Podul din Tîrnăveni devine simbolul îndrăgostiţilor?

Obiceiul capitalelor europene se pare că a fost împrumutat şi la Tîrnăveni. În anticiparea Zilei Îndrăgostiţilor şi pe podul rutier din Tîrnăveni a apărut un lacăt. În oraşele turistice îndrăgostiţii obişnuiesc să închidă câte un lacăt, pe anumite poduri, ca simbol al iubirii, cheia fiind aruncată în apă. La Paris, autorităţile au ajuns să interzică legarea de lacăte pe podul de lângă catedrala Notre Dame, deoarece greutatea acestora risca să ameninţe rezistenţa podului.

Cum la noi podul rutier are durata de folosinţă expirată, câteva lacăte în plus se pare că nu mai contează în opinia localnicilor. Anul trecut Guvernul a alocat bani pentru refacerea totală a podului de peste râul Tîrnava Mică. La suma de finanțare de 8.306.449 lei acordată de Guvern se adaugă suma de 734.475 cofinanțare din veniturile proprii ale bugetului local, astfel încât suma totală a creditelor de angajament este de 9.040.925 lei.

Termenul de execuție este de 9 luni, adică 3 luni proiectul tehnic și obținerea avizelor și 6 luni execuția lucrării. Deocamdată nu s-a anunţat încă data de începere a lucrărilor.

Un comentariu la „Podul din Tîrnăveni devine simbolul îndrăgostiţilor?

  • 8 februarie 2018 la 17:50
    Permalink

    Mai bine ati curata malurile Tarnavei si ati amenda pe nesimtitii care-si arunca gunoaiele in apa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.