Gold

Enter Captcha Here : *

Reload Image
 • Hoţ din Adămuş prins la Ocna Mureş

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • 2.0 Se lansează proiectul „Acum pentru Viitor” – parteneriat social pentru dezvoltare durabila în Târnăveni

  Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi (Partener 1), în parteneriat cu Municipiul Târnăveni
  (Partener 2), Fundația Buckner (Partener 3), Școala Gimnazială nr. 3 Târnăveni (Partener 4), anunță lansarea
  proiectului strategic cu titlul „ACUM PENTRU VIITOR – parteneriat social pentru dezvoltare durabila în
  Târnăveni, Mureș” (Cod SMIS 101455), număr contract de finanțare POCU/18/4/1/101455, proiect co-finanţat
  din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020; Axa prioritară 4 – Incluziunea
  socială și combaterea sărăciei; Cod apel: POCU/18/4/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate în
  care exista populație aparținând minorității roma (acele comunități în care populaţia aparținând minorității
  roma reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie si excluziune
  sociala, prin implementarea de masuri integrate; Componenta 1 – Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360 grade)
  în comunitățile marginalizate în care exista populație aparținând minorității rome – Regiuni mai puțin
  dezvoltate; Operațiunea – Reducerea numărului de comunități marginalizate în care exista populație
  aparținând minorității roma (acele comunități în care populaţia aparținând minorității roma reprezintă minim
  10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin
  implementarea de masuri integrate; Schema de ajutor de stat – Dezvoltare Locala Integrata (DLI 3600) în
  comunitățile marginalizate în care exista populație aparținând minorității rome.

  Obiectivul general al proiectului este promovarea accesului egal la masuri integrate de educație, ocupare,
  antreprenoriat, servicii sociale, acte, locuire, antidiscriminare pentru persoanele din zone urbane
  marginalizate din municipiul Târnăveni, județul Mureș, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din
  comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome.

  Proiect cofinanțat din Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European de Dezvoltare Regională
  prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

 • Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş vă invită să participați la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI, eveniment care se va organiza în data de 20 octombrie 2017, începând cu ora 9,00, la Târnăveni, la Casa de Cultură “Mihai Eminescu”, str. Republicii, nr. 32;

  Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate in căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, in condiţiile unei concurenţe loiale transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea.

  AJOFM roagă agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante să-și anunţe intenţia de participare prin depunerea Situației locurilor de muncă vacante, cu mențiunea “pentru bursă” la sediile Agenţiilor Locale şi Punctelor de lucru: la Târnăveni, Str. Vasile Milea, nr. 2, tel: 0265/444686; sau prin poşta electronică la adresa ajofm@ms.anofm.ro, cu specificarea localităţii în care se doreşte participarea la bursă.

  Sunt invitaţi la această acţiune toţi angajatorii care au nevoie de forţă de muncă şi şomerii, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

  Persoană de contact pentru informaţii suplimentare doamna Pop Ramona Tatiana, tel. 0786198863.

 • Contrabandă cu ţigări şi alcool

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

  O ZI FĂRĂ PERSOANE DECEDATE PE DRUMURILE DIN EUROPA?

  Acesta este scopul Proiectului EDWARD în fiecare an. Lansat în 2016, proiectul este susținut de către conducătorii auto din întregul continent, alături de un public generos și parteneri din sectorul privat.

  Ziua de acțiune în anul 2017 este JOI 21 Septembrie.

  Scopul pe termen lung este de a contribui la reduceri substanțiale și susținute ale persoanelor decedate și rănite grav din accidentele produse pe drumurile publice din întreaga lume.

 • Staţiuni cu greutate înainte de ’89 precum Băile Felix, Sovata sau Băile Herculane îşi trăiesc acum a doua tinereţe

  Băile Felix, Sovata, Călimăneşti-Căciulata sau Băile Herculane erau nume cu greutate în turismul românesc de altădată. Timpul nu a fost însă blând cu aceste staţiuni, astfel că, au ajuns după ’89, să fie privite ca fiind îmbătrânite, degradate chiar de lipsa unor investiţii care să le pună iar pe harta turistică a României.

  În ultimii ani situaţia s-a schimbat, iar aceste „refugii“ preţioase din patrimoniul local ajung să îşi trăiască a doua tinereţe după ce spa-urile de ultimă generaţie au apărut în peisaj, iar turismul balnear capătă noi valenţe.

  „Segmentul de lux creşte într-un ritm rapid în turismul intern. Turiştii care solicită astfel de servicii aleg spaţii de cazare cu suprafeţe mai generoase, servicii spa şi masaj, excursii de o zi spre destinaţiile turistice din zonă, servicii de masă în sistem bufet suedez“, spun consultanţii agenţiei de turism Eximtur, una dintre cele mai importante din România. Agenţia este specializată în business travel, organizare de evenimente şi leisure travel, iar anul trecut a orchestrat vacanţe în România pentru peste 80.000 de clienţi.

  Odată cu creşterea cererii, agenţia şi-a dezvoltat la rândul său oferta cu cazări şi evenimente în castele şi conace transilvănene renovate şi aduse în circuitul turistic, „apreciate de turişti pentru caracterul inedit şi pentru exclusivitate“.

  Acesta nu este însă singurul segment de piaţă pentru care turiştii încep să prindă gustul. În ceea ce priveşte turismul balnear, se abandonează uşor-uşor percepţia că se adresează persoanelor de vârsta a treia, aflate la tratament, şi că oferă servicii modeste şi o atmosferă plictisitoare.

  Răsfăţul în hoteluri de patru sau cinci stele, cu servicii premium atât de cazare şi masă, cât şi pentru tratamentul balnear, cu pârtii de schi şi snowboard, dau o nouă faţă unei imagini cândva prăfuite.

  „Mari unităţi de cazare cu baze de tratament celebre în anii ’70-’80 au fost complet renovate şi aduse la standardele secolului XXI, alte unităţi au fost construite integral, oferind turiştilor, pe lângă partea de cazare, şi servicii spa cu masaje aromatice, relaxante, saune, piscine, jacuzzi, împachetări în ciocolată, miere“, explică reprezentanţii Eximtur. În staţiunea Băile Felix, de exemplu, au fost renovate, în urma unor investiţii masive, toate unităţile de trei şi de patru stele şi a fost construit un hotel nou de cinci stele, cu un ştrand complet renovat. La Sovata, autorităţile au investit în infrastructura staţiunii, dar şi în partea de cazare şi în baza de tratament, în vreme ce staţiunea Băile Herculane renaşte încet, dar sigur, având potenţial pentru a deveni cea mai frumoasă staţiune balneară din ţară, mai ales că peisajul joacă un rol important în acest film.

  „Recent, am descoperit Sovata şi împrejurimile ei. Am fost impresionată de potenţialul turistic. Poţi petrece o săptămână de vacanţă fără să te plictiseşti combinând activităţi outdoor cu timp de delectare în centrul spa“, spune Anca Nichifor, proprietara companiei de servicii personalizate de turism Jet Set Planner.

  Agenţiile de turism aşteaptă însă investiţii şi în alte zone cândva celebre ca destinaţii turistice, printre care Sângeorz Băi, Lacul Sărat şi Sărata Monteoru.

  Ce-i lipseşte turismului românesc? Infrastructura, care pune, nu de puţine ori, piedici în calea turiştilor străini şi chiar a celor români. Adesea, o investiţie de calibru poate să reînvie o întreagă zonă sau staţiune, cum ar fi cazul Băilor Sărate din Turda, spun consultanţii Eximtur. Însă, adaugă tot ei, „este foarte greu să aştepţi turişti cu masa pusă dacă ei ajung obosiţi şi amărâţi de pe drumurile sparte până la destinaţie sau dacă stau ore întregi blocaţi în trafic“.

  Momentan, românii preferă litoralul, centrele balneare şi staţiunile montane de pe Valea Prahovei, în timp ce turiştii străini înclină mai degrabă către turismul cultural, astfel că nu vor rata niciodată ocazia de a vedea oraşe medievale precum Sighişoara, Braşov sau Sibiu. Zona Bucovinei şi Clujul sunt alte destinaţii „fierbinţi“ pentru turiştii de peste hotare. Ei nu ratează nici castelele Peleş şi Bran, dar şi circuitele tradiţionale din Maramureş şi Bucovina.

  Unii străini s-au îndrăgostit atât de tare de România, încât au cumpărat ei înşişi case în Transilvania, le-au renovat şi le-au introdus în circuitul turistic.

  „Am descoperit recent hotelul Fabesca din Sovata şi a fost o reală surpriză pentru mine. Un hotel boutique, cu design minimalist, cu spaţii generoase, cu oameni ospitalieri. Vara aceasta, pe lista mea se află şi Bio Valeputna, un chalet foarte frumos (o cabană – trad.) din Bucovina. Ca restaurant, unul dintre preferatele mele este Clos de Colombes, din Olimp, pentru că îmi plac cinele foarte liniştite pe terasă“, spune Anca Nichifor, proprietara Jet Set Planner.

  În urmă cu mai bine de un deceniu, franţuzoaica Anne Marie Rosenberg achiziţiona undeva în apropierea staţiunii Olimp de pe litoral o proprietate aflată în ruine, pe care a transformat-o în Domeniile Clos des Colombes – restaurant, cramă şi vie. Şi ea nu este decât un exemplu. Dar, la fel, există şi antreprenori români care au simţit potenţialul turismului local.

  „Acum o lună am stat la Resort David, o pensiune în creierii pădurii, sus pe un deal. Mi-a plăcut eleganţa pe care am găsit-o în pensiune. În orice colţ m-aş fi uitat, totul era realizat cu foarte mult bun-gust. Cred că ar trebui investit mai mult în zone de relaxare în Bucureşti şi în jurul oraşelor mari“, spune Diana Tâmpu, general manager al agen­ţiei de turism Oxigen Tour, care organizează frecvent tururi în ţară, în special pentru călătorii aventuroşi.

  Pe scurt, „ţara noastră-i o comoară“ ce aşteaptă să fie descoperită.

  Sursa: ZF

 • Primul bal cu specific vienez organizat la Tîrgu Mureș

  Marți, 7 noiembrie 2017, Asociația Mercur ne invită la Balul Palatului. Un eveniment unic în peisajul cultural mureșean, unde muzica și dansul vor fi vedetele serii, dar și un bun prilej de socializare. Gazda evenimentului este cunoscutul prezentator, Virgil Ianțu.

  Noutatea absolută a evenimentului constă în felul spectaculos în care Sala Mare a Palatului Culturii va fi reconfigurată. Prin amplasarea unui podium uriaș, care va fi montat deasupra scaunelor actuale, sala va fi adusă la nivelul scenei, urmând a se transforma într-un grandios ring de dans. Aici vor evolua demonstrativ peste 60 de dansatori debutanți, avansați și seniori ai Clubului Sportiv Dance Art coordonați de Katalin și Marton Janos Somodi, acompaniați de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, și tot aici, în cea de-a treia parte a evenimentului, publicul este invitat la dans. Părțile laterale ale podiumului sunt destinale publicului, care, întocmai ca la evenimentele importante de agest gen care au loc la Viena, Budapesta sau Timisoara, va sta în picioare pentru a simți pe deplin vibrația momentului.

  Pe scenă vor evolua, pe parcursul serii, soprana, Irina Iordăchescu, tenorul, Mario Vasiliu, campionii mondiali la dans sportiv Cristina Tătar și Paul Moldovan și actori ai Teatrului național Tîrgu Mureș care vor prezenta un scurt moment de teatru.

  Spectacolul va avea trei părți. Primirea invitaților se va face la ora 18.30, urmată de 30 de minute de socializare la o cupă de șampanie. În cele două pauze, publicul este invitat la un dineu spectaculos cu preparate canape și un pahar de vin.
  Cea de-a treia bătaie a gongului va marca deschiderea dansului pentru public. Indiferent că își achiziționează bilete pe ring, la lojă, la balcon sau la galerie, particianții sunt invitați la dans în acordurile Orchestrei Filarmonicii sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

  Detalii despre bilete, program, meniu, coduri vestimentare găsiți pe www.balulpalatului.ro.

 • Caroserii contrafăcute ale unei firme mureșene confiscate în portul Constanța

  Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din Thailanda, elemente de caroserie auto, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 100.000 lei, dacă ar fi fost originale.
  În data de 18.09.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din Thailanda, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Mureș. Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul pe raza județului Cluj.
  În urma controlului au fost descoperite 26 bucăți elemente de caroserie auto, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
  Bunurile, în valoare de 105.300 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
  Autoturism care face obiectul unui dosar penal, descoperit de polițiștii de frontieră constănțeni
  Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru-Vodă au depistat un cetățean român care intenționa să iasă din țară cu un autoturism marca Seat, care face obiectul unui dosar penal.
  În data de 19.09.2017, la Punctul de Trecerea a Frontierei Negru-Vodă, județul Constanța, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară cetățeanul român C.M., în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul în județul Constanța, la volanul autoturismului marca Seat Leon.
  În urma verificărilor în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că autovehiculul în cauză figurează ca fiind bun pentru confiscare, alertă introdusă de România în data de 19.12.2016.
  Autoturismul face obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz prin fraudarea creditorului.
  Față de cele constatate, persoana în cauză a declarat că intenționa să meargă în Bulgaria pentru a efectua inspecția tehnică periodică a mașinii.
  Autoturismul, evaluat la aproximativ 6.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Negru-Vodă urmând a fi predat Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
  print

 • Un cunoscut medic cardiolog mureşean încătuşat pe stradă

 • S.C MO BOLTA EXIM S.R.L angajeaza barman

  S.C MO BOLTA EXIM S.R.L situat pe strada Soimilor nr.68 angajeaza barman.

  Informatii la telefon: 0748156634

 • Oi şi capre lipsă la ferma unui fost şef de post care ceruse subvenţii

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • O nouă televiziune judeţeană

  O nouă televiziune locală va apărea în peisajul media mureșean.
  TGM HD a obținut ieri licența de transmisie prin cablu de la Consiliul Național al Audiovizualului.
  Licența a fost obținută de societatea SC Impact Studio SRL-d Târgu Mureș, înființată în anul 2016.
  Cel mai probabil televiziunea va fi recepţionată şi la Târnăveni semnalul prin cablu de la Târnăveni provenind de la staţia din Târgu Mureş a firmei RCS-RDS.

 • Balul Bobocilor la Liceul Andrei Bârseanu

  Cele mai asteptate evenimente pentru liceeni, balurile bobocilor vor fi organizate in aceasta luna la Tarnaveni.

  Primul bal al bobocilor organizat de elevii Liceului Andrei Barseanu va fi organizat vineri 22 septembrie la Casa de Cultură. Balul de anul acesta se intitulează The Course – Blestemul.

  Balul bobocilor organizat de Colegiul Tehnic va avea loc joi 28 septembrie.

  Cu aceasta ocazie vor fi desemnati, ca in fiecare an cei mai frumosi boboci liceeni din clasele a IX-a.

 • S-a semnat contractul pentru reparația pistei Aeroportului Transilvania

  Astăzi, 19 septembrie, ora 11.00, la sediul aeroportului Transilvania Tirgu Mures, s-a semnat contractul cu Asocierea PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL, pentru reparația pistei, deoarece nu au fost depuse contestații in urma licitatiei.
  In 7 septembrie 2017, s-a efectuat procedura de achiziţie publică având ca obiect „RK suprafețe de mişcare şi RESA (inclusiv instalaţii aferente )” – la Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureş a fost desemnată câştigătoare Asocierea PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL. Valoarea de atribuire, în urma ofertei depuse de societatea comercială, este de 53.535.999,28 lei (cu TVA inclus).
  Conform documentaţiei tehnice, lucrările prevăzute a fi efectuate vizează: reparația pistei de decolare-aterizare, refacerea căii de rulare, racordarea căii de rulare la pistă, refacerea platformei de îmbarcare –debarcare, refacere drum platformă, lucrări de marcare a suprafețelor de mișcare, lucrări de canalizare pluvială, separator de hidrocarburi, lucrări de balizaj și instalații electrice, lucrări de terasamente.
  Lucrările vor trebui efectuate în termen de 108 zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrării, din care 10 zile pentru mobilizare și 98 de zile pentru executarea lucrărilor).

 • Premii pentru 50 de ani de căsnicie

  Primăria municipiului Târnăveni alături de Asociaţia Rumanian Hilfe a premiat azi cuplurile care au aniversat 50 de ani de la căsătorie. 18 familii au fost invitate la Casa de Cultură din Târnăveni, unde primarul Sorin Megheşan le-a oferit un premiu din partea administraţiei locale şi o diploma onorifică.

  Nu au lipsit nici momentele artistice atât la vioară de Rareş Dumitru Popa cât şi folclorice susţinute de Andrada Popa.

  La final edilul a închinat cu sărbătoriţii un pahar de vin.

 • Poate ne „înfiază” Clujul mai repede decât ne dorim noi

  Portalul Tirnaveni.ro publica în luna iulie un material referitor la avantajele apropierii de municipiul Cluj aflat într-o continuă dezvoltare dar care se confruntă cu problema spaţiului locativ. Un important site naţional Pressone a preluat ideea în cadrul unui material publicat despre „Clujul imobiliar”.

  Portalul Tirnaveni.ro lansa ideea unei apropieri de municipiul Cluj prin punerea la punct a unui sistem de naveta eficientă şi rapidă: „De ce să ne batem capul cum să dezvoltăm de la zero noi activități când oricum ducem lipsă de resurse și de forță de muncă calificată, până când putem profita de dezvoltarea altora și chiar contribui la aceasta, iar Târnăveniul poate deveni o zonă rezidențială care să se preocupe doar cum să ofere servicii cât mai bune și liniștite de locuit. Avem nevoie doar de posibilitatea de a ajunge cât mai repede și mai ușor la Cluj”.

  Articolul publicat de Tirnaveni.ro poate fi citit integral AICI (De ce să nu devenim o periferie a Clujului?).

  PressOne.ro este o publicație online înființată la Cluj-Napoca și lansată în luna septembrie a anului 2015. Acest site este deținut de Press One Media SRL și reprezintă o investiție a omului de afaceri american Don Lothrop, care vine în România începând din 2005. El este și inițiatorul fundației RomaniaOne, care are ca scop dezvoltarea societății civile de la noi.

  Materialul complet poate fi citit AICI (Studentă, caut chirie mică. Oferte: favoruri sexuale, uscătorii și garaje transformate).

 • Trei persoane rănite într-un incediu la un bloc cu patru etaje din Târgu Mureș

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Artemob angajeaza

  SC ARTEMOB INTERNAȚIONAL SRL GROUP PARISOT
  Angajeaza pentru fabrica de mobila din TÎRNĂVENI
  Operatori productie pentru masini cu comanda numerica (CNC) , Reglori Linii de fabricatie ( gaurit sau aplicat cant )
  Obiectivul postului:
  Reglarea , programarea si operarea utilajelor de productie .
  Responsabilități:
  • Operarea diferitelor masini (CNC ) utilizate in procesul de fabricatie , asigurarea bunului mers al procesului de fabricatie .
  • Executa reperele conform desenului tehnic;
  Cerinte minime
  • Studii medii sau superioare – ( profil tehnic )
  • Constituie avantaj – alte atestate si calificari profesionale;
  • Cunostinte operare pe calculator
  • Disponibilitatea de a lucra in schimburi
  Ofertă (bonusuri, beneficii):
  • Pachet salarial brut (2000-3000 RON ) negociabil in functie de competente
  • Formare profesionala asigurata la locul de munca
  • Echipa profesionista, mediu de lucru dinamic si provocator intr-o companie multinationala

  TE AȘTEPTĂM IN ECHIPA NOASTRĂ , Trimite CV-ul
  • La sediul societății din Tîrnăveni, str. 1 Decembrie 1918 nr. 50, jud. Mureș
  • Sau la email: cbalas@artemobinternational.com
  • Informatii la Telefon 0722116800 ,

 • Pregătiţi deşeurile electrice si electronice

  SISTEMUL DE COLECTARE SLC MURES colecteaza in data de 30 septembrie 2017 deseuri de echipamente electrice si electronice de pe raza Municipiului Tarnaveni.

  In data de 30 septembrie 2017, echipajul mobil SLC MURES va circula si colecta deseuri de echipamente electrice si electronice de la domiciliu, fiind amplasat si un punct provizoriu de colectare, in parcarea Primariei Tarnaveni.

  Cei care vor sa se debaraseze de echipamentele uzate sunt invitati sa apeleze numerele de telefon 0800444800 si 0741028787, acestea fiind disponibile incepand cu data de 18 septembrie, inclusiv in ziua colectarii.

 • Spectacol de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

  Primăria municipiului Târnăveni organizează în data de 29.09.2017, ora 16.00, la Casa Municipala de cultura „Mihai Eminescu”,
  un spectacol pentru a celebra Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. În program vor fi:

  o Alina Pop Mailat
  o Popa Dumitru
  o Ştefan Cijevska
  o Grupul R.A.M.
  o Formația Policrom

  Realizator este Prof. Vily Halmen.

  Intrarea va fi liberă.

 • L-a accidentat mortal pe pasagerul unei autoutilitare

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • (P) ÎNCEPE ȘCOALA, ÎNCEPE LECTURA

  După o vară lungă și odihnitoare te așteptăm să-ți reîmprospetezi cunoștințele de limbă germană împreună cu noi. Fie că ești elev sau adult, noi te așteptăm la cursurile noastre.
  În grupe de 8-10 persoane învățăm împreună germană.
  Cum vor fi orele? Interactive, cu mult joc și comunicare.
  De ce în grup? Pentru că ora trece mai repede în gașcă, folosind metode interactive și nu în ultimul rând tariful este și el mai avantajos.
  Unde? La Centrul Victoria vis a vis de Lidl.

  INFORMAȚII:
  Tel. 0740-934-669
  Mail. info@abcdeutsch.ro
  Facebook: abcDeutsch @cursurigermana

  COPII:
  Nivel A1 (începător)
  Nivel A2 (cunoștințe de bază)
  Nr. minim de copii pentru un grup (oricare nivel): 10
  Grupurile se formează astfel:
  – cls. I.+II.
  – cls. III.+IV.+V.
  – cls. VI.+VII.+VIII.
  Frecvența ședințelor: 1×1 sau 1,5 ore/ săptămână

  ADULȚI:
  Nivel A1.1 și A1.2 (începător)
  Nivel A2.1 și A2.2 (cunoștințe de bază)
  Nivel B1.1 și B1.2 (utilizator avansat)
  Nivel B2.1 și B2.2 (utilizator independent)
  Nr. minim de persoane pentru un grup, la oricare modul: 8
  Frecvența ședințelor: 2×3 ore/ săptămână

 • Bilanţul pagubelor furtunii din judeţul Mureş

  Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în judeţul Mureş, iar probleme au fost înregistrate în localităţile Tîrgu Mureş, Reghin şi Luduş. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine cu zeci de echipaje.

  ”În localitatea Luduş din judeţul Mureş, două acoperişuri de casă au fost avariate. Vântul a suflat un acoperiş care a ajuns pe alt acoperiş vecin şi l-a avariat. Zece metri de acoperiş de la stadionul din Luduş au fost luaţi de vânt. De asemenea, patru copaci au fost doborâţi, la Târgu Mureş şi Reghin. În localitatea Petelea sunt fire electrice rupte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, maiorul Cristian Virag, purtător de cuvânt al ISU Mureş.

  Cea mai mare parte a judeţului Mureş s-a aflat, duminică după-amiaza, sub avertizare cod galben de ploi şi vânt.

  Vântul puternic a scos din rădăcini sau a rupt copaci în mai multe localităţi, provocând perturbarea traficului rutier şi feroviar. În urmă cu o oră (19,00), trenul Interegio 145 cu deplasare de la Bucureşti spre Tg.Mureş a fost oprit între Stânceni şi Lunca Bradului, unde pe calea ferată erau căzuţi 2 arbori. Echipe de specialişti de la CFR au intervenit pentru eliberarea căii de rulare, a informat ISU Mureş.

  De asemenea, în apropiere, de la Scaunul Domnului spre Deda Bistra, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, care au căzut pe drum. La faţa locului a intervenit o autospecială cu 4 subofiţeri de la ISU. Un acoperiş de la o clădire a căzut în localitatea Petelea şi mai multe fire de electricitate au fost rupte aici, ca urmare a furtunii. Un brad a căzut pe un sens de mers şi pe drumul care face legătura între Reghin şi Ciubotani, pentru care a intervenit detaşamentul ISU de la Reghin cu o autospecială şi subofiţeri.

  În mun.Tg.Mureş mai mulţi copaci au fost doborâţi, dintre care cel puţin unul a avariat o maşină. Pentru înlăturarea acestora a fost trimise mai multe detaşamente dotate cu o autospeciale şi subofiţeri pentru intervenţii.

  Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maior Cristian Virag a mai transmis că au căzut arbori pe carosabil şi pe ruta Sânmărtinu de Câmpie-Crăieşti, care blochează un sens de mers şi pentru care a fost trimisă echipa ISU de la Râciu.

  ISU Mureş mai informează că în urma fenomenelor meteo sunt nealimentaţi cu energie electrică 1355 de consumatori şi sunt afectate 14 posturi de transformare din 4 localităţi (Valea Izvoarelor, Sărmaş, Sărmăşel, Sărmăşel Gară).

 • Prins la Găneşti cu 300 de litri de alcool fără documente

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Steagul României și spiritul Transilvaniei la Hajdúszoboszló

  Junii Târnavei au participat in acest weekend la Festivalul International al Vinului si Alimentelor Bio din Hajdúszoboszló. Sambătă seara dansatorii au particpat la o paradă iar apoi au urcat pe scena festivalului unde au fost aplaudaţi pentru prestaţia artistică.

  „Am adus în Ungaria, la Hajdúszoboszló, steagul României și spiritul Transilvaniei, alături de Ansamblul „Junii Târnavei”. Reprezentăm România la „Festivalul Vinului și produselor alimentare bio”, un eveniment care promovează cultura tradițională și gastronomică din Ungaria și România” a afirmat primarul Sorin Megheşan prezent la festivalul din Hajdúszoboszló.

  În toate cele trei zile au avut loc
  -Degustarea produselor bio, vinuri tradiționale ungurești
  -Votarea standului, vinului și mancarea festivalului
  -Tradiții populare
  -Meșteșuguri și ateliere de creație pentru copii
  -Cort de sănătate al Crucii Roșii din Ungaria cu Csontkovács Petró

 • Traficanţi de minori arestaţi

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Muzica populară românească va răsuna în Ungaria

  Festivalul Vinului şi al Alimentelor Bio din Hajdúszoboszló este un eveniment gastronomic unic în Ungaria, cu ocazia căruia, pe lângă degustarea specialităţilor alimentare, a delicateselor preparate la faţa locului din ingrediente bio, vizitatorii se pot familiariza cu vinuri ungureşti. Evenimentul desfăşurat pe perioada a trei zile este completat cu muzică folclorică şi spectacole de dansuri populare, concerte de muzică uşoară şi clasică şi alte programe conexe pentru popularizarea stilului de viaţă bio.

  Junii Târnavei vor participa in perioada 14-17 septembrie la Festivalul International al Vinului si Alimentelor Bio din Hajduszoboszlo. Acest lucru este posibil prin implicarea directa a membrilor ansamblului precum si prin Legea 350 -Finantari nerambursabile de la CJ Mures si Primaria şi Consiliul Local Tirnaveni.

  Junii Târnavei vor urca pe scenă sâmbătă de la ora 18.00.

 • Se caută actriţe pentru un film la Târgu Mureş

  Producătorii GAT Films Transilvania anunță desfășurarea unui casting care va avea loc duminică, 17 septembrie 2017, începând cu ora 16:00, în sala de conferință a Hotelul Privo din Tîrgu-Mureș, situat pe Strada Urcușului, nr. 1, pentru noul film produs de regizorul Alecs Năstoiu, intitulat „The Secret of Pin-up Island”.

  Regizorul Alecs Năstoiu pregătește cel de-al doilea film de lungmetraj, a cărui perioadă de filmare va începe la finalul lunii septembrie. Este recunoscut pentru succesul producției „Billion Star Hotel”, film lansat în cinematografe în luna februarie a anului 2016, care a adunat 19 premii la festivaluri internaționale.

  „The Secret of Pin-up Island” este o coproducție în care sunt implicați actori din România, Rusia, Austria, Tailanda și Serbia. Actrița din rolul principal este Rina Grishina, din Rusia, cunoscută pentru rolurile interpretate în „Another Year”, „Crime and Punishment”, „Kukhnya” și pentru implicarea în nenumărate producții de televiziune, teatru și film – http://www.imdb.com/name/nm1789173/.

  Echipa de producție dorește să acopere opt roluri feminine secundare. Pentru înscrierea la casting, participantele sunt rugate să trimită un email pe adresa producătorului executiv, Irina Toncean – iritoncean@gmail.com, în care să specifice: numele și prenumele, vârsta, ocupația, localitatea, numărul de telefon, alături de o fotografie, și să menționeze dacă au sau nu au experiență în actorie. Înscrierile se fac până sâmbătă, 16 septembrie 2017, ora 18:00. E necesar ca participantele la casting să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Experiența în actorie nu este obligatorie.

  Sinopsis:
  O tânără se trezește într-o fabrică părăsită, închisă într-o încăpere. Află că este subiectul unui program guvernamental, Pin-up Island, prin care sunt selectate femeile care vor popula această insulă, în vederea asigurării continuității speciei umane. Totodată, află că omenirea este pe cale de dispariție din cauza unui virus letal. Oare va reuși să scape?
  GAT Films Transilvania este o companie independentă fondată în anul 2014 de către Ovidiu Radian Vasu și Alecs Năstoiu, a cărei activitate se axează pe producția cinematografică. Puteți afla mai multe detalii despre GAT Films pe pagina de Facebook.
  Pentru mai multe detalii despre casting: Irina Toncean – producător executiv, nr. de telefon: 0744268894; Email: iritoncean@gmail.com; Ovidiu Radian Vasu – manager producție; Nr. de telefon: 0720019101.

 • (P) A venit toamna si petrecerile continua la Anbora

  A venit toamna si petrecerile continua la Anbora !! Chiar daca afara e mai racoare, noi stim sa incingem atmosfera si sa ridicam temperatura cu cateva grade! Vino si de aceasta data sa petrecem un weekend de poveste impreuna!
  Make memories together !!

 • Producătorii agricoli de pe Valea Târnavelor îşi expun recolta

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Se apropie termenul limită pentru plata taxelor locale

  Având în vedere prevederile art. 462, art. 467, art. 472 și art. 478 din Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal, vă reamintim:

  Pentru anul 2017, ultimul termen de plată a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, impozitului pe mijloacele de transport, respectiv a taxei de firmă/afișaj este 30 septembrie 2017, după această dată urmând a fi percepute majorări de întârziere în cotă de 1% pe lună sau fracțiune de lună.

  PRIMAR
  Jrs. MEGHEȘAN NICOLAE SORIN

 • SC Gecsat SA angajează

  SC Gecsat SA angajează cu contract de muncă pe durată nedeterminată conducător auto profesionist, cu permis de conducere categoriile B, C şi E cu atestat profesional valabil pentru transport marfă şi card tahograf. Informaţii la sediul societăţii din Târnăveni, strada Armatei nr.82 sau la telefon 0265441150, 0265441152 interior 140 între orele 7-15.

 • Cum văd târnăvenenii oraşul în anul 2020

  Populaţia municipiului Târnăveni consideră în proporţie de 70 % că localitatea în care locuiesc are potenţial de dezvoltare.
  Dacă în fotografia de mai sus, realizată acum 100 de ani, localnicii de atunci îşi imaginau astfel viitorul localităţii în actualul parc al Şcolii C-tin Brâncuşi-şcoala de cooperaţie, perspectiva pentru următorii ani s-a mai modificat.

  Conform raportului de cercetare pentru proiectul de branding al municipiului Târnăveni, locuitorii au exprimat următoarele idei cu privire la modul în care va arăta Târnăveniul în anul 2020:

  -„la fel întrucât timpul este prea scurt şi ritmul de dezvoltare este prea lent”

  -„mai frumos şi mai dezvoltat, va fi un oraş care va renaşte, un oraş frumos, bun, curat stabil”

  -„o localitate cu infrastructură rutieră şi utilitară modernizată în toate zonele componente”

  -„o frumoasă şi importantă localitate balneară şi culturală”

  -„în 2020 Târnăveniul va fi undeva între vechi şi nou, va începe o urcare spre bine”

  -„va avea oameni cu feţe zâmbăreţe-oameni plecaţi în afară – întorşi pe meleaguri natale”

  -„oraş de pensionari şi de romi, dacă nu se vor implementa măsuri de dezvoltare”

  -„un oraş mai mic din punct de vedere al populaţiei-populaţie scăzută”

  -„infrastructură rutieră modernizată în totalitate, populaţia să se implice mai mult în dezvoltarea municipiului”

  Locuitorii consideră că municipiul se va dezvolta din punct de vedere socio-economic datprită fabricilor existente şi are potenţial de dezvoltare dar depinde de micii întreprinzători şi de receptivitatea comunităţii, însă şi de factori externi ce ţin în mod special de infrastructura drumurilor.

 • Junii Târnavei în Ungaria

  Junii Târnavei vor participa in perioada 14-17 septembrie la Festivalul International al Vinului si Alimentelor Bio din Hajduszoboszlo. Acest lucru este posibil prin implicarea directa a membrilor ansamblului precum si prin Legea 350 -Finantari nerambursabile de la CJ Mures si Primaria şi Consiliul Local Tirnaveni.

 • Se sisteaza gazul in Tarnaveni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Caravana City Food la Targu Mures

  Caravana City Food este o acţiune în premieră la Tîrgu Mureş organizată pe şi pentru gustul participanţilor. Veţi face cunoştinţă cu showuri de cooking, animaţie, distracţie pentru copii şi, nu în ultimul rând, cu gustul inegalabil al preparatelor şi băuturilor realizate de chefi bucătari renumiţi. Acţiunea culinară va debuta vineri 15 septembrie, în Cetatea Medievală, iar sutele de reţete pregătite la foc continuu vor dura până duminică, oferind un amalgam de gusturi.

 • Se apropie Balurile Bobocilor

  Cele mai asteptate evenimente pentru liceeni, balurile bobocilor vor fi organizate in aceasta luna la Tarnaveni.

  Primul bal al bobocilor organizat de elevii Liceului Andrei Barseanu va fi organizat vineri 22 septembrie iar balul bobocilor organizat de Colegiul Tehnic va avea loc in data de 29 septembrie.

  Cu aceasta ocazie vor fi desemnati, ca in fiecare an cei mai frumosi boboci liceeni din clasele a IX-a.

 • Burse pentru 7 copii din Bahnea

  O companie și-a asumat responsabilitatea să susțină financiar câțiva copii de la sate care nu au posibilitatea de a-și continua studiile chiar în sat pentru că cea mai apropiată școală este la câteva zeci de kilometri. De aceea, pentru a-și continua studiile, trebuie să mearga în cel mai apropiat oraș și acest lucru generează cheltuieli importante pentru familii, adesea cu venituri mici și foarte mici: cazare, mâncare, transport la care se adaugă rechizite și echipamente pentru atelierele practice. Din acest motiv, copiii ajung să abandoneze școala, România înregistrând o rată a abandonului școlar de 20% din populația școlară.

  Prin programul „VIVA Pentru Educație”, program inițiat de asociația Merci Charity Boutique și Viva Credit, copii de la sate din Mures si Olt vor beneficia, pentru al doilea an consecutiv de o bursă lunară în valoare de cca 500 lei care le asigură cazare la internat, rechizite, manuale, transport, masă, uniforme și instrumente necesare pentru orele de atelier.
  Deși, potrivit legii, învăţământul de stat este gratuit iar copiii proveniți din familii defavorizate beneficiază de burse sociale, valoarea acestora nu reprezintă nici măcar jumătate din minimul de care au nevoie cei care stau la internat.

  T​oti ​cei 7 ​copii beneficiari din Mures sunt din comuna Bahnea, absolventi ai scolii cu clasele I-VIII Bahnea si ​isi ​continua studiile in Tarnaveni si Targu Mures​.

  Rezultatele după primul an școlar sunt încurajatoare: toții copiii și-au dat silința să aibă rezultate cât mai bune. Unul dintre ei a fost ales contabilul clasei. Altul a fost ales șeful clasei. Mulți dintre ei au făcut practică școlară și sunt încântați de asta: “La practică am învățat cum să aranjez alimentele pe rafturi, cum să calculez prețul alimentelor și cum să lucrez cu casa de marcat.”. Printre ei se află viitori organizatori de evenimente, contabili, electricieni, mecanici și coafeze.
  Mulțumită acestei burse, unii dintre copii visează să meargă la facultate sau să își găsească un loc de muncă: “Aş dori să termin studiile profesionale pentru că îmi place această meserie (mecanic auto) şi fără studii nu am posibilitatea de a învăța şi de a-mi găsi un loc de muncă.”

  Ce spun copiii despre ce înseamnă această bursă:
  “Această bursă este importantă pentru mine deoarece mai am un frate, elev la liceu și părinții nu au posibilitatea de a ne ține pe amândoi la liceu. Și îmi doresc foarte mult să termin studiile cu bine și să pot ajuta și eu la rândul meu copii nevoiași.”, Bettina, elevă susținută prin acest program.

  “Această bursă nu numai că mă ajută să-mi continui studiile, dar mă si motivează să învăț mai bine. Această bursă este o răsplată pentru mine pentru că știu că părinții mei nu şi-ar permite să-mi plătească studiile.”, Leo, elev susținut prin program.

  Prin acest proiect, cei doi parteneri contribuie la prevenirea abandonului școlar pentru elevii de la sat unde unul din 5 copii nu își continuă studiile la liceu din cauza lipsei banilor.

 • (P) Lichidare de stoc la Magazinul Chinezesc

  Magazinul Chinezesc situat deasupra complexului Profi anunţă importante reduceri. Deoarece magazinul se va închide lichidarea de stoc are loc până în data de 23 septembrie. În această perioadă veţi putea cumpăra produse la preţuri foarte mici.

 • Weekend rock la Târgu Mureş

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Final de bacalaureat 2017

  După sesiunea de toamnă a bacalaureatului, promovabilitatea seriei curente de la Liceul Teoretic ”Andrei Bârseanu” este de 91,81%. Din cei 171 de candidați 157 au fost declarați reușiți.

 • Banii marilor companii părăsesc Târnăveniul fără vreo implicare în comunitate

  Tot mai des auzim exemple de implicare sociala a companiilor in viata comunitatilor prin donatii si sponsorizari, implicarea angajatilor, voluntariat corporatist, infiintarea de fundatii sau ample campanii de marketing comunitar dar NU LA TÂRNĂVENI ! Avem tot mai multe companii multinaţionale prezente la Târnăveni, care au adus cu sine creşterea calităţii serviciilor şi produselor vândute dar … cam atât.

  Donatiile, sponsorizarea si responsabilitatea sociala corporatista reprezinta forme prin care firmele pot interactiona cu comunitatea in care activeaza. Diferenta dintre responsabilitatea sociala a unei companii si filantropie este ca prima presupune dezvoltarea unei strategii de implicare in comunitate si un parteneriat din care compania are la randul sau de castigat, in timp ce in cazul filantropiei, strategia ONG-urilor este orientata spre rezolvarea problemelor beneficiarilor.

  Nu ne referim în cazul Târnăveniului la sponsorizările pentru balul bobocilor, ale căror cheltuieli îndoielnice se rezumă la achitarea notei unei seri de distracţie, ci la sprijinul concret pe termen lung al unor proiecte sau asociaţii locale care contribuie la dezvoltarea localităţii, ca să nu mai vorbim de proiectele proprii.

  Implicarea in comunitate este necesara pentru o companie care doreste sa-si asigure nu doar succesul comercial, ci si respectul societatii in cadrul careia opereaza. In urma unui sondaj facut in Marea Britanie, Germania si Franta : 67 % din liderii de opinie au declarat ca implicarea sociala a companiilor va conta foarte mult in viitor de la cresterea reputatiei companiei pana la preturile actiunilor la bursa.

  Din păcate sosirea multinaţionelor la Târnăveni nu a adus niciun alt beneficiu comunităţii, decât acela direct al ocupării forţei de muncă. Să nu uităm că Târnăveniul a fost ales şi pentru că era un oraş sărac, al cărui muncitori nu pot avea multe pretenţii. Desigur că există şi câteva excepţii.

  Până una alta „greul” sponsorizărilor îl duc tot firmele locale, al cărori patroni sunt uşor de găsit şi convins pentru binele comunităţii, spre deosebire de marile companii despre care este complicat de aflat chiar şi care este persoana responsabilă pentru dezvoltarea unui proiect, persoană care nu locuieşte în oraş şi nici nu are nicio legătură cu comunitatea.

 • Societatea Coop de Consum Ganesti angajeaza

  Societatea Coop de Consum Ganesti angajeaza

  la Hotel Restaurant Trei Brazi
  -receptioner
  -ospatar

  Informatii suplimentare la 0265 440752 sau la sediul firmei din Tarnaveni, str. Armatei nr.1

 • Câinii vagabonzi s-au înmulţit din nou la Târnăveni

  Câinii vagabonzi reapar periodic pe străzile din Târnăveni. Chiar dacă majoritatea sunt paşnici, există şi cazuri când îşi manifestă agresivitatea.

  Administraţia Locală adună periodic câinii fără stăpân prin intermediul unei societăţi care îi duce mai apoi la un centru din judeţul Cluj. Din păcate însă adunarea câinilor fără stăpân se face de multe ori cu dificultate din cauza localnicilor care se manifestă împotriva acestei măsuri. La operaţiune este necesară de fiecare dată şi prezenţa Poliţiei Locale pentru aplanarea unor conflicte care apar spontan referitor la acest subiect.

  În lipsa unor asociaţii care să se ocupe de aceste animale, câinii se înmulţesc pe stradă şi pe lângă faptul că murdăresc parcurile şi trotuarele pun în pericol şi siguranţa trecătorilor şi cu atât mai mult a copiilor.

  Primăria municipiului Târnăveni atenţionează locuitorii că este interzisă plimbarea pe domeniul public (alei, trotuare, parcuri,sau alte locuri amenajate pentru agrement), a animalului de companie, fara ca proprietarul sau persoana care are in grija animalul respectiv, sa detina materiale necesare pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice (mănuși si pungi de unica folosinta). De asemenea este interzisa plimbarea animalelor de companie (de talie mica, mijlocie, mare), in parculetele si locurile de joaca pentru copii special amenajat. Se interzice lasarea cainilor de companie sa patrunda in aranjamentele florale si spatiul verde amenajat pe domeniul public sau privat al municipiului.

  Este interzisa şi lasarea in libertate a animalelor de companie pe domeniul public, de catre proprietarii acestora. In timpul plimbarii animalelor de companie pe domeniul public, acestia vor fi purtati obligatoriu in lesa indiferent de talie si rasa. Plimbarea cainilor de companie de talie mijlocie sau talie mare ce intra la categoria cainilor agresivi si periculosi pe domeniul public este interzisa fara lesa si botnita.

  Proprietarii sau detinatorii de animale de companie(caini, pisici), care locuiesc in blocuri cu apartamente, au obligatia de a lua masurile necesare astfel incat animalele de companie pe care le detin, sa nu murdareasca sau sa deterioreze spatiile de folosinta comuna(holuri, scari, spatii verzi). In caz contrar vor fi obligati sa efectueze curatenia, dezinfectia si refacerea spatiilor deteriorate. In cazul in care detinatorii de animale de companie cauzeaza neplaceri sau deranjeaza fonic cat si igenic proprietarii apartamentelor, acestia pot solicita masuri de inlaturare a cauzelor sau chiar interzicerea detinerii animalelor.

  Cetatenii care au in proprietate locuinte individuale cat si terenul aferent acestora, pot creste si intretine caini, pisici sau alte animale de companie, numai daca sunt respectate normele sanitar-veterinare in vigoare iar imprejmuirea proprietatii este corespunzatoare si nu permite iesirea animalelor pe domeniul public sau privat al municipiului.
  În caz contrar amenda este de la 120 la 560 lei.

 • Începerea şcolii a readus traficul aglomerat la Târnăveni

  Elevii din Tarnaveni au inceput azi scoala. Inceperea scolii a readus insa cu sine si aglomeratia din trafic. Mii de parinti au pornit in aceasta dimineata cu autoturismele catre scoli pentru a-si duce copiii la institutiile de invatamant.

  Ca in fiecare dimineata traficul devine tot mai complicat la Tarnaveni in apropierea scolilor si in intreaga zona centrala, iar gasirea unui loc de parcare reprezinta o adevarata aventura.

  Primaria Tarnaveni liciteaza in aceasta perioada pentru semafoarele care vor fi montate pe strada Republicii in 4 locatii aglomerate la trecerile de pietoni pentru fluidizarea traficului.

 • (P) ÎNCEPE ȘCOALA, ÎNCEPE LECTURA

  După o vară lungă și odihnitoare te așteptăm să-ți reîmprospetezi cunoștințele de limbă germană împreună cu noi. Fie că ești elev sau adult, noi te așteptăm la cursurile noastre.
  În grupe de 8-10 persoane învățăm împreună germană.
  Cum vor fi orele? Interactive, cu mult joc și comunicare.
  De ce în grup? Pentru că ora trece mai repede în gașcă, folosind metode interactive și nu în ultimul rând tariful este și el mai avantajos.
  Unde? La Centrul Victoria vis a vis de Lidl.

  INFORMAȚII:
  Tel. 0740-934-669
  Mail. info@abcdeutsch.ro
  Facebook: abcDeutsch @cursurigermana

  COPII:
  Nivel A1 (începător)
  Nivel A2 (cunoștințe de bază)
  Nr. minim de copii pentru un grup (oricare nivel): 10
  Grupurile se formează astfel:
  – cls. I.+II.
  – cls. III.+IV.+V.
  – cls. VI.+VII.+VIII.
  Frecvența ședințelor: 1×1 sau 1,5 ore/ săptămână

  ADULȚI:
  Nivel A1.1 și A1.2 (începător)
  Nivel A2.1 și A2.2 (cunoștințe de bază)
  Nivel B1.1 și B1.2 (utilizator avansat)
  Nivel B2.1 și B2.2 (utilizator independent)
  Nr. minim de persoane pentru un grup, la oricare modul: 8
  Frecvența ședințelor: 2×3 ore/ săptămână

 • Casa Verde. O afacere la Cund unde vin turişti din Europa, SUA, Israel şi Dubai

  Antreprenorul german Jonas Schafer a ajuns pentru prima dată în România în septembrie 2003. Avea 30 de ani, își vânduse de curând casa de discuri din Germania, iar acum avea timp să călătorească de plăcere. Așa că a ascultat, în sfârșit, rugămintea tatălui său de a veni să-l viziteze într-o mică localitate din Transilvania: Cund, județul Mureș. „Tata a venit pentru prima dată în România în 1990, cu ajutoare pentru Spitalul de Copii din Sighișoara. Pentru că lucrurile erau așa de grave, a tot fost nevoit să revină”, povestește Jonas Schafer.

  În timpul vizitelor aici, tatăl său a început să descopere satele din apropierea Sighișoarei și a ajuns la Cund, unde la vremea respectivă mai trăiau vreo 200 de sași.

  Când unul dintre ei, cu care ajunsese să se împrietenească, a emigrat, tatăl lui Jonas i-a cumpărat casa și, după o vreme, și-a deschis un mic atelier de tâmplărie.

  „Am iubit locul acesta: era atât de plin de pace, de liniște, oamenii erau atât de ospitalieri”, își amintește Jonas Schafer. A mai venit apoi de vreo șase ori în România, până când prietena sa l-a întrebat: „E a șaptea oară când te duci în Transilvania. Cum o cheamă? Și i-am spus: Vino și vezi. A venit aici în anul 2004, s-a uitat în jur și mi-a zis: Cred că aș putea să trăiesc aici. Și am spus: Cum să nu?”

  Încă de la început, Jonas Schafer a început o afacere în turism. A cumpărat o casă și a oferit cazare pe internet, într-un sistem similar Airbnb. Vecinii au crezut că e nebun.

  În timp, Jonas Schafer și-a dezvoltat un resort, Valea Verde, din care fac parte zece case săsești, răspândite în sat, și un complex cu restaurant, spații de cazare și sală de conferințe, unde turiștii cazați în localitate pot veni să mănânce și să socializeze. O parte dintre case sunt deținute de familia Schafer, o parte de turiști străini care le-au cumpărat și le închiriază când nu sunt în România. Una singură mai este a unui sătean din Cund, deși inițial au fost mai multe.

  29 de oameni din sat lucrează aici, ca ospătari, bucătari, la curățenie sau în echipa de mentenanță a caselor vechi. Când cu mulți ani în urmă a construit, în locul unui vechi hambar restaurantul, și-a trimis angajatele la cursuri să învețe să gătească. „Am trimis doamnele din sat la cursuri de ospătari și bucătari, dar șocul după ce au venit a fost că nu știau să gătească. Și nu era vina lor. Veneau primii oaspeți, nu puteam să servesc așa ceva, deci m-am apucat de gătit. Am tot gătit, m-am specializat, am început să lucrez în alte restaurante, în Germania, ca să învăț. Am venit cu rețete noi, mi-am învățat echipa. În primii ani, petreceam 10 ore cu ei în bucătărie. Acum au devenit atât de buni, încât am mai mult timp pentru a mă ocupa de oaspeți și de chestiuni administrative”, spune Schafer.

  Astăzi 60% dintre cei care se cazează la Valea Verde sunt români, iar 40% sunt străini care vin din Europa, SUA, Israel, dar și din Dubai.

  Citeşte articolul complet pe Republica.ro

 • Se fac înscrieri la Clubul Copiilor din Târnăveni

  Şi anul acesta, la fel ca în fiecare an, Clubul Copiilor Tîrnăveni îşi va deschide porţile pe 1 octombrie. În acest an şcolar 2017-2018, la Clubul Copiilor vor funcţiona următoarele cercuri:
  -Cultură şi civilizaţie Engleză
  -Teatru/Teatru de revistă
  -Pictură/Pictură pe sticlă
  -Chimie experimentală
  -Dans/Dans modern
  -Karting
  -Atelierul fanteziei
  -Cenaclu literar
  -Artă fotografică
  -Tenis de masă

  Înscrierile vor avea loc în perioada 11.09.2017 – 29.09.2017, între orele 9-17, cei interesaţi sunt aşteptaţi să se înscrie la sediul Clubului din Piaţa Trandafirilor, Nr. 10 – la parterul Şcolii de Cooperaţie.
  Pentru mai multe informaţii: 0784 295 394 începând cu data de 11.09.2016

 • Armonii de toamnă la Târnăveni

  Asociaţia Armonia Târnăveni, în colaborare cu Primăria municipiului şi Restaurantul Butoiul Sasului au organizat festivalul „Armonii de toamnă 2017”.

  Programul a început vineri 8 septembrie de la ora 18.00 în Parcul Primăriei cu muzica de promenadă a fanfarelor.Au participat Fanfara Armonia Târnăveni, Fanfara Sighişoara şi Fanfara Şvăbească Foieni.

  Festivalul a continuat sâmbătă 9 septembrie de la ora 16.00 la restaurantul Butoiul Sasului din Găneşti, unde au sosit îndrăgiţii actori de comedie Vasile Muraru şi Valentina Fătu. Cei doi artişti au fost urmaţi de un recital de cvartet „Biserica Neagră din Braşov” dar şi de Alexandra Puia din Târnăveni.

 • Rase foarte rare prezentate în premieră la Dracula Dog Show la Târgu Mureş

  Două rase foarte rare de câini, Continental Bulldog și Lancashire Heeler, vor fi prezentate în premieră la a XII-a ediție a Dracula Dog Show, care se va desfășura la Târgu Mureș, sâmbătă și duminică, a anunțat organizatorul evenimentului, Lokodi Csaba Zsolt, președinte al Asociației Chinologice a Județului Mureș.

  ‘Asociația Chinologică a Județului Mureș are plăcerea de a vă invita la manifestările chinologice de mare anvergură din zilele de 9 și 10 septembrie 2017, care vor avea loc în Parcul Municipal din Târgu Mureș. Expozițiile canine Dracula Dog Show din acest an își păstrează caracterul de internaționalitate prin prezența expozanților din Ungaria, Polonia, Cehia, Rusia, Ucraina, Norvegia, Finlanda, Franța, Suedia, Estonia, Austria, Italia, Serbia, Croația și multe alte țări. Vor fi prezentate și arbitrate peste 150 de rase omologate internațional, în cadrul celor patru expoziții naționale și a două expoziții internaționale. Ca în fiecare an, expoziția își păstrează originalitatea și prin prezența unor rase foarte rare. În acest an vom avea plăcerea de a vedea exemplare din rase în curs de omologare cum ar fi Continental Bulldog și Lancashire Heeler’, a arătat Lokodi.

  El a precizat că expozițiile din acest an de la Dracula Dog Show înregistrează și un număr record de 62 de exemplare înscrise la rasa Ciobănesc de Asia Centrală.

  Evenimentele vor debuta sâmbătă dimineața, la ora 9,00, cu două expoziții naționale CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat) și vor continua după-amiaza, de la ora 16,00, cu expoziția internațională Dracula.

  Duminică sunt anunțate două expoziții naționale CAC, urmate de o expoziție internațională, de la ora 11,00, iar Programul de Best in show va avea loc în Parcul Municipal, de la ora 15,00.

  La ediția a XII-a a Dracula Dog Show vor fi prezenți arbitri din Lituania, Olanda, Finlanda, Suedia, Cipru, Grecia, Puerto Rico, Danemarca, Irlanda, Azerbaidjan, Ungaria și România.

  Începând cu ediția de anul trecut, la Dracula Dog Show a fost introdus în premieră națională arbitrajul online și afișarea online a rezultatelor expozițiilor.

  AGERPRES