Gold

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


 • Urmează o săptămână călduroasă

  De marţi temperaturile ridicate vor reveni la Târnăveni. Maxima zilei va culmina joi când se vor înregistra 26 de grade Celsius. Ploile nu vor lipsi prea mult timp însă. Precipitaţii se anunţă atât luni cât şi la sfârşit de săptămână când vremea se va mai răci uşor.

  Noaptea se vor înregistra în medie 7 grade celsius în această săptămână.

  De 1 mai se anunţă 20 de grade şi un cer noros dar fără precipitaţii.

  Chiar dacă va fi însoţită de multe ploi, luna mai se anunţă una suficient de călduroasă.

 • SC Darina Com SRL angajează

  SC Darina Com SRL angajează:
  -barmani
  -ospătari
  -bucătari
  -ajutor de bucătari
  -lucrători comerciali

  CV-urile se trimit la adresa angajaridarina@gmail.com

  Telefon: 0265 231 391.

 • Şofer din Târnăveni accidentat la Saschiz

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • TIR răsturnat la Cerghid

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • 2.0! În fiecare primăvară Târnăveniul înfloreşte tot mai spectaculos

  În fiecare primăvară la Târnăveni se desfăşoară un adevărat spectacol al florilor. Chiar dacă municipiul Târnăveni are încă suficiente neajunsuri, la capitolul flori şi spaţii verzi stăm foarte bine.

  Primăvara este o adevărată încântare pentru trecători, să admire florile frumos colorate din zona centrală a localităţii.

  Şi cum cuvintele sunt de prisos vă lăsăm să admiraţi peisajul, dar cel mai important este însă să îl vedeţi pe viu la faţa locului.

 • SC SEI & MAR SRL

  SC SEI & MAR SRL cu sediul în strada Armatei nr.2 angajează:

  -Vanzător(vanzatoare)
  -Şofer – permis categoria B

  Asteptam CV-ul dvs. la adresa de email emil_suciu2000@yahoo.com pana la data de 15.05.2017

  Informatii la telefon: 0755 808 004.

 • Alegeri la PNL Târnăveni

  Joi seara organizaţia locală a Partidului Naţional Liberal din Târnăveni şi-a ales conducerea. În urma alegerilor preşedinte al organizaţiei a fost reconfirmat în funcţie primarul Sorin Megheşan.

  Vicepreședinţi au fost desemnaţi: Tutecean Dan Cristian, Cimpoca Alin, Porime Pavel, Modorcea Ovidiu, Popa Ovidiu şi Heghes Octavian.

  Membrii biroului permanent sunt Antonya Mihai, Popa Cristina, Sincu Vlad, Stroia Merinuta, Dumitru Alina, Dordea Cristian, Ani Vasile, Cristina Ana, Kesmarky Csaba şi Vodă Mircea.

  Președinte la tineret a fost desemnat Popa Felician, președinte la seniori Almasan Rozalia iar președinte la organizaţia de femei Irimia Camelia.

 • Comedia „Amantul înşelat” la Târnăveni

  Amantul înșelat, de Orlin Diakov este o comedie năucitoare care abordează lupta dintre doi bărbați pentru o femeie. O întâlnire în parc între soț și amant și o oră de haz pe seama luptei fară scrupule dintre cei doi. Regula este că nu există reguli. Se iau ostateci, se leagă cu cătușele de bancă, se îmbrâncesc, se împrietenesc, se îmbată… Ne regăsim cu toții în aceste două personaje… chiar dacă nu recunoastem acest lucru.
  Spectacolul a avut premiera la Stuttgart si a primit invitații din Bruxelles, Paris și Munchen. La Târnăveni piesa va fi jucată în data de 26 aprilie de la ora 19.00 la Casa de Cultură din Târnăveni.
  Actori: Ioan Isaiu, Sorin Misirianțu
  Regia: Sorin Misirianțu

  IOAN ISAIU – un actor complet – de teatru și film. A jucat în multe producții ale trustului Media Pro – Secrtetul Mariei, Ingerasii, Aniela, Vocea inimii, Feedback, Rating – și în mai multe spectacole de teatru – Trei ciudați, după Yasmina Reza, Conu Leonida față cu reacțiunea, la Teatrul din Ruse, La mine sau la tine, de Sorin Misirianțu, Hai s-o ucidem pe Matilda, Visul unei nopti de vara, Tom Pain, Tiganiada, Trainspotting.

  SORIN MISIRIANȚU – A jucat în filmul Funny Money, alături de Armand Assante, Chevy Chase, Robert Loggia, joacă în Amadeus, Peer Gynt Rockstar, Trei ciudați, Cerere în căsătorie, Sex, Drugs & Rock`n Roll, Ca la nebuni, Richard al III-lea, opera-rock, Trainspotting, Dac-aș fi rege.
  Este și regizorul acestei piese și al mai multor spectacole de la Teatrul Național, din țară și străinătate.

  Preţul unui bilet este de 20 de lei și se poate cumpăra de la Casa de Cultură.

 • Peisaj de iarnă pe dealul Cerghidului

  Un strat gros de zăpadă s-a depus azi pe dealul Cerghidului dar din fericire drumul a rămas practicabil, iar gropile la fel de mari şi vizibile.

  Nouăsprezece judeţe din estul, centrul şi nordul ţării au intrat, joi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ninsori, ploi şi vânt. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 09.00 şi este valabilă până vineri, la ora 14.00 în judeţul Mureş. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopţilor de joi spre vineri şi vineri spre sâmbătă, local, se va semnala brumă.

 • Mai multe zile fără curent electric la Târnăveni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Parcări Made în Târnăveni

  Parcările tot mai aglomerate din Târnăveni îi determină pe mulți șoferi să oprească autoturismele în poziții tot mai ciudate dar desigur și ilegale. Dar precum există multe persoane care își fac nevoile la colțul unui bloc deoarece în acel moment nu se află imediat lângă el o toaletă, la fel și conducătorii auto din Târnăveni s-au învățat să oprească tocmai la “botul calului”, iar lipsa unui loc de parcare disponibil chiar în zona dorită de șofer este suplinită de o staționare fie pe trotuar fie în mijlocul unei parcări, cu toate că ceilalți participanți la trafic sunt încurcați de respectiva oprire.

 • Vremea rea face probleme în judeţ. Localităţi fără curent şi drumuri blocate

  Peste 480 de consumatori casnici din oraşul Sărmaşu şi din satul mureşean Sărmăşel Gară au rămas, miercuri, fără energie electrică, iar două drumuri naţionale au fost blocate în judeţ pentru scurt timp din cauza problemelor generate de vântul puternic.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, căpitan Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că echipele Electrica lucrează la remedierea problemelor, iar problemele de pe DN 15, la Răstoliţa, şi de pe E 60, la Găieşti, unde doi copaci au blocat circulaţia rutieră, au fost rezolvate.

  Virag a precizat că pe DN 15, la Răstoliţa copacul a fost înlăturat de pe şosea de către angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale, înainte ca pompierii de din Deda să ajungă la faţa locului, iar la Găieşti, pe E 60, a acţionat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Acăţari.

  Totodată, pompierii din Târgu Mureş au intervenit miercuri pentru înlăturarea unui alt copac doborât de vânt, pe strada Corneşti. AGERPRES

 • La 1 mai se deschide sezonul estival la complexul Weekend

  Primăria municipiului Târgu Mureş organizează luni 1 mai de la ora 10.00 deschiderea oficială a sezonului estival la complexul weekend din Târgu Mureş.

  Cu acest prilej vor concert Aurel Tămaş şi Delhusa Djon.

 • SC Leomar SRL angajează

  SC Leomar SRL angajează lucrători comerciali (bărbaţi). CV-urile se depun la sediul firmei situat în Târnăveni, str.Republicii nr.2/2.

  Constituie avantaj: Recomandare de la ultimul loc de muncă şi permis de conducere cat.B

  Telefon: 0743 107 840.

 • S.C. ROYAL GERMAN FISH & SEAFOOD S.R.L. angajeaza

  S.C. ROYAL GERMAN FISH & SEAFOOD S.R.L.
  angajeaza CONDUCATOR AUTO.

  Cerinte: Permis de conducere categoria B, C, CE.
  Experienta in domeniul distributiei prezinta avantaj.

  Persoanele interesate pot depune CV la sediul societatii din Tarnaveni, str. Industriei nr. 4.
  Informatii la numarul de telefon 0265/446310.

 • Mureș Half Marathon începe în 6 mai

  Asociația Mureș Runners a deschis înscrierile și te invită să participi duminică, 7 mai 2017, la cea de-a doua ediție a Mureș Half Marathon, evenimentul prin care descoperim împreună Tîrgu Mureșul în alergare.

  Tibi Useriu, dublu campion al celei mai teribile curse din lume 6633 Artic Ultra, #alearga alaturi de echipa Mures Runners si de toti cei prezenti in 7 mai la #mhm2017.

  Concept Mureș Half Marathon

  În cadrul unui traseu de asfalt și piatră cubică, Mureș Half Marathon ne va purta pașii prin cele mai reprezentative puncte ale orașului. Luăm startul din Piața Teatrului, parcurgem centrul istoric și cultural, Piața Trandafirilor, descoperim clădirile emblematice ale urbei, ajungem la Cetatea Medievală, și continuăm să alergăm prin cartierele noi ale orașului.

  Experiența Mureș Half Marathon este mai mult decât o cursă de alergare. Participanții vor descoperi latura culturală a orașului încă de la ridicarea kiturilor de participare, care va avea loc în foaierul Teatrului Național din Tîrgu Mureș.
  ”Ne dorim ca Mureș Half Marathon să fie locul și timpul în care oamenii se întâlnesc și se bucură de lucruri frumoase: o alergare alături de prieteni și alți pasionați de mișcare, un pas în plus pentru sănătatea lor personală, o descoperire a tot ce are Tîrgu Mureșul mai frumos de dăruit, în cea mai vie perioadă a anului”, a declarat Vasi Barbu, Președintele Mureș Runners și Director al Cursei.

  Probe #mhm2017

  Participanții se pot înscrie la oricare dintre cele 5 probe ale competiției:
  – Semimaraton (21 km),
  – Semimaraton Ștafetă (4 participanți x 5 km fiecare),
  – Cursa Individuală de 10 km,
  – Herlitz Cursa Adolescenților (2 km)
  – Herlitz Kids RUN (1km).

  Program Mureș Half Marathon
  Sâmbătă, 6 mai: Foaierul Teatrului Național din Tîrgu Mureș: Sport Expo
  09.00 – 20.00: Ridicarea kiturilor de concurs de către participanți
  Duminică, 7 mai: probe Mureș Half Marathon, Pasta Party și Premiere
  Piața Trandafirilor:
  07.30 -08.30: Predare kituri pentru participanții veniți din afara orașului;
  12.00: Start Herlitz Kids Run 1 km și Herlitz Cursa Adolescenților 2 km
  08.30 – 09.00: Incălzire cu echipa Mureș Runners
  09.15: Start probe Half Marathon 21 km; Ștafetă 4 participanți X 5 km fiecare; Cross Individual 10 km.
  Piața Teatrului Național din Tîrgu Mureș
  14.30: Pasta party în aer liber
  14.15: Tombolă surpriză Trisport
  15:00: Festivitatea de premiere

  Kitul de participare Mureș Half Marathon
  Kitul de participare MHM conține produse consacrate și iubite de către alergători: Șosete de compresie ELEVEN, bandană ELEVEN; medalie de Finisher custom made, CIP de cronometrare de unică folosință, număr de concurs, voucher acces Pasta Party, diplome ce vor putea fi descărcate online, voucher 7% reducere la Trisport.ro, broșurile sponsorilor.

 • Când revine vremea frumoasă?

  Ploile pun stăpânire în această săptămână pe oraș. Chiar dacă vor fi răzlețe cerul se va menține înnorat iar temperaturile vor fi mai scăzute față de valorile normale ale acestei luni. Cu excepția zilei de sâmbătă vom avea parte de ploi până marți. Maximele zilei nu vor depăși 8 grade celsius în această săptămână iar noaptea temperatura va scadea până la -4 grade celsius.

  În nordul județului Mureș se anunță cod galben de ninsori.

  Spre finalul săptămânii viitoare temperatura va crește din nou până la 21 de grade celsius iar soarele își va intra în drepturi. Ziua de 1 mai se anunță parțial însorită dar suficient de călduroasă pentru o ieșire la iarbă verde.

  Foto: Szekely Zoltan

 • Motors angajeaza

  Pizzeria Motors angajeaza bucătari.

  Relatii la pizzerie sau la 0741 740 635.

 • Braconieri prinşi lângă Târnăveni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Un „exponat” permanent lângă Muzeu

  Un „exponat” permanent reapare lângă Muzeul Municipal, în cartierul Şoimilor din Târnăveni. Chiar dacă este strâns repede de persoanele responsabile cu curăţenia, lipsa educaţiei şi a civilizaţiei unor localnici care confundă zidul unui cartier cu toaleta se regăseşte din păcate în mai multe zone din oraş, care devin mereu wc-uri publice.

  Chiar dacă o toaletă publică există la câteva sute de metri mai încolo, deranjul a fost prea mare sau pur şi simplu nu a fost înţeles pentru unii rostul ei.

  Din păcate pentru rezolvarea acestei probleme nu sunt suficente sancţiunile Poliţiei ci şi implicarea populaţiei care să nu permită asemenea comportamente, precum şi educarea acelei părţi a localnicilor pentru care civilizaţia reprezintă o noţiune încă de neînţeles.

 • Exercițiu de alarmare

  I.G.S.U. va desfășura săptămâna aceasta un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.
  În 20 aprilie a.c., în mai multe localități din județ va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.
  Simulările vor începe marți, 18 aprilie a.c., iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.
  În perioada vizată, locuitorii județului vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.
  Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratului pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.
  INFO BACKGROUND
  Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
  De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.
  Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.
  ***
  La nivel național, există peste 7.700 astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.
  Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare-alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții inspectoratelor pentru situații de urgență derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren. Pe parcursul anului trecut, personalul specializat a verificat 5.248 mijloace de alarmare a populației.
  În anul 2016, inspectoratele pentru situații de urgență (ISU) au organizat 1.533 exerciții de alarmare la nivelul localităților, acțiuni derulate în colaborare cu comitetele județene și locale pentru situații de urgență, instituțiile publice cu atribuții în managementul situațiilor de urgență și operatorii economici sursă de risc.
  Reziliența comunității pentru a depăși urmările unor dezastre este consolidată prin pregătirea permanentă a autorităților responsabile cu managementul tipului de risc, în colaborare cu populația civilă, pentru atingerea dezideratului comun de îmbunătățire a capacității de reacție a unui stat în fața provocărilor.

 • Sărbători în tihnă, tuturor!

  Sărbători în tihnă, tuturor!

 • Spectacol de Pricesne la Târnăveni (video)

  Postul de televiziune de folclor TV-AS Târnăveni în colaborare cu Primăria municipiului Târnăveni a organizat spectacolul “Din suflet de creștin” duminică 2 aprilie de la ora 17.00.
  La concertul de pricesne de anul acesta au participat:
  -Corul Belcanto din orașul Sărmașu
  -Adriana și Claudia Sita
  -Cosmina Șeulean
  -Roxana și Septimiu Pop
  -Elena Violeta Man
  -Iulia Maier
  -Raluca Focșan Bogătean
  -Maria Moldovan
  -Costel Popa
  -Ovidiu Furnea
  -Ioana Breda Morar
  -Maria Butilă
  -Ionuț Langa
  Realizatorul spectacolului a fost Ioan Burdulea.

  Mai jos puteţi urmări înregistrarea integrală.

  Partea 1

  Partea 2

  Partea 3

 • Comertul cu miei verificat la Tarnaveni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Primarul Sorin Megheşan i-a vizitat pe veteranii de război

  În Târnăveni mai trăiesc patru veterani din Al Doilea Război Mondial. Primarul Sorin Megheşan i-a vizitat joi pe fiecare dintre ei, cu un gând curat și un gest de minimă recunoștință, pentru a le ura sărbători liniștite și sănătate.

  „Când întâlnești experiența și poveștile a aproape 100 de ani de viață, începi să înțelegi lumea altfel…Respect Zosim Solomon, Ștefan Trif, Ioan Solomon, Vasile Benedek.” a afirmat edilul.

 • 2.0 ! De sărbători, Târnăveni rămâne destinația preferată a localnicilor

  Târnăveniul este o destinație preferată de localnici de sărbători. Mai mult decât atât, foarte mulți dintre cei plecați în alte țări sau orașe revin la Târnăveni cu drag de sărbători pentru a se întâni cu familia și a-și revedea locurile natale.

  Conform unui sondaj online realizat de portalul Tirnaveni.ro, peste 80 % dintre respondenți au afirmat că preferă să își petreacă sărbătorile de paști acasă.

  Anul acesta Paștele fiind celebrat atât de ortodocși cât și de catolici şi protestanţi, atmosfera de sărbătoare se resimte și mai intens.

  Târnăveniul devine mult mai frumos și animat cu prilejul paștilor, când populația localității crește semnificativ, iar starea generală de spirit pozitivă este amplificată de cei întorși acasă care aduc mereu un suflu nou la Târnăveni.

  Foto: Szekely Zoltan

 • Scandal la Ungheni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Concurs cu premii pentru tineri la Tarnaveni – “Antreprenorii viitorului”

  Asociatia Intreprinzatorilor de pe Tarnave in parteneriat cu Clubul Medias Networking invita tinerii intre 14 si 19 ani la concursul de planuri de afaceri “Antreprenorii viitorului”.

  Scopul concursului este promovarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor. Concursul se va desfasura in paralel in Medias si Tarnaveni in perioada 10.04 – 17.05.2017 conform urmatorului program:

  – 10.04 – 10.05 – primirea planurilor de afaceri

  – 10.05 – 17.05 – semifinale (selectia se va face separat in fiecare locatie a concursului)

  – 17.05 – sustinerea live a planurilor de afaceri in finala si premierea concursului

  Participantii se pot grupa in echipe de maxim 3 persoane iar pentru a participa trebuie sa trimita prin e-mail la adresa asitarnave@gmail.com, pe sablonul concursului (click pentru download) un plan de afaceri care sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  1. Ideea de afacere trebuie sa raspunda unei nevoi din piata locala, regionala, nationala sau internationala, din orice domeniu de activitate
  2. Planul de afaceri sa poata fi implementat
  3. Toate informatiile din cadrul sablonului sa fie completate si argumentate

  Juriul concursului este compus din oameni de afaceri, membrii ai Medias Networking Club si ASITAR Tarnaveni si va fi anuntat nominal inainte de premiere.  Se vor premia primele 3 planuri de afaceri cu cel mai mare punctaj conform grilei de evaluare din Anexa 2. Premiile oferite sunt in bani, respectiv produse/servicii ale membrilor Medias Networking Club si ASITAR,  dupa cum urmeaza:

  Premiul 1 – 1200 lei,
  Premiul 2 – 900 lei si
  Premiul 3 – 600 lei.
  Castigatorul concursului va primi suport in cazul implementarii efective a planului de afaceri. De asemenea castigatorii vor primi si bilete de intrare la evenimentul Afaceri.ro care va avea loc in 23 mai la Tarnaveni.

   

  Regulament complet concurs | Sablon plan afaceri | Grila de evaluare

 • Cum va fi vremea de paști

  Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului în zilele de paști la Târnăveni. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 19 grade celsius iar minima nopții va oscila între 1 și 5 grade celsius.

  Duminică și luni este posibil să apară averse de ploaie, iar precipitațiile sporadice vor continua pe parcursul săptămânii viitoare. Până la sfârșitul lunii aprilie nu vom mai avea parte de zile călduroase, vremea menținându-se la fel ca și acum.

  În noaptea de Înviere mercurul va indica în termometre 5 grade celsius și nu se anunță ploi.

 • Accident între un autoturism și un autobuz la Adămuș

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Prestație excelentă pentru doi elevi de la Școala Gimnazială „Traian” la un concurs național

  În perioada 7-8 aprilie 2017, s-a desfășurat la Miercurea Ciuc, faza națională a Concursului Național de Geografie „Teleki Pál”, concurs rezervat elevilor de gimnaziu de la secția maghiară, inclus în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare organizate în anul școlar 2016-2017, fără finanțare M.E.N.

  La acest concurs au participat 36 de elevi din toată țara, clasele VII-VIII, printre ei și doi elevi de la Şcoala Gimnazială „TRAIAN” din Târnăveni, care au reprezentat cu cinste școala, municipiul și județul, elevul Székely Varga Szilárd clasându-se pe locul VI, obținând 75 de puncte din 100 posibile, iar elevul Szőke Szabolcs pe locul VII, cu 73 de puncte. Elevii au fost pregătiți de profesorul de geografie Gagyi Zoltán Loránd.

 • (P) Vino in echipa BOSCH de la Blaj!

  Caravana Recrutarii ajunge în 13 aprilie la Tarnaveni.

  In aprilie, Caravana BOSCH vine la tine! Te asteptam cu oferta completa de joburi pentru muncitori direct productivi: mecanici, electricieni, operatori CNC, sculeri matriteri. Suntem o echipa talentata si motivata, intr-o continua dezvoltare!
  Te poti inscrie in baza de date BOSCH printr-un CV la adresa de email: recrutare@bosch.com sau, de ce nu, te asteptam sa te intalnesti personal cu echipa de resurse umane, intr-un mediu relaxat, pentru a afla toate oportunatile de cariera din cadrul companiei noastre.

  Cauta-ne pe 13 aprilie in Tarnaveni, la Casa de Cultura. Evenimentul incepe de la ora 13.

  Mai stai pe ganduri? Vino sa ne cunoastem!
  Let’s be remarkable. Make it happen!

 • Autoturismul este favoritul localnicilor la deplasarea prin oraș

  Municipiul Târnăveni nu se întinde pe o suprafață foarte mare. Cu toate acestea distanțele mai lungi sunt preferate a fi parcurse cu autoturismul de către localnici. Această preferință se poate vedea în cursul zilei când traficul devine tot mai aglomerat îndeosebi în zona centrală, iar locurile de parcare sunt insuficiente.

  Conform unui sondaj online realizat de portalul Tirnaveni.ro, 43 % dintre respondenți au afirmat că preferă deplasarea cu mașina pe distanțe mai lungi în oraș, în timp ce un sfert fac această deplasare pe jos. Autobuzul este preferat de 7 % dintre respondenții sondajului iar taxi-ul de 6 procente.

  Bicicleta reprezintă o opțiune importantă, fiind preferată de 19 % dintre localnici pentru deplasarea în localitate.

  La sondaj au răspuns peste 200 de persoane.

 • Fan Curier T-veni angajeaza

  Fan Curier T-veni angajeaza sofer, cat B Tel: 0728 88 95 38 sau 0741 41 38 16.

 • JOLIDON INTERNAŢIONAL punctul de lucru din TÂRNĂVENI angajează:

  JOLIDON INTERNAŢIONAL punctul de lucru din TÂRNĂVENI

   

  ANGAJEAZĂ:

  – confecţioner îmbrăcăminte

  Cerinţe canditat:

   

  • Studii minime: 8-10 clase;
  • Cunoştinţe sau experienţă în lucrul cu maşina de cusut;
  • Şcoală profesională constituie un avantaj;
  • Persoană ordonată, atentă la detalii;
  • Abilităţi de lucru în echipă;

   

  Ce vă oferim:

   

  –         contract de muncă pe perioadă nedeterminată (8 ore/zi);
  • salariu motivant;
  • tichete de masă;
  • premii ocazionale;
  • program de lucru într-un singur schimb.

   

  Persoanele interesate sunt rugate să trimită un CV incluzând datele de contact la adresa de e-mail resurseumane@jolidon.ro, pe fax 0264-447869 sau la Registratura Primăriei municipiului Târnăveni.

  Informaţii suplimentare la telefon 0264-419391 sau 0727.305.004 sau la registratura primăriei municipiului Târnăveni.

   

 • Autoturism în flăcări la intersecţia de la Iernut

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Cimitirele sunt din nou pline de gunoaie

  Cu ocazia sărbătorilor pascale s-a făcut curăţenie în cimitire la Târnăveni. Din nefericire gunoaiele au fost aruncate peste alte morminte. Lipsa de educaţie a unor aparţinători ori a celor însărcinaţi de aceştia să îngrijească mormintele a dus la situaţia în care gunoaiele sunt aruncate în alte părţi, mai puţin în zona destinată depozitării deşeurilor, de unde sunt periodic ridicate.

  Primăria municipiului Târnăveni a precizat că cimitirul de pe strada Bradului este administrat de catre Protopopiatul Ortodox din Tarnaveni prin Consiliul parohial iar Primaria administreaza doar cimitirul din zona plopilor, str. 22 Decembrie si cimitirul din zona strazilor Crinului-Movilei.

  În afara sancţiunilor care ar trebui aplicate o soluţie ar fi şi educarea localnicilor de către biserici pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete an de an.

 • Menţiuni pentru elevii din Băgaciu la teatru

  Sâmbătă, 8 aprilie 2017, elevii de la Școala Gimnazială Băgaciu au participat la Târgu Mureș, la Concursul Județean de Scenete „Parol, chiar eu l-am jucat”. Elevii au participat cu două scenete: „Un pedagog de școală nouă”, de I.L.Caragiale, interpretat de trupa „Cascada cuvintelor” (clasa a VII-a A), coordonată de profesor Ștef Adriana și „Vizită”, de I.L.Caragiale, interpretată de trupa „Voicii” (clasa a V-a B), coordonată de profesor Tiuca Cristina Alina. La concurs au participat elevi de la Colegiul National „Alexandru-Papiu Ilarian” -Târgu Mureș, Școala Gimnazială „Emil Drăgan” -Ungheni, Școala Gimnazială Europa –Târgu Mureș, Școala Gimnazială „Dr. Bernady Gyorgy” – Târgu Mureș și altele. Micii actori au fost aplaudați la scenă deschisă și încurajați să participe și la alte ediții și, dacă se poate, să se îndrepte spre teatru.

  Elevii au obținut două mențiuni și diplome de merit. Rezultatele sunt excelente, având în vedere faptul că am concurat cu școli de renume din județ și fiind la prima participare, de aceea Școala Gimnazială Băgaciu se mândrește cu micii actori, care au reprezentat cu cinste numele școlii.

 • Se sistează apa

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Gecsat Intercom angajeaza

  Societatea GECSAT INTERCOM S.A. angajeaza bucatar, cu experienta. CV se pot depune la Hotel Iris din Tarnaveni, Piata Trandafirilor, nr. 6, tel. 0265446474.

 • Rezultate foarte bune obţinute de elevii de la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni

  La Olimpiada de Tehnologia Informaţiei, etapa judeţeană, elevul Vinka Valentin, din clasa a XI-a B, a obţinut Premiul I, urmând să participe la etapa naţională, iar Coman Raluca şi Vodă Daniel, din aceeaşi clasă, au obţinut menţiuni (locul IV şi V). Elevii au fost pregătiţi de prof. Stoica Daniela. Elevul Stoica Daniel, din clasa a XII-a A, îndrumat de prof. Moraru Mihaela a obţinut menţiune (locul VI).
  Eleva Văscan Miruna din clasa a XI-a A, îndrumată de prof. Suciu Laura, a obţinut Premiul II la Olimpiada de Biologie, etapa judeţeană.

 • Se angajeaza vanzatoare si sofer

  Se angajeaza vanzatoare pt magazin si sofer pentru livrat pizza. Telefon: 0775 547 058.

 • Ziua mondială a tenisului de masă marcată la Târnăveni

  În perioada 6-9 aprilie 2017, în aproximativ 60 de localităţi din România, dar şi în toată lumea, s-a sărbătorit ZIUA MONDIALĂ A TENISULUI DE MASĂ (WTTD).
  La Târnăveni, în data de 8 aprilie 2017, s-a organizat un turneu B+ la care au participat 25 de sportivi din localitate, pe două categorii: OPEN şi AMATORI.
  Cu această ocazie, România speră să intre în cartea recordurilor cu cele mai multe localităţi organizatoare şi cei mai mulţi participanţi, record deţinut de Franţa în anul 2016.

  Clasament Open

  1. Moldovan Cristian – Tarnaveni
  2. Vitan Vasile – Tarnaveni
  3 — 4
  Bleoca Marius – Tarnaveni
  Molnar Tihamer – Tarnaveni
  5 — 6 1v gr.sup.
  Moldovan Alexandru – Tarnaveni
  Baciu Gabriel – Tarnaveni
  7 — 8 0v gr.sup.
  Dabacan Dorin – Tarnaveni
  Sabau Aurel – Tarnaveni
  9 — 10 1v gr.inf.
  Lunca Razvan – Tarnaveni
  Stefan Andrei – Tarnaveni
  11 — 0v gr.inf.
  Benyi Crinel – Tarnaveni

  Clasament Amatori
  1. Kovaci Richard – Tarnaveni

  2. Chibulcutean Bogdan – Tarnaveni
  3 — 4
  Sabau Mircea – Tarnaveni
  Sabau Gheorghe – Tarnaveni
  5 — 2v gr.sup.
  Moldovan Flavia – Tarnaveni
  6 — 1v gr.sup.
  Chibulcutean Ioan – Tarnaveni
  7 — 8 0v gr.sup.
  Campean Oliviu – Tarnaveni
  Ferenczi Valentin – Tarnaveni
  9 — 10 2v gr.inf.
  Vidam Raul – Tarnaveni
  Buta Sebastian – Tarnaveni
  11 — 12 1v gr.inf.
  Bleoca Lucas – Tarnaveni
  Manta Alexandru – Tarnaveni
  13 — 14 0v gr.inf.
  Pasca Bogdan – Tarnaveni
  Iambor Robert – Tarnaveni

 • Incendiu la un magazin din Târgu Mureș

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

  VILLA VINEA a devenit crama anului 2017 în Transilvania, după ce a câștigat opt medalii în cadrul WineUp Fair, un important eveniment din România dedicat vinurilor. Peste 200 de vinuri au fost degustate de juriul competiției și în final 19 crame au fost premiate. O medalie de aur, trei de argint și patru de bronz a câștigat crama de pe Târnave la evenimentul desfășurat la Muzeul de Artă – Palatul Banffy din Cluj Napoca, în perioada 24-26 martie. Rezultat de excepție, ținând cont de faptul că fiecare din cele opt vinuri prezentate de VILLA VINEA a obținut o medalie. Aurul l-a primit Riesling de Rhin Selection 2015.

  Ajuns la a III-a ediție, WineUp Fair in Transylvania se profilează ca fiind cel mai important târg de vinuri organizat în România. Sloganul evenimentului în 2017 a fost ”Enjoy Wine & Art!”, sugestiv pentru oferta organizatorilor, care au propus o asociere complexă între cultura vinului și sferele creative ale artei. Aducerea WineUp Fair în Palatul Banffy, o clădire cu o istorie valoroasă, a subliniat apetitul organizatorilor pentru conceptul vin-artă.

  Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui pamant extraordinar, situat pe valea râului Tarnava Mica, una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei.

  Combinatia intre traditia viticola transilvaneana si tehnologia moderna si inovatoare italiana, in acest caz, conduce la un rezultat care poate fi regasit in titlurile si medaliile acordate vinurilor VILLA VINEA, inca din primul an de productie, 2011, vinuri deosebite prin complexitatea aromatica, echilibru, tanini catifelati si un post-gust lung.

  Pastrarea autenticitatii locului a fost unul dintre criteriile de baza in constructia cramei. Turnul, caracteristic Transilvaniei medievale, vegheaza asupra podgoriei cu diferite soiuri de struguri autohtone, precum si din intreaga Europa. Crama VILLA VINEA este un loc cu o atmosfera deosebita, plina de energie, la fel de impresionant ca vinurile create aici.

 • Lansare de carte, Dumitru D.Silitră

  Casa municipală de Cultură Mihai Eminescu din Târnăveni, Direcția Județeană pentru Cultură Culte și Patrimoniul Cultural Național Mureș organizează vineri 7 aprilie 2017 de la ora 17.30 prezentarea volumului de versuri „Chipul umbrei”.

  Autor este poetul Dumitru D.Silitră.

  Va prezenta Nicolae Băciuț în dubla postură de scriitor și editor.

  Invitat va fi primarul municipiului Târnăveni Sorin Megheșan.

  În program vor mai fi interpretate pricesne de Alina Pop Mailat și va recita din poemele autorului Ştefan Czijevska.

 • Sens unic în 8 aprilie pe strada Bradului

  Cu ocazia zilei de 8 aprilie, Primăria anunţă că circulaţia se va desfăşura pe un singur sens pe parcursul întregii zile pe strada Bradului pentru a se evita aglomerația drumului care duce spre cimitir. Astfel cei care vor dori să ajungă la cimitir cu autoturismul vor trebui să urce pe strada Bradului de pe strada Republicii.

  Pentru coborâre se vor putea folosi străzile Pompierilor sau Păltiniş.

  Măsura a fost luată pentru a se evita aglomerările care au loc în fiecare an la cimitir cu prilejul Pomenirii Morţilor.

 • 2.0 ! Tradiţiile româneşti sunt respectate la Bobohalma

  La Bobohalma, datorită unor oameni inimoşi şi iubitori de folclor şi tradiţii autentice, obiceiurile strămoşeşti sunt păstrate cu sfinţenie. Înaintea sărbătorilor de paşti la căminul cultural s-a organizat un spectacol de pricesne dedicat sărbătorilor. Spectacolul „Din suflet de creştin” a avut loc sâmbătă 8 aprilie de la ora 18.00. Au participat corul ortodox Bobohalma, Cornelia Mihuţ, Alina Pop Mailat, Ştefan Czijevska, Claudia Vodă şi grupul vocal Ram. Intrarea a fost liberă.

  De asemenea, prima ediţie a BALUL PORTULUI POPULAR va avea loc în data de 17 aprilie 2017, începând cu ora 16:00, la Căminul Cultural din localitatea Bobohalma.

  Cei care participă sunt invitaţi să pregătească un coş cu bucate tradiționale de Paşti, să îmbrace portul popular şi să participe cu familia sau prietenii iubitori de cântec, joc şi voie bună pentru a petrece împreună!

  Participanţii sunt aşteptaţi în ținuta de sărbătoare – costum popular sau cel putin ie tradițională!

 • 20 de familii nevoiașe vor beneficia de un pachet de alimente de bază

  Fundația Buckner anunță lansarea Programului ARC, un nou program de
  ajutorare a familiilor nevoiașe din Județul Mureș.

  Săptămâna aceasta, în parteneriat și cu susținerea Red Page Ministries din Statele Unite ale Americii,
  Fundația Buckner lansează un nou program prin care își propune să identifice și să ofere ajutor familiilor
  nevoiașe din Județul Mureș.

  Programul va asigura acestor familii lunar un pachet de alimente de bază, dar obiectivul clar este ca pe
  lângă sprijinul practic oferit fiecărei familii, să se construiască relații cu acestea în cadrul vizitelor lunare
  la domiciliul acestora, pentru a înțelege mai bine problematica cu care se confruntă acestea și oferirea
  de încurajare și consiliere pentru a face pași spre a-și îmbunătăți nivelul de trai.

  În această primă etapă a proiectului, au fost identificate 20 de familii de pe raza Municipiului Târnăveni,
  urmând ca să se întocmească un dosar de servicii sociale pentru fiecare dintre ele, și în cursul acestei
  luni să beneficieze de primul pachet de alimente de bază.

  Obiectivul final al programului esta ca acesta să cuprindă 80 de familii de pe raza județului Mureș care
  să beneficieze de vizite și ajutor lunare.
  ”Ne bucurăm de o nouă oportunitate de a produce schimbare pozitivă în jurul nostru!” spune Moldovan
  Dacian, Președintele Fundației. ”Programul ARC oferă Asistență prin construire de Relații care să
  încurajeze Creșterea. Ne dorim nu doar să împlinim o nevoie imediată, fizică, ci să încurajăm familiile să
  facă tot posibilul pentru a depăși dificultățile cu care se confruntă, fie că este vorba despre lipsa actelor
  de identitate, lipsa unui loc de muncă, lipsa accesului la educație, probleme medicale, etc. Noi suntem
  gata să le sprijinim cu tot ce putem, cu o vorbă bună, cu informații, și chiar și practic.” a afirmat Moldovan Dragoş Dacian, președintele Fundației Buckner.

 • Peste 160 de locuri de muncă la bursa organizată vineri la Târnăveni

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş va organiza BURSA GENERALĂ A LOCURILOR
  DE MUNCĂ, în data de 07 aprilie 2017, începând cu ora 9,00, la Târnăveni, la sediul punctului de lucru din str. Vasile Milea, nr. 2;

  La acest eveniment și-au anunțat participarea până la această dată 44 agenți economici mureşeni care
  vor pune la dispoziție 646 locuri de muncă, la nivelul judeţului iar la Târnăveni–165.

  Meseriile oferite de angajatorii mureșeni în judeţ sunt: lucrător comercial, ospătar, șofer tir, bucătar, lucrător
  în alimentație publică, confecționer asamblor articole textile, muncitor cablaje, turnător produse
  ceramice, operator CNC, muncitor necalificat, muncitor necalificat la montarea și asamblarea
  pieselor, etc, iar pentru persoane cu studii superioare: inginer producție, inginer proiectare, inginer
  topograf, manager vânzări, economist, subinginer automatizari; etc.

  Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care
  doresc să se reorienteze profesional, având drept obiectiv creșterea gradului de ocupare prin
  corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se vor
  întâlni în mod direct cu angajatorii și vor lua contact cu cerințele agenților economici precum și cu
  oferta de locuri de muncă vacante.

  Acțiunea urmărește informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu privire la măsurile
  destinate stimulării ocupării forței de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul serviciului
  public de ocupare.