Numărul infracţiunilor în incinta şcolilor şi în zona adiacentă, în scădere cu 12%

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, marţi, că infracţiunile sesizate în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă au înregistrat o scădere cu 12%, anul trecut fiind sesizate 44 de infracţiuni, dintre care 37 s-au produs în incinta şcolilor.

‘Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor. În judeţul Mureş, numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ a scăzut, reducerea fiind de 12% (…) Din totalul de 44 de fapte de natură penală sesizate, în cursul anului 2016, 37 s-au petrecut în incinta unităţilor de învăţământ şi 7 în zona adiacentă acestora (…) Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor’, a precizat marţi, Biroul de Presă al IPJ Mureş.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice, pe parcursul anului de învăţământ 2015-2016, poliţiştii au acţionat, alături de jandarmi, poliţişti locali şi de alte forţe.

‘Pe lângă activităţile de menţinere a ordinii publice, poliţiştii au desfăşurat şi activităţi educativ-preventive care au vizat siguranţa rutieră, prevenirea delincvenţei juvenile, protejarea propriei persoane, precum şi a bunurilor personale. Astfel, au avut loc întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire, de proximitate, de la rutieră şi de la posturile comunale cu reprezentanţi ai şcolilor, dar şi cu părinţi şi elevi pentru a oferi recomandări şi informaţii utile’, mai precizează sursa citată.

AGERPRES