Pagubele furtunii din Mureş: Copaci şi bannere căzute, mii de locuinţe fără curent electric şi incendii

Potrivit ISU Mureş, 19 localități au rămas duminică după-amiaza fără energie electrică. Au fost afectaţi aproape 5.500 de consumatori, îndeosebi din localităţile Hodac şi Ibăneşti dar şi din zona Luduş-Tîrnăveni.

Doi arbori au căzut pe carosabil în urma vântului puternic. Incidentele s-au petrecut la ieșirea din Tîrgu Mureș înspre Sighișoara și în zona Serpentinei Vechi din municipiu.

Un autoturism a fost avariat de un copac şi un altul de către o copertină căzută pe strada Rodniciei, informează ISU Mureş.

La Tîrgu Mureş, pompierii au intervenit pentru degajarea unui banner publicitar care ar fi putut să cadă pe trotuar.


Un incendiu s-a produs la o centrală pe lemne în localitatea Sângeorgiu de Mureş iar un alt incendiu a izbucnit la o cabană din localitatea Moişa. Tot duminică după-amiaza s-a produs un incediu de vegetaţie între Reghin şi Petelea.

Pârâul din Vălenii de Mureş a ieşit din matcă şi a inundat mai multe gospodării. În total au fost afectate 6 gospodării şi în 4 apa a pătruns şi în beciuri, informează ISU Mureş.

Începând de duminică 1 aprilie de la ora 21.00 până luni 2 aprilie de la ora 21.00 se anunţă cod galben de vânt, în zona de munte viteza vântului ajungând la viteze de până la 65 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.