bogatean, Larisa Man, Alfred Garduli, Ionuţ Botoş
  -Corul Bisericii Ortodoxe Adamus
  -Ansamblul Coronita din Solovastru
  -Grupul vocal Junii Mureşului: Andrei Romanica, Liviu Dascăl, Ioan Sumandea, Angel Avram, Raul Tamba, Răzvan Porime
  Parteneri ai evenimentului au fost Primaria municipiului Tarnaveni si Protopopiatul Ortodox Tarnaveni.

  Realizator a fost Ioan Burdulea.

  Inregistrarea va fi difuzata prin intermediul portalului Tirnaveni.ro la Craciun.

 • Ionela Moruţan, Ovidiu Furnea şi Florin Vos vin duminică la Târgul de Crăciun

  În ultima seară a concertelor la Târgul de Crăciun din Târnăveni vor urca pe scenă Ionela Moruţan, Ovidiu Furnea şi Florin Vos. În fiecare seară, între orele 18 și 21 la Târgul de Crăciun au fost colindători de seamă. Căsuţele vor rămâne în continuare amplasate lângă patinoar şi după încheierea seriei de concerte.

 • Le-a furat lemnele din curte

  Poliția Locală din Târnăveni a prins sâmbătă în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani care a furat mai multe lemne din curtea unei gospodării din Târnăveni. Bărbatul, domiciliat pe strada Rândunelelor a intrat în curtea unei locuințe de pe strada Avram Iancu, de unde a plecat cu o legătură de lemne dar a fost prins în flagrant de polițiștii locali.

  Hoțul a fost predat poliției pentru continuarea cercetărilor.

 • (Live) Gala Sportului Mureşean

  Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, organizează Gala Sportului Mureșean la Palatul Culturii Tg Mureș.

  Se vor premia doar sportivii legitimați în județul Mureș cu rezultate deosebite la campionatele mondiale, europene, balcanice, naționale; cupele mondiale, europene; jocuri universitare, la seniori, tineret, juniori și cadeți.

  Transmisiunea începe la ora 16.30.

 • Autoturism în flăcări la Găneşti

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Veta Biriş, Dorina Oprea, Mihaela-Ciprian Istrate şi ansamblul Kokenyes la Târgul de Crăciun

  Seria concertelor în aer liber la Târgul de Crăciun continuă sâmbătă cu recitaluri de colinde şi muzică populară ale cunoscuţilor interpereţi Veta Biriş, Dorina Oprea, Mihaela-Ciprian Istrate dar şi cu obiceiuri tradiţionale prezentate de ansamblul Kokenyes.

  În fiecare seară, între orele 17 și 21 la Târgul de Crăciun au fost şi vor fi colindători de seamă: Livia Sorlea, Maria Butilă, Reta Rus, Dorina Oprea, Ionela Moruțan, Mihaela și Ciprian Istrate, Ioan Dordoi și Veta Biriș, care vor aduce la Târnăveni bucuria Crăciunului.

 • Junii Târnavei și Reta Rus, capetele de afiș ale zilei la Târgul de Crăciun de la Târnăveni

  Reta Rus aduce cântecul de pe Târnave pe scena Târgului de Crăciun de la Târnăveni.
  Reta Rus s-a născut în Tiur, la confluenţa celor două Tîrnave, aproape de Blaj, judeţul Alba și este una dintre interpretele cele mai reprezentative ale zonei noastre folclorice.
  Colindele ei vor fi completate de evoluțiile altor voci deosebite ale folclorului mureșean: Ioan Cristian Țăran, alături de Costel și Ioana Toma. Recitalurile de astăzi vor fi de deschise de Ansamblurile “Junii Târnavei”, “Dor solovestrean” si corala Amicii.

 • Dorin Dăneșan, fost primar al Sighișoarei, trimis în judecată

  Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan-Dorin Dăneșan, la data faptei primar al municipiului Sighișoara, pentru tentativă de fraudare de fonduri.

  El este acuzat de DNA de săvârșirea infracțiunii de tentativă de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

  Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, Primăria Sighișoara, în calitate de lider al parteneriatul cu Colegiul Național ‘Mircea Eliade’, în 2014, a solicitat o finanțare nerambursabilă, context în care edilul Dorin Dăneșan a semnat o declarație de eligibilitate (anexă a Cererii de finanțare) prin care declara pe proprie răspundere că nu a suferit condamnări definitive ca urmare a încălcării conduitei profesionale.

  „În realitate, îm 7 martie 2013, inculpatul Dăneșan fusese condamnat definitiv de către Curtea de Apel Tîrgu Mureș la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Printr-o adresa emisă la 30 decembrie 2014, după constituirea acestui dosar, Primăria Sighișoara a solicitat Agenției pentru Dezvoltare Regionala — Centru, în baza prevederilor contractuale, încetarea prin acordul părților a contractului de finanțare respectiv”, precizează DNA.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș.

  AGERPRES

 • Nepoți de Crăciun pentru 300 de bunicuți din Târnăveni

  O părere la unison, este aceea că una dintre cele mai frumoase tradiții de sărbători este să dăruiești.

  Asociația “Magic People” continuă și în acest an acțiunea umanitară ,,Nepoți de Crăciun”, ajunsă la a VIII-a ediție. Voluntarii asociației din Cluj au reușit să pregătească 3.000 de pachete cu alimente pe care le vor împărți în 4 județe: Cluj, Alba, Mureș și Sălaj.

  300 de bunici nevoiași din Târnăveni vor primi marți, 12 decembrie, pachetele oferite de “Magic People” și Primăria municipiului Târnăveni. Întâlnirile cu “Nepoții de Crăciun” sunt programate la Cluburile Pensionarilor și la Centrul “Victoria”.

 • Spectacol caritabil “Din suflet pentru suflet”

  Secția de Psihiatrie în colaborare cu Primăria municipiului Tîrnăveni au organizat spectacolul caritabil “Din suflet pentru suflet”. Invitați au fost Mihai Petreuș, Ioan Șopterean, Cătălin Pop, Ansamblul Junii Târnavei, Fanfara Armonia, Corul Cer Senin al secției de Psihiatrie, corul Amicitia și Ansamblul Kokenes.
  Spectacolul a avut loc la Casa de Cultura în data de 8 decembrie începând cu ora 16.00. Intrarea a fost liberă.

  În holul Casei de Cultură, a fost deschisă o expoziție cu vânzare a produselor realizate de către pacienții secției de psihiatrie din cadrul Compartimentului de Terapie Ocupațională.

 • (P) Magazinul La Vio’lette s-a pregatit pentru luna cadourilor

  Magazinul La Vio’lette s-a pregatit pentru luna cadourilor si va asteptam in pragul sarbatorilor sa va oferiti un cadou dumneavoastra si celor dragi. Va propunem o varietate de croiuri si materiale la paltoanele de femei si de barbati, toate provenind de la producatori romani. Va asiguram calitate la un pret corect. Veti gasi diversitate si la incaltamintea din piele naturala pentru femei si barbati, precum si la numeroase articole de imbracaminte si accesorii. Ne bucuram sa avem in magazin, pentru dumneavoastra, produsele Sofiaman de la cel mai mare producator de îmbrăcăminte de noapte şi de casă din România.

  Luna decembrie, in care suntem cu totii generosi si darnici, fermecati de spiritual sarbatorilor de iarna, este un moment in care petrecem mai mult timp in magazine decat in restul anului si noi ne preocupam sa va oferim o experienta placuta in mazinul La Vio’lette si mai ales sa avem pentru dumneavoastra produsele preferate.

  Profitam de acest moment sa multumim tuturor clientilor magazinului La Vio’lette pentru fidelitate si interes si va invitam sa ne vizitati in continuare oricand aveti ocazia.
  Va uram, tuturor, sa va bucurati de magia sarbatorilor de iarna, sa va lasati cuprinsi de farmecul Craciunului si sa petreceti frumos alaturi de cei dragi. In 2018 sa avem sanatate si puterea de a ne implini toate gandurile si dorintele.

 • Ioan Dordoi a vizitat astăzi Târgul de Crăciun de la Târnăveni

  Ioan Dordoi este membru al Ansamblului folcloric profesionist „Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud si unul dintre interpreţii ardeleni care-au reuşit, prin talent şi muncă, să dăruiască permanentă bucurie publicului iubitor de cântec popular.

  Maria Butilă s-a născut şi a crescut în localitatea Filea, comuna Deda, pe Valea Mureşului Superior. Din acele locuri a cules tot ceea ce a reuşit sufletul să sedimenteze în anii copilăriei, ca apoi gândurile frumoase, melodiile auzite şi inspiraţia Mureşului să fie transformate în melodii frumoase ce au ajuns de-a lungul timpului şlagăre populare.

  Maria Butilă și Ioan Dordoi vor fi însoțiți astăzi pe scena Târgului de Crăciun de Iulia Maier, Raluca Bogățean și Ioan Șumandea. Concertele încep la ora 18.00.

 • Autoturism în flăcări în cartierul Frumoasa

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Trei victime în urma unui accident la Cerghid

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Sfantul Nicolae sarbatorit de cercul de teatru si cercul de engleza de la Clubul Copiilor Tarnaveni

  Pe data de 6 decembrie 2017, cercul de teatru si cercul de engleza de la Clubul Copiilor Tarnaveni au sarbatorit, ca in fiecare an, „Sfantul Nicolae, printr-un concurs cu tematica religioasa. Elevii participanti la concurs au cantat si au recitat in limba romana si engleza, au desenat, colorat si au compus versuri cu tematica religioasa, atat in limba romana, cat si in limba engleza. Cei mai buni dintre ei, au fost rasplatiti cu premii si diplome.
  Organizatorii concursului sunt prof. Alina-Carla Crainic-Farkas si prof. Anna-Krisztina Zilinszki de la Clubul Copiilor Tarnaveni.

 • Hoți de cabluri prinși de Poliția Locală din Târnăveni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Party de Mos Nicolae cu cercul de teatru de la Clubul Copiilor Tarnaveni si Fundatia Buckner

  Marti, 5 decembrie 2017, cercul de teatru/teatru de revista de la Clubul Copiilor Tarnaveni, impreuna cu elevii clasei a II-a de la Fundatia Buckner au organizat un party, un fel de petrecere in asteptarea lui Mos Nicolae. Petrecerea s-a desfasurat la Clubul Copiilor la cercul de teatru. Elevii de la Buckner activeaza in cadrul cercului de teatru de la Clubul Copiilor.
  Elevii au dansat, au cantat si s-au intrecut intre ei, prin tot felul de jocuri de rol si pantomima. Trebuie sa remarcam faptul, ca elevii de la Buckner sunt foarte talentati la muzica si dans. Elevii care s-au remarcat sunt: Diana-Maria Marginean, la muzica, o voce superba care interpreteaza minunat melodia „Miracolul Craciunului”. Alti elevi, care s-au remarcat la dans sunt:Adelina Spiridon, Denis Odvos, Claudia Lucaci, Alexandru Szasz si Ricardo Varga.
  Organizatorii acestui Party de Mos Nicolae sunt prof. Liviu Turcu, directorul Fundatiei Buckner si prof. Alina-Carla Crainic-Farkas de la cercul de teatru de la Clubul Copiilor Tarnaveni.

 • Incendiu pe strada Rampei

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!