Paradox. Există sute de imobile nelocuite, dar chiriaşii nu-şi găsesc locuinţe

Tinerii care doresc să se stabilească la Târnăveni se lovesc de o problemă majoră dacă nu îşi permit să îşi cumpere o locuinţă. Piaţa imobilelor de închiriat este aproape inexistentă.

Chiar dacă sute de apartamente şi case sunt nelocuite deoarece proprietarii sunt plecaţi la muncă în străinătate, stăpânii lor nu intenţionează să le ofere spre închiriere. Unul dintre motive este şi preţul mic, care nu face rentabilă închirierea, iar pentru alţii deranjul şi teama că un străin va locui în propria casă îi determină să nici nu conceapă această variantă.

Conform unui sondaj online realizat de portalul Tirnaveni.ro la care au răspuns peste 100 de persoane, 20 % dintre respondenţi au afirmat că şi-ar închiria locuinţa pentru suma de 500 de lei, aceasta fiind valoarea cea mai apropiată de piaţa din prezent a chiriilor din Târnăveni. Alte 27 de procente şi-ar închiria imobilul pentru sume de peste 600 de lei, iar 20 % ar recurge la închiriere doar dacă ar primi suma de peste 1000 de lei pe lună. Restul şi-ar închiria locuinţa pentru sume cuprinse între 300 şi 500 de lei pe lună.

În ultimii ani se constată o uşoară creştere a preţurilor cu care se închiriază locuinţele, odată cu creşterea ofertei de locuri de muncă, fapt ce a dus la stabilirea în Târnăveni a unor familii provenind atât din municipiu cât şi din satele din apropiere. Dar salariile mici îi limitează pe cei care ar dori să-şi închirieze o locuinţă la Târnăveni astfel că cercul vicios continuă. Chiriaşii nu pot plăti mai mult, iar proprietarii nu sunt interesaţi să-şi cedeze locuinţa pentru preţurile actuale.

Cei care muncesc la Târnăveni fie aleg să facă naveta, fie preferă să locuiască în continuare cu părinţii sau chiar şi bunicii dacă au domiciliul în localitate.