Gold

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


 • A&a angajeaza

  „A & A TRANSPORTURI angajeaza coordonatori transport . Cerinte limba straina engleza, germana . Nu se cere experienta in domeniu . relatii la tel 0756265004 sau CV office@aatransporturi.com ”

 • Mii de intervenţii ale Poliţiei Locale în anul 2016

  Poliţia locală Târnăveni şi-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2016. Conform organigramei instituţiei există 27 de posturi dintre care două sunt de conducere.

  În anul care a trecut Poliţia Locală Târnăveni a participat la peste 3000 de activităţi de ordine publică şi la peste 200 de activităţi culturale, sportive şi religioase la care s-au asigurat măsurile de prevenire şi ordine publică. Poliţia locală a avut în 2016 peste 300 de intervenţii rapide pentru aplanarea de stări conflictuale şi a participat la aproape 400 de acţiuni de fluidizare a traficului.

  În anul care a trecut s-au efectuat 34 de acţiuni de pândă iar patru infractori au fost prinşi şi predaţi Poliţiei Naţionale. Peste 320 de cerşetori au idendificaţi şi parţial sancţionaţi pe parcursul anului 2016.

  În total au fost constatate 893 de contravenţii.

  Pentru îmbunătăţirea activităţii Poliţia Locală a propus achiziţionarea a încă unui autoturism şi completarea sistemului de supraveghere video.

  Mai multe detalii AICI.

 • Mai multe accidente rutiere marţi

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Peste 5,6 milioane de lei alocaţi pentru refacerea obiectivelor publice afectate de inundaţii

  Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat miercuri, în timpul prezentării Raportului de activitate al Instituţiei Prefectului pentru anul trecut, că, în urma situaţiilor de urgenţă apărute în cursul anului 2016, în 30 de unităţi administrativ teritoriale s-a reuşit promovarea unor Hotărâri de Guvern pentru alocarea a peste 5,6 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor publice afectate de inundaţii.

  „În anul 2016 s-au înregistrat situaţii de urgenţă în 30 de unităţi administrativ-teritoriale, ca urmare a ploilor torenţiale, a scurgerilor de pe versanţi şi a revărsărilor de ape. O activitate deosebită care a presupus un volum mare de muncă a constat în organizarea activităţii de evaluare a pagubelor produse pe raza localităţilor de către comisiile constituite prin 6 ordine ale prefectului, având ca finalitate elaborarea unui număr de 3 proiecte de Hotărâri de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare refacerii infrastructurii localităţilor. Ca rezultat al demersurilor realizate, prin Hotărârile de Guvern nr. 752/2016 şi 975/2016 au fost alocate 5,6 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii aparţinând Consiliului Judeţean Mureş şi unui număr de 16 primării din judeţ – Târnăveni, Sângeorgiu de Pădure, Sovata, Iernut, Măgherani, Mica, Deda, Brâncoveneşti, Aluniş, Vătava, Gurghiu, Ogra, Cuci, Adămuş, Bahnea, Sighişoara”, a arătat Goga.

  Acesta a spus că, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, a reuşit alocarea sumei de peste 243.000 de lei pentru de 48 de familii aflate în situaţii deosebite, în urma afectării locuinţelor de calamităţi naturale.

  AGERPRES

 • Investigaţii medicale gratuite în centrul oraşului

  Societatea Romana de Hipertensiune (SRH), reprezentata prin Prof. Dr. Maria Dorobanțu, a demarat Studiul Epidemiologic National Privind Prevalenta, Tratamentul si Controlul Dislipidemiilor in Populatia Adulta din Romania .
  In fiecare localitate desemnată, inclusiv Târnăveni, va poposi o caravană medicală (xTEND BUS-autobuz special dotat pentru studii medicale). La Târnăveni caravana va sosi in data de 27 februarie 2017, pentru includerea numarului de subiecti selectati anterior (cu mentionarea faptului ca planificarea poate suferi modificari calendaristice din motive obiective specifice functionarii caravanelor pe timp de iarna). Amplasarea caravanei se va efectua în faţa magazinului Profi.
  Studiul care se va desfășura în perioada 20 februarie – 10 martie 2016 pe teritoriul României va fi efectuat de către personal medical (1 medic și 3 asistente medicale), desemnate de către SRH.

  Subiectii selectati anterior prin intermediul medicilor de familie parteneri SRH, vor fi investigati GRATUIT prin investigatii paraclinice (masurarea parametrilor antropometrici, masurarea valorilor tensiunii arteriale) si teste bioclinice prin recoltarea de sange capilar (colesterol total seric, trigliceride serice, HDL colesterol, LDL colesterol, non HDL colesterol, raportul TC vs HDL colesterol, hemoglobina glicata, valoarea estimata a glicemiei medii). Nu se utilizează medicamente și nu se efectuează „experimente”.

  Rezultatele investigațiilor cetăţenilor selectati pentru studiu vor fi inmanate în scris la finalul vizitei, printr-un raport medical, în vederea utilizării datelor clinice de către medicul de familie.

 • Serele se pregătesc de sosirea primăverii

  Începutul lunii martie este pregătit intens la serele Primăriei unde o multitudine de flori sunt cultivate pentru a înfrumuseţa oraşul odată cu venirea primăverii.

  Ca în fiecare an, zonele centrale şi nu numai, vor face deliciul trecătorilor cu ajutorul florilor care odată înflorite vor fi amplasate pentru încântarea privirilor.

 • O nouă şedinţă a Consiliului Local Târnăveni

  Consilierii locali sunt convocaţi joi în cadrul şedinţei ordinare din luna februarie. Cu acest prilej se va discuta aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ din localitate. În aceeaşi şedinţă pe ordinea de zi se află şi proiectul referitor la indicatorii tehnico-economici şi cofinanţarea pentru reabilitarea Colegiului Tehnic şi a Gimmnaziului de Stat Traian. Inventarierea patrimoniului public şi privat al municipiului precum şi reevaluarea clădirilor, construcţiilor speciale şi a terenurilor care aparţin domeniului public al municipiului Târnăveni se vor afla de asemenea în dezbatere în şedinţa de joi.

  În aceeaşi şedinţă consilierii vor avea în mapă raportul Poliţiei Locale pe anul 2016, raportul referitor la activitatea asistenţilor personali şi o informare a Asociaţiei Amicitia.

  Vom reveni cu detalii.

 • M&G SARA S.R.L – „SARA TAXI”

  Angajeaza

  DISPECER TAXI

  Cerinţe:
  – absolvent de liceu
  – cunoştinţe minime de operare PC
  – vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani
  C.V. – urile + poză recentă se trimit pe adresa de email: mgsarasrl@gmail.com
  Informaţii suplimentare la numărul de telefon: 0755660303

  ŞOFER TAXI
  Cerinţe:
  – permis de conducere categoria „B” vechime 3 ani.
  – vârsta minimă 21 ani.
  – atestat profesional transport persoane in regim de Taxi.
  (cei care nu dețin atestat pot fi scolarizaţi)
  – full time sau part time
  (acceptam și persoane și în pensie)
  C.V – urile + poza recenta se trimit pe adresa de email: mgsarasrl@gmail.com
  Informaţii suplimentare la numărul de telefon: 0755652598

 • Noua organizare a reţelei şcolare la Târnăveni

  Consiliul Local Târnăveni va discuta în şedinţa de săptămâna aceasta proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Târnăveni pentru anul şcolar 2017-2018. Reţeaua şcolară este organizată de autorităţile administraţiei publice locale cu avizul conform al inspectoratelor şcolare.

  Una dintre modificări a fost deja anunţată prin intermediul portalului Tirnaveni.ro şi anume că Şcoala gimnazială Vasile Moldovan din Boziaş va deveni structură a Şcolii generale nr.3, de lângă fostul combinat.

  Detalii suplimentare pot fi văzute AICI.

 • Medic ortoped trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Leomar angajează lucrători comerciali

  Sc. LEOMAR Srl – Depozit materiale constructii, angajeaza lucratori comerciali. CV-urile se depun la sediul firmei, situata pe Str. Republicii Nr. 2.
  Relatii la telefon: 0743 107 840

 • Frigul comprimă şi mai mult economia locală

  Chiar dacă în ultimii ani în economia locală s-a simţit o uşoară creştere, datorată în mare parte creşterii numărului locurilor de muncă, situaţia nu este prea roz la Târnăveni. Cu o mare parte a populaţiei aflată în pensie şi cu o forţă de muncă activă plătită cu salariul minim pe economie, dezvoltarea pe plan economic se lasă aşteptată la Târnăveni, care cu greu va ajunge la gloria de odinioară.

  Lunile de iarnă accentuează greutăţile localnicilor, care îşi cheltuie o mare parte din venituri pe facturile la încălzire şi medicamente. În aceste condiţii atât comerţul cât şi restaurantele şi cafenelele au de suferit de pe urma lipsei de bani a localnicilor. După câţiva ani de creştere constantă, firmele locale care activează în aceste domenii se plâng de o scădere a încasărilor faţă de anul trecut.

  Regresul economic se simte însă la nivel de judeţ, după ce municipiul reşedinţă Târgu Mureş a început să pălească din punct de vedere economic dând tonul unui declin.

  Nu există din păcate date oficiale despre aceste aspecte, cu atât mai puţin la nivel de Târnăveni. Totuşi însă, firmele locale stagnează şi din cauza lipsei de personal, care preferă să muncească temporar în străinătate pentru asigurarea traiului zilnic, agenţii economici din Târnăveni neavând cum să crească salariile, din lipsa clienţilor cu bani, iar cercul vicios continuă.

  Pentru soluţii şi opinii vă puteţi exprima şi dumneavoastră la secţiunea Spune-ţi Oful.

 • Angajam ajutor pizzer

  Pizzeria Matteo angajează ajutor pizzer.

  Telefon: 0762 687 712.

 • Inspectoratul Școlar Județean Mureș desființează o clasă de la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni

  Deși există 112 elevi care vor să urmeze cursurile acestei unități de învățământ la clasele cu predare în limba română, Inspectoratul Școlar Județean Mureș a aprobat doar trei clase din cele patru solicitate, ceea ce înseamnă că zeci de elevi din zona Târnăveniului vor fi nevoiți să facă naveta la Tîrgu Mureș sau efectiv să renunțe la școală, în cazurile în care posibilitățile materiale ale părinților acestora sunt limitate. Pentru același liceu s-au aprobat două clase cu predare în limba maghiară, adică 56 de locuri, față de numai 27 de opțiuni pentru aceste clase.

  „În cursul zilei de astăzi, i-am trimis ministrului Educației Naționale, Pavel Năstase, o petiție în care îi solicit corectarea demersului Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Copiii noștri trebuie să beneficieze de dreptul la educație garantat prin Constituție.” a afirmat primarul Sorin Megheşan.

 • 60 % din vehiculele verificate în judeţul Mureş au avut probleme tehnice anul trecut

  Aproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente.
  Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.
  Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puțin de 76678 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.
  Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.
  Directorul general al Registrului Auto Român George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

  Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2504 de vehicule în județul Mureş. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 0,8% (20) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

  Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 59,27% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 25,48% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

  Din totalul vehiculelor verificate, 2,44% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).
  În urma analizei emisiilor poluante, la 21,88% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

  În urma controalelor mixte desfășurate în județul Mureş de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 329 sancțiuni, a fost reținut 1 permis de conducere și 285 de certificate de înmatriculare.

 • Se sistează apa pe mai multe străzi

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Se pot cumpara bilete la spectacolul de divertisment de la Târnăveni

  Casa de Cultură din Târnăveni va găzdui joi 16 martie spectacolul de divertisment „Astazi, minte-ma frumos!”.

  Distributia: Vasile Muraru, Valentina Fatu.

  Este un spectacol de divertisment, tip variete, vivace, antrenant, in care alterneaza numere de comedie (scenete, scheciuri, cuplete etc.), cu muzica de buna calitate.
  Momentele de comedie sunt sustinute de actorii Vasile Muraru si Valentina Fatu si aduc in fata spectatorilor o multitudine de situatii si personaje, bine conturate, de-a lungul spectacolului, existand multe schimbari de costume.

  Preţul unui bilet este 20 de lei şi se poate cumpăra de la Casa de Cultură începând de luni între orele 9-18.

  Spectacolul va începe de la ora 19.00.

 • Se caută “părinți de profesie”

  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures anunta continuarea Campaniei de promovare şi recrutarea pentru profesia de Asistent Maternal Profesionist “ Si tu poti fi parinte de profesie”.
  Demersul se fundamentează pe faptul că în prezent in judetul Mures există copii cu varsta pana la 3 ani care necesită ocrotire in cadrul unei familii substitutive (AMP).

  Persoanele care au nevoie de un loc de muncă la domiciliul personal, doresc să îngrijească un copil sau 2 copii cu vârsta între 0 şi 3 ani, au o familie, experienţă de părinte, sunt sănătoase, deţin o locuinţă proprietate personală corespunzătoare, fără cazier judiciar, pot avea profesia de Asistent maternal profesionist în domeniul Protecţiei Copilului.
  Un copil luat în îngrijire face parte din familie, îi veghezi somnul, îl duci la doctor când este bolnav, îi organizezi timpul liber. Părinţii de profesie sunt numiţi asistenţi maternali profesionişti.

  Asistentul maternal profesionist este persoana atestată în condiţiile Hot. Nr.679/2003 , care prin activitatea pe care o desfăşoară , la domiciliul său asigură creşterea, îngrijirea şi educarea necesară dezvoltării armonioase a copiilor care îi primeşte în plasament pentru o perioadă de timp.
  Asistenţa maternală reprezintă o alternativă de tip familial a copilului lipsit temporar sau definitiv de ocrotirea părinţilor săi.

  Beneficiarii acestui program:
   copilul care nu a înplinit vârsta de 2 ani;
   copilul abuzat sau neglijat;
   copilul care în vederea protejării intereselor sale nu poate fi lăsat în grija părinţilor din motive neinputabile acestora;
   copilul găsit sau abandonat de către mamă în unităţi sanitare;
   copilul ai cărui părinţi sunt decedaţi,necunoscuţi, decăzuţi din drepturile părinteşti sau cărora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie, declaraţi judecătoreşte morţi sau dispăruţi, când nu a putut fi instituită tutela;

  Asistentul maternal profesionist este o persoană de la care se aşteaptă:
   Capacitate şi disponibilitate de a oferi afecţiune;
   Înţelegere, răbdare, tact, flexibilitate în gândire;
   Înţelegerea necesităţilor specifice ale copilului şi a rolului sau de a satisface nevoile copilului şi nu invers;
   Posibilitatea de a asigura copilului securitatea şi minimul de confort material;
   Conştientizarea importanţei rolului familiei în dezvoltarea copilului;
   Disponibilitatea de a menţine legătura cu familia naturală a copilului, atunci când acest lucru este posibil şi este în favoarea copilului.

  Asistentul maternal profesionist beneficiază de:
   Contract de muncă pe perioada valabilităţii atestatului;
   Vechime în muncă;
   Salariul lunar, alocaţie de plasament/copil, alocaţie de stat/copil, bani de hrană/copil, bani pentru drepturi materiale (echipament, cazarmament, materiale igienico-sanitare)
   Beneficiază de formare profesională;
   Beneficiază de consiliere şi sprijin din partea specialiştilor DGASPC Mureş;

  Demersurile necesare pentru a deveni Asistentent Profesionist
   depunerea cererii tipizate , la sediul DGASPC Mureş;
   evaluarea socială, efectuată la domiciliul solicitantului de către asistentul social al DGASPC Mureş;
   evaluarea şi testarea psihologică a solicitantului şi a persoanelor care locuiesc înpreună cu acesta, efectuată de un cabinet psihologic contractat de DGASPC Mureş;
   depunerea actelor necesare pentru întocmirea dosarului la sediul DGASPC Mureş;
   participarea la cursul de formare iniţială a solicitantului ca Asistent maternal profesionist, cu frecvenţă obligatorie, durată de 60 ore, organizat şi asisgurat de DGASPC Mureş;
   susţinerea şi promovarea exemenului la finalizarea cursului;
   obţinerea atestatului de Asistent Maternal Profesionist;
   plasamentul copilului şi angajarea AMP;

  Pentru mai multe informaţii contactaţi Serviciul Asistenţă Maternală Profesionistă din cadrul DGASPC Mureş, Tg.Mureş, Str. Trebely, nr 7
  Program: luni-joi între orele 7,30-16, vineri 7,30-13,30.
  Telefon: , 0265-211699, 0265-213512, int.51 sau 52,
  Persoană de contact : Şef serviciu AMP , tel. 0729499903

 • SEWS-R PL Tarnaveni angajeaza

  SEWS ROMANIA Tarnaveni, divizie a Sumitomo Electric Wiring Systems Europe, companie multinatională specializată în domeniul industriei de cablaje auto, caută candidaţi motivaţi şi cu potenţial pentru postul:


  Operatori asamblare cablaje auto

  Cerinte:
  – Persoane serioase, dornice sa lucreze intr-o companie la standarde occidentale
  – Studii gimnaziale
  – Varsta minim 18 ani
  – Stare de sanatate buna
  – Disponibilitate lucru in schimburi :sch 1:07.00-15.00, sch 2: 15.00-23.00, sch 3: 23.00-07.00.
  – Experienta : munca in echipa si munca in picioare constituie avantaje
  Beneficii:
  – Un loc de munca stabil si curat, cu o tehnologie noua si moderna;
  – Instruire si calificare la locul de munca;
  – Contract de munca pe perioada nedeterminata;
  – Salariu de incadrare 1495 lei ;
  – Tichete de masa;
  – Spor pentru orele lucrate noaptea de 25 %;
  – Spor de vechime in firma;
  – Ore suplimentare platite dublu;
  – Prime oferite pentru prezenta la serviciu;
  – Bonusuri pentru evenimente speciale;
  – Tombole interne;
  Mai multe informatii puteti obtine la telefon: 0372.275.228.
  Cei interesati sunt invitati la sediul firmei pe Str. 1 Decembrie 1918 nr.44 pentru un interviu , zilnic de luni pana vineri la ora 9.00 sau trimite online cv-ul tau la adresa E-mail: tarnavenijobs@sews-e.com

 • Incendiu sâmbătă la Târnăveni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Victorie pentru voleibalistele din Târnăveni

  Echipa de volei feminin CSS Târnăveni divizia junioare, a disputat duminică pe teren proriu meciul din cadrul Campionatului Naţional, cu echipa CSS Tg. Mures. Fetele de la CSS Târnăveni s-au impus in această partidă, câștigând cu 3-1, deşi CSS Tg. Mures se află pe poziţia a doua în grupa E.

 • Cât mai ține iarna?

  Ninsorile din acest sfârșit de săptămână au readus peisajul de iarnă la Târnăveni. Conform prognozelor meteo însă, precipitațiile se vor transforma în ploaie săptămâna aceasta deoarece vremea se încălzește. Până la finele săptămânii este posibil să avem chiar și 12 grade celsius la Târnăveni cu toate că noaptea valorile se vor menține sub zero grade.

  Vremea se va menține similară și în primele două săptămâni ale lunii martie, doar a în a doua jumătate a lunii viitoare urmând să avem parte de o vreme ceva mai caldă.

 • Pasionaţi de limba engleză

  Un lot reprezentativ format din 11 elevi ai Şcolii Gimnaziale “ Avram Iancu ” din Târnăveni a participat la concursul judeţean de limba engleză “ Keep in touch with reality”. Rezultate remarcabile au obţinut:
  • Ursu Alisa (clasa a VII- a A) – 87p. – prof. Groza Mihaela;
  • Moldovan Ştefana (clasa a VIII – a A) – 84p. – prof. Barabas Monica;
  • Nistor Andreea (clasa a VII – a B) – 82p. , Marcu Ioana (clasa a VII- a A) – 80p şi Ignat Sara (clasa a VII – a A) – 80p. – prof. Groza Mihaela.

 • Proxeneţi arestaţi în apropiere de Târnăveni

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Două străzi fără apă timp de două zile

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Anunţ public privind solicitare acord de mediu

  MUNICIPIUL TÂRNĂVENI anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Modernizare străzi în municipiul Târnăveni pe străzile: Stelelor, Sticlarilor, Tractoriştilor, Timişului, Recoltei, Plevnei, Mesteacănului, Mărăşeşti, Progresului, Digului, Lăcrămioarei, Ȋnfrăţirii, Aviaţiei, Păltiniş, Morii, Albinei, George Coşbuc, Bazinului, Petru Maior, Codrului, Viticultorilor, Ciocârliei, Narciselor, Plugarilor ”, propus a fi realizat în municipiul Târnăveni, judeţul Mureş.
  Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, loc. Târgu Mureş, strada Podeni nr.10, în zilele de luni între orele 900-1500 şi marţi- vineri între orele 900-1200, precum şi la sediul titularului, în zilele de luni-vineri, între orele 900-1400.
  Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, în zilele de luni, între orele 900-1500 şi marţi- vineri între orele 900-1200.

 • Târnăveni 2.0 ! Tradiţiile maghiarilor reprezentate cu succes de ansamblul Kökényes

  În anul 2015 s-au împlinit 10 ani de la înfiinţarea Ansamblului „Kökényes” din Târnăveni. Este una dintre cele mai cunoscute formaţii artistice din oraşul nostru, dar şi din zonă.

  Ansamblul „Kökenyes” s-a format în anul 2005 ca şi un grup de dansuri populare maghiare al Gimnaziului de Stat „TRAIAN”, din rândul elevilor de la secţia maghiară al acestei şcoli, la iniţiativa câtorva părinţi ai elevilor din şcoală. Grupul a avut pentru început un număr de 30 – 32 de copii. Într-un an de zile acest grup şi-a îmbogăţit numărul de membri dar şi repertoriul. Astfel, în anul 2006 şi-a dobândit şi numele de Ansamblul de Dansuri Populare „Kökényes”, care tradus înseamnă: loc cu porumbele, aşa cum este descris dealtfel cursul râului Târnava Mică în mai multe lucrări etnografice. Azi, Ansamblul numără cca.110 de membri fiind compus din 4 grupuri de vârstă (seniorii, juniori 1, juniori 2 şi piticii).

  Tot în acest timp ansamblul a fost susţinut în parteneriat de către Fundaţia “Kis – Küküllő”, respectiv de Asociaţia „Tineretului Maghiar de pe valea Târnavei – Mici” în administrarea activităţilor prin diferite proiecte de finanţare. De-a lungul anilor, ansamblul s-a bucurat și de susținerea Fundației „Communitas”, Fundației „Bethlen Gabor”, a Primăriei și Consiliului Local Târnăveni, Consiliul Județean Mureș, Consiliul Local Hajdúszoboszló, de către părinții copiilor/tinerilor membrii al ansamblului, precum și de comunitatea maghiară din municipiu prin cultele reformat, romano-catolic şi unitarian.

  Din anul 2010, Ansamblul are sediu propriu în fosta şcoală confesională a Bisericii Unitariene din oraş, iar din martie anul acesta acest sediu se va muta pe str. Frumoasa, în fosta școală confesională romano-catolică. Din anul, 2015, Ansamblul are statut de persoană juridică.

  De-a lungul anilor membrii ansamblului au reprezentat oraşul nostru la diferite concursuri şi festivaluri atât în ţară cât şi în străinătate, ducând cu ei şi totodată prezentând valorile culturale locale şi zonale. De nenumărate ori au fost prezenţi la diferitele activităţi ale municipiului Târnăveni, dar şi ca invitaţi ai oraşului înfrăţit Hajduszoboszló. Au reprezentat oraşul nostru şi în alte zone ale Ungariei – Sopron, Zalaegerszeg, Budapesta, Debrecen, Gyula, Miskolc, etc. Până în prezent, ansamblul are la activ mai multe premii la diferite concursuri internaţionale, în marea lor majoritate susţinute în Ungaria, şi anume: trei locuri doi, două locuri trei, un loc patru, precum şi un premiu special. În anul 2013, la Festivalul folcloric din localitatea Kamena Vourla din Grecia a obţinut premiul special al spectatorilor.

  Ansamblul „Kökényes”, a primit invitaţie de două ori (2011, 2014) la vestitul Carnaval al Florilor din Debrecen, unde a reprezentat ţara şi localitatea alături de alte cca. 60 de ansambluri artistice din lumea întreagă. De trei ori au fost selectaţi în emisiunea de talente pentru copii şi tineret „ Fölszállott a páva” al televiziunii Duna Tv, ediţiile 2013, 2015 şi 2016.

  Grupurile ansamblului au în repertoriu în număr de 27 de suite de dansuri populare maghiare de pe aproape tot cuprinsul Transilvaniei, dar şi suite de dansuri româneşti, săseşti şi ţigăneşti, pe care le prezintă cu mândrie ori de câte ori, şi unde sunt solicitaţi.

  Conducător Ansamblului şi preşedinte al Asociaţiei Ansamblul „Kökényes” este Fodor Alexandru – Iosif.

 • Centru de consultanță și consiliere juridică pentru romi

  Un proiect cu finantare norvegiana care isi propune sa imbunatateasca accesul la justitie a cetatenilor, in special a celor de etnie roma si din alte categoriile vulnerabile a fost lansat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Proiectul lansat are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului la justitie pentru categoriile vulnerabile, cu accent pe populatia de etnie roma. „Principalele activitati ale proiectului vizeaza elaborarea unui studiu privind imbunatatirea accesului la justitie al categoriilor vulnerabile, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila, infiintarea unui numar de cinci centre pilot pentru acordarea de asistenta juridica primara (12 luni) in zonele in care comunitatea de etnie roma este puternic reprezentata (de exemplu Bihor, Calarasi, Mures, Dolj, Dambovita, Buzau si Bucuresti), precum si consolidarea pregatirii profesionale a judecatorilor in domeniul combaterii discriminarii”, conform initiatorilor proiectului. Proiectul beneficiaza de un buget total in valoare de 941.177 euro, finantarea norvegiana reprezentand 800.000 de euro, respectiv 85% si cofinantarea Ministerului Justitiei 141.177 de euro. Perioada de implementare a acestui proiect este de 24 de luni.

  Activitatea expertului avocat mureșean Sergiu Trifan va consta în consultanță juridică directă pentru grupurile vulnerabile, cu accent pe populația de etnie romă. Activitatea se va desfășura în perioada 13 februarie-13 aprilie în cadrul Centrului de Consultanță și consiliere înființat la nivelul Tribunalului Mureș, respectiv în afara acestuia în cadrul unor întâlniri organizate în interiorul comunităților de romi cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi.

  Pentru încadrarea persoanelor beneficiare ale serviciilor prestate se vor avea în vedere prevederile din actele normative în care sunt definite o serie de termeni care vizează grupurile vulnerabile implicit sau explicit în relație cu incluziunea/excluziunea socială, persoane defavorizate, persoane marginalizate, persoane exluse social sau supuse riscurilor de excluziune socială.

  Centrul de consultanță și consiliere este situat în clădirea Tribunalului Mureș din Târgu Mureș, la parter. Program de luni până vineri între orele 8-16. Audiențe între 10.30-13.00 și 14-16. Telefon: 0265260323 interior 225.

 • Infinity Târnăveni la competiția Brașov Indoor Cup

  In perioada 17-19 februarie grupa 2004 a clubului de sportiv Infinity va participa la o competitie Internationala care se adreseaza tinerilor fotbalisti. Competitia se intitulează Brasov Indoor Cup 2017. Din cele 28 de echipe inscrise Infinity Târnăveni face parte din Grupa F a carei componenta este urmatoarea:

  CFR Cluj
  Infinity Tarnaveni
  ACS Steagu Rosu Brasov
  Pandurii Tg Jiu

  Mult succes fotbaliștilor noștri.

 • Tânăr german urmărit internaţional de autorităţile din ţara natală, prins de poliţiştii români

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Sondaj online: Localnicii nemulţumiţi de curăţenia din oraş

  Conform unui sondaj realizat online de portalul Tirnaveni.ro 73 % dintre respondenţi s-au declarat nemulţumiţi în prezent de curăţenia din Târnăveni. Parţial mulţumiţi s-au declarat 17 % şi doar 10 procente au intrat în categoria celor mulţumiţi de curăţenia din municipiu. La sondaj au răspuns peste 200 de persoane.

  În luna noiembrie administraţia locală a achiziţionat serviciul de consultanţă specializată pentru întocmirea studiului privind fundamentarea şi stabilirea soluţiilor optime de gestiune a activităţilor serviciului public de salubrizare. În competenţa Consiliului Local intră măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ. De asemenea în responsabilitatea administraţiei locale intră colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţii de neutralizare, precum şi dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea.

  Studiul realizat de o firmă din Cluj Napoca şi prezentat în luna ianuarie a recomandat varianta gestiunii delegate a serviciilor. De asemenea s-a constatat că varianta contractului de concesiune este cea mai avantajoasă.

  Studiul poate fi văzut AICI.

  Raportul referitor la acest studiu a fost aprobat de Consiliul Local Târnăveni în luna ianuarie a acestui an. Tot atunci a fost desemnată şi o comisie pentru pregătirea şi planificarea contractului de concesiune.

 • Spectacol caritabil pentru copiii cu cancer

  De Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, la Târgu Mureş va fi organizat un spectacol caritabil în sprijinul copiilor cu această boală, în cadrul Campaniei ‘One Up’, la care o serie de persoane care au supravieţuit respectivei maladii vor transmite participanţilor mesajul că ‘nimic nu este imposibil’.

  Preşedintele Asociaţiei ‘Împreună pentru copiii cu cancer’, Gabriela Farczádi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că există şi copii afectaţi de această boală, dar că sunt foarte mulţi supravieţuitori, iar medicina a avansat atât de mult încât dacă boala este descoperită precoce, există şanse mari de vindecare.

  ‘Aproximativ 178 de ţări din lume organizează, în luna februarie, conferinţe, evenimente caritabile, diverse întâlniri şi acţiuni cu scopul de a vorbi deschis despre ce înseamnă această boală. Da, există copii şi tineri care suferă de această boală, avem lipsuri, avem probleme de rezolvat, unele sunt pe cale de rezolvare, cu altele ne luptăm în continuare, dar noi dorim să transmitem un mesaj pozitiv către cetăţeni – este o boală de care mulţi pacienţi se vindecă, mai ales copiii şi tinerii, unde rata de vindecare este foarte mare. Ne panicăm când auzim cuvântul ‘cancer’, dar imediat după ce trece panica este bine să ne gândim că sunt foarte mulţi supravieţuitori, iar medicina a avansat atât de mult încât dacă boala este descoperită precoce, sunt şanse foarte mari de vindecare. ‘One Up’ înseamnă o şansă în plus, o viaţă în plus, o posibilitate de a începe o nouă viaţă după ce, din păcate, un copil sau un tânăr a trebuit să treacă printr-un eveniment nefericit din viaţa lui, o perioadă grea în care a fost diagnosticat şi a trebuit să urmeze un tratament oncologic. Dorim să facem cunoscută această problemă şi organizăm un eveniment caritabil’, a spus Gabriela Farczádi.

  Spectacolul caritabil va fi organizat sâmbătă, la Târgu Mureş, de Asociaţia ‘Împreună pentru copiii cu cancer’, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică – secţia Şcoala Populară de Arte şi Consiliul Judeţean Mureş.

  Managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Iulian Praja, a declarat la rândul său că această campanie de conştientizare a societăţii asupra problematicii copilului cu cancer a fost lansată în luna februarie a anului trecut de către Asociaţia ‘Împreună pentru copiii cu cancer’, fiind o idee inspirată din jocul Mario, în care se primeşte în dar încă o viaţă.

  ‘În cadrul acestui spectacol vor urca pe scenă elevi ai Şcolii Populare de Arte şi tinere talente din municipiul Târgu Mureş şi din judeţul Mureş, pe care Asociaţia ‘Împreună pentru copiii cu cancer’ i-au descoperit la evenimentele pe care le-au organizat şi derulat cu succes până acum. Spectacolul ‘One Up Show’ este caritabil, iar invitaţii vor cânta live. În luna decembrie a anului trecut, a avut loc evenimentul ‘Sing for the moment’, care a devenit foarte cunoscut şi iubit de către târgumureşeni’, a declarat Iulian Praja. AGERPRES

 • Se sistează apa vineri

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Numărul infracţiunilor în incinta şcolilor şi în zona adiacentă, în scădere cu 12%

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, marţi, că infracţiunile sesizate în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă au înregistrat o scădere cu 12%, anul trecut fiind sesizate 44 de infracţiuni, dintre care 37 s-au produs în incinta şcolilor.

  ‘Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor. În judeţul Mureş, numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ a scăzut, reducerea fiind de 12% (…) Din totalul de 44 de fapte de natură penală sesizate, în cursul anului 2016, 37 s-au petrecut în incinta unităţilor de învăţământ şi 7 în zona adiacentă acestora (…) Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor’, a precizat marţi, Biroul de Presă al IPJ Mureş.

  Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice, pe parcursul anului de învăţământ 2015-2016, poliţiştii au acţionat, alături de jandarmi, poliţişti locali şi de alte forţe.

  ‘Pe lângă activităţile de menţinere a ordinii publice, poliţiştii au desfăşurat şi activităţi educativ-preventive care au vizat siguranţa rutieră, prevenirea delincvenţei juvenile, protejarea propriei persoane, precum şi a bunurilor personale. Astfel, au avut loc întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire, de proximitate, de la rutieră şi de la posturile comunale cu reprezentanţi ai şcolilor, dar şi cu părinţi şi elevi pentru a oferi recomandări şi informaţii utile’, mai precizează sursa citată.

  AGERPRES

 • Încă un pas pentru construirea unui pod nou

  Consiliul Local Târnăveni a aprobat luni 13 februarie indicatorii tehnico-economici actaulizaţi aferenţi obiectivului de investiţii „Construire pod rutier nou peste râul Târnava Mică”. Valoarea totală a investiţiei este de 9.040.925.04 lei, inclusiv TVA şi este suportată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin programul naţional de dezvoltare locală.

  Durata de implementare a proiectului este de 1 an iar durata de execuţie propriu zisă de 6 luni.

  Tot în aceeaşi şedinţă s-a aprobat şi cofinanţarea asigurată de autoritatea locală care este în cuantum de 734.475.39 lei inclusiv TVA.

  Podul din Târnăveni a fost construit în anul 1912 și este traversat de Drumul Național 14A. Podul este sub cota de apărare a îndiguirii (0,75-1,00 m), rezultând că nu mai corespunde standardelor din punct de vedere al legislației în vigoare, astfel podul devenind un obstacol în cazul unor inundații.
  Comitetul Local pentru Situații de Urgență a considerat necesar să declare podul un pericol, în domeniul situațiilor de urgență, fapt care a dus la adoptarea următoarei hotărâri : ”Se impune construirea de urgență a unui nou pod rutier peste râul Târnava Mică.”

  Mai multe detalii tehnice AICI.

 • Tânăr din Târnăveni băut și fără permis oprit de polițiști

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Percheziţii la păcănele

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Se continuă lucrările de reabilitare la străzile începute

  La şedinţa extraordinară a Consiliului Local Târnăveni de luni 13 februarie au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici actualizaţi aferenţi obiectivului de investiţii „Reabilitare/modernizare străzi în municipiul Târnăveni” şi cofinanţarea acestui obiectiv de investiţii în valoare de 69.931,719 lei. Aici sunt incluse şi străzile unde vor fi continuate lucrări deja demarate pe unele dintre acestea:
  -Libertăţii
  -Gorunului
  -Salviei
  -Porumbeilor
  -Crângului
  -Câmpului
  -O.Goga
  -Crinului
  -Eternităţii
  -9 Mai
  -Marinei
  -Cooperaţiei

  Mai multe detalii se pot vedea AICI.

 • Alimentarea cu apă a cartierului Botorca și drumul din Bobohalma

  Primăria Târnăveni a solicitat alocarea de fonduri pentru modernizarea drumului comunal DC83C, cuprins între DN 14A și satul Bobohalma. Suma solicitată de la Bugetul de Stat este de 4.639.018 lei, finanțarea locală fiind de 158.418 lei. Consiliul Local a aprobat luni 13 februarie indicatorii tehnico economici actualizați și cofinanțarea pentru drumul din Bobohalma.

  „Tot luni, s-a aprobat o documentație similară pentru alimentarea cu apă a cartierului Botorca, unde urmează să fie investiți 2.202.727 lei de la Bugetul de Stat și 97.774 lei de la Bugetul Local” a afirmat primarul Sorin Megheşan.

 • Autobuz în flăcări în apropiere de Mediaş

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Ştirile pozitive despre Târnăveni s-au bucurat de un mare succes printre localnici

  Aproape 30.000 de vizitatori unici a înregistrat portalul Tirnaveni.ro în luna ianuarie, conform monitorizării făcute de Trafic.ro, liderul monitorizării online din România. Cei mai mulţi vizitatori au provenit din Târnăveni, urmaţi de cei din Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj. Din România vizitatorii au fost în proporţie de 86 %, restul provenind din Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie dar şi din Noua Zeelandă, Thailanda, Iran, Chile, Bahrain sau Brazilia.

  În anul 2016 audienţa portalului Tirnaveni.ro a fost într-o continuă creştere, recordul fiind înregistrat în luna aprilie când a fost vizitat de 42.000 de vizitatori unici.

  Abonamentele pentru secţiunea Gold au continuat să crească cu toate că o parte a vizitatorilor s-au opus vehement unui astfel de abonament cu plată, în sumă de 10 lei/an.

  Din acest an portalul Tirnaveni.ro a demarat campania „Târnăveni 2.0. Totul la superlativ” prin care săptămânal s-a scos în evidenţă doar aspectele pozitive ale localităţii noastre şi care s-a bucurat de un real succes. Campania a început în data de 6 ianuarie şi va consta în publicarea săptămânală timp de 1 an, în fiecare zi de vineri a celor mai interesante articole care scot în evidenţă tot ceea ce este frumos la Târnăveni.

 • 24 de străzi în modernizare la Târnăveni

  Consiliul Local Târnăveni a aprobat cu prilejul şedinţei extraordinare care a avut loc luni 13 februarie studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Modernizare străzi în municipiul Târnăveni”. De asemenea a fost aprobată şi cofinanţarea pentru respectivul obiectiv de investiţii. Străzile cuprinse în acest plan sunt următoarele:

  -Stelelor
  -Sticlarilor
  -Tractoriştilor
  -Timişului
  -Recoltei
  -Plevnei
  -Mesteacănului
  -Mărăşeşti
  -Progresului
  -Digului
  -Lăcrămioarei
  -Înfrăţirii
  -Aviaţiei
  -Păltiniş
  -Morii
  -Albinei
  -George Coşbuc
  -Bazinului
  -Petru Maior
  -Codrului
  -Viticultorilor
  -Ciocârliei
  -Narciselor
  -Plugarilor

  Mai multe detalii despre lucrările care urmeayză a fi realizate pe fiecare stradă pot fi vazute AICI.

 • Trei arestări pentru contrabandă cu ţigări

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Fostul parlamentar Victor Socaciu, nu mai e consul general al României la Montreal

  Cântăreţul Victor Socaciu a fost a ales parlamentar în colegiul din care făcea parte şi municipiul Târnăveni.

  Guvernul a decis joi 8 februarie rechemarea de la post, la cerere, a lui Victor Socaciu, consulul general al României la Montreal, Canada, se arată într-un comunicat al Executivului.

  „Victor Socaciu a solicitat, la data de 16 ianuarie 2017, încheierea misiunii sale în calitate de şef al Consulatului General al României la Montreal, începând cu data de 1 martie 2017”, se arată în comunicat.

  Potrivit sursei citate, Victor Socaciu a fost numit în această calitate prin Hotărârea Guvernului nr. 213/2014.

  „Acesta îşi va încheia misiunea în termen de cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern prin care s-a decis rechemarea de la post”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

 • Mureş, în topul judeţelor cu apeluri false la 112

  La Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost primite şi tratate, în 2016, peste 14 milioane de apeluri, peste 58% dintre acestea dovedindu-se false, potrivit unei statistici a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

  „Statistica pe anul trecut realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) arată că la Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost primite şi tratate peste 14.600.440 apeluri. Dintre acestea 8.552.087 (58,57%) au fost false şi 6.048.353 (41,43%) reale. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 3.781.205 (60,28%), Poliţie – 1.364.808 (21,76%), ISU – SMURD – 933.62 (14,88%) şi Jandarmerie – 184.606 (2,94%). Timpul mediu de răspuns al Centrului 112 este de 3,94 secunde şi a fost înregistrat în cazul a 93,6% din totalul apelurilor, la care timpul de răspuns a fost sub 10 secunde, situându-se la nivelul performanţelor europene în materie”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), remis vineri MEDIAFAX.

  Din punct de vedere al apelurilor false, judeţele Covasna, Mureş şi Gorj ocupă primele locuri ca procent din totalul apelurilor.

  Pe luna ianuarie 2017, din totalul de 1.199.680 apeluri, 552.256 (46.03% ) au fost reale şi 647.424 (53.97%) false.

  Drept urmare, aproape 16.000 de cetăţeni au fost sancţionaţi pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112 (anul 2016 şi ianuarie 2017). Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în Teleorman, Bucureşti şi Prahova.

  „În urma campaniilor de educare şi informare desfăşurate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, numărul de apeluri false a scăzut în ultimii ani cu aproximativ 30 % şi se situează la circa 58 de procente, înscriindu-se în media înregistrată la nivel european. Anul trecut, de Ziua 112, specialiştii STS au colaborat cu responsabilii pentru programele ERASMUS din toate centrele universitare şi au postat afişe în spaţiile publice din facultăţi iar studenţii au primit materiale de informare. În contextul programului educaţional «Şcoala altfel», care s-a desfăşurat în vacanţa elevilor din luna aprilie 2016 (dar şi în alte date calendaristice), centrele de primire apeluri de urgenţă din Bucureşti şi din ţară au fost, din nou, gazdă pentru sute de copii şi părinţi dornici să se informeze cu privire la utilitatea şi corecta apelare a Numărului Unic 112”, potrivit sursei citate.

  Mediafax

 • Au furat din case și firme peste 30.000 de lei

  Pentru a vedea acest material trebuie sa fii client GOLD!

 • Târnăveni 2.0 ! Orașul cu unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat din Europa

  Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan a anunțat că sistemul de iluminat public cu tehnologie LED, unic în România, care a înlocuit complet vechiul sistem de pe raza oraşului şi din cele trei sate aparţinătoare, aduce economii la factura de energie electrică.

  Sorin Megheşan a spus că realizarea investiţiei, care s-a ridicat la peste 2 milioane de euro, a durat 3 ani şi a fost suportată de o firmă privată, urmând să se amortizeze în zece ani.

  Proiectul a prevăzut înlocuirea vechilor lămpi cu unele moderne şi în extinderea sistemului de iluminat, de la 1442 de lămpi, la 2440, în Târnăveni şi în satele Botorca, Bobohalma şi Cuştelnic.

  Modernizarea sistemului de iluminat public în Târnăveni a determinat scăderea semnificativă a consumului. Media scăderii acestuia în primele șase luni de la implementarea proiectului este de 62,65%.

  Rata lunară pentru lucrările de modernizare pe care Primăria municipiului Târnăveni o plătește, conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public prin concesionare, este de 54.802 lei.

  Dacă ținem cont că, înainte de modernizare, pe lângă factura de energie electrică existau și cheltuieli de întreținere a sistemului, în valoare de aproximativ 16.000 lei/lună, se observă că valoarea ratei lunare este acoperită în proporție de 94.3% din economia rezultată prin reducerea valorii facturilor de energie electrică și dispariția cheltuielilor de întreținere.

  ‘Dacă am fi accesat un credit bancar pentru realizarea acestui sistem de iluminat public, nicio bancă nu ne-ar fi acordat o dobândă atât de mică. Noi plătim factura la energia electrică, într-un sistem de concesiune, şi chiria care reprezintă rata’, a precizat Megheşan.

  Edilul a arătat că acest sistem, cel mai modern la ora actuală din Europa, permite controlul pe fiecare bec în parte dintr-un dispecerat special, poate fi programat să pornească, să se oprească şi să reducă intensitatea luminii în anumite intervale de timp şi identifică în timp real orice defecţiune survenită.

 • M&G SARA S.R.L – ANGAJEAZA: SOFER TAXI

  M&G SARA S.R.L
  ANGAJEAZĂ ŞOFER TAXI
  Cerinţe:
  – permis de conducere categoria „B” vechime 3 ani.
  – vârsta minima 21 ani.
  – atestat profesional transport persoane în regim de Taxi.
  (cei care nu deţin atestat pot fi scolarizaţi)
  – angajare full time sau part time.
  ( acceptăm și persoane în pensie)
  Informaţii la numărul de telefon: 0755652598

 • TCM Team Holding caută Agent Vanzare Energie Electrică

  Compania TCM Team Holding, partner Enel, este in cautarea unei persoane care sa se alature echipei noastre dedicate, in calitate de Agent Vanzare Energie Electrica,pentru localitatile:Tarnaveni,Adamus,Cornesti,Craiesti,Ganesti,Seuca,Bagaciu,Abus,Mica.

  Ce vei face:
  Promovarea si mentinerea imaginii Companiei si a Grupului Enel;
  Promovarea si vanzarea de energie electrica si servicii adaugate catre clientii persoane fizice;
  Incheierea contractelor de furnizare a energiei electrice cu clientii;
  Intocmirea si transmiterea de rapoarte periodice de activitate;

  Candidatul ideal:
  Disponibilitate pentru activitate de teren;
  Minim studii medii-studiile superioare reprezinta avantaj;
  Experienta anterioara in domeniul vanzarilor si/sau in interactiune cu clientii poate fi un avantaj.
  Cunostinte de operare PC-MS Office;
  Persoana ambitioasa, orientata catre client si catre rezultat;
  Atitudine colaborativa, deschisa;
  Abilitati foarte bune de prezentare, relationare interpersonala si de negociere;
  Abilitati foarte bune de organizare si atentie la detalii;
  Initiativa si eficinta.

  Ce oferim:
  Pachet de beneficii compus din:salariu si bonusuri lunare in functie de realizari, alte premii pentru atingerea rezultatelor;
  Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala prin participarea la programe de training;
  Oportunitatea de avansare in cadrul Companiei pe criterii de performanta.

  Asteptam Cv-urile persoanelor interesate pe adresa office.tcmteam@gmail.com.

  Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numarul de telefon:0753-480112

 • Pirotehniştii vor detona un pod de gheaţă de circa 2 kilometri format pe râul Mureş

  Echipa de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş va detona, joi, un pod de gheaţă de circa 2 kilometri, format pe râul Mureş, între localităţile Ciobotani şi Stânceni, a declarat, pentru AGERPRES, căpitanul Cristian Virag, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

  Potrivit căpitanului Virag, podul de gheaţă va fi detonat preventiv, întrucât în zilele următoare se anunţă o răcire accentuată a vremii şi există riscul ca podul respectiv să se fixeze în maluri.

  Acesta a spus că, în cazul creşterii ulterioare a debitului râului, podul de gheaţă ar putea acţiona ca un baraj, punând în pericol localităţile din amonte, întrucât pe sub acesta va putea trece doar o cantitate mică de apă.

  Echipa de pirotehnişti este sprijinită de Detaşamentul ISU din Reghin, iar la locul intervenţiei s-au deplasat autorităţile locale şi reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

  AGERPRES