Încă un pas pentru construirea unui pod nou

Consiliul Local Târnăveni a aprobat luni 13 februarie indicatorii tehnico-economici actaulizaţi aferenţi obiectivului de investiţii „Construire pod rutier nou peste râul Târnava Mică”. Valoarea totală a investiţiei este de 9.040.925.04 lei, inclusiv TVA şi este suportată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin programul naţional de dezvoltare locală.

Durata de implementare a proiectului este de 1 an iar durata de execuţie propriu zisă de 6 luni.

Tot în aceeaşi şedinţă s-a aprobat şi cofinanţarea asigurată de autoritatea locală care este în cuantum de 734.475.39 lei inclusiv TVA.

Podul din Târnăveni a fost construit în anul 1912 și este traversat de Drumul Național 14A. Podul este sub cota de apărare a îndiguirii (0,75-1,00 m), rezultând că nu mai corespunde standardelor din punct de vedere al legislației în vigoare, astfel podul devenind un obstacol în cazul unor inundații.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență a considerat necesar să declare podul un pericol, în domeniul situațiilor de urgență, fapt care a dus la adoptarea următoarei hotărâri : ”Se impune construirea de urgență a unui nou pod rutier peste râul Târnava Mică.”

Mai multe detalii tehnice AICI.