Primăria Tîrgu Mureș vrea să dea afară 30 la sută din personal

Printre primii vizați se numără polițiștii locali și angajații de la Sere și spații verzi, a anunțat azi 10 ianuarie într-o conferință de presă primarul Dorin Florea. Acesta spune că legea nu-i permite să renunțe așa ușor la un angajat, chiar dacă are probleme psihice sau performanțele sale profesionale sunt slabe:

„Era bine dacă aceste creșteri salariale, pe care le-a votat Consiliul Local, să am posibilitatea legală să le dau diferențiat și în funcție de performanțe. De aceea vedeți blazare sau de multe ori atacuri la adresa unor instituții, pentru că procedura de a te despărți de un om este aproape imposibilă în România. Ai psihopat, ai schizofren, ceri de la doctor dar nimeni nu-și asumă să îți dea diagnosticul corect. Am avut angajați ai Primăriei și am scăpat de ei cu procese grele după vreo 4 ani. Și îi măresc salariul de 3 ori? Astfel, se vor regândi o serie de activități, de exemplu Poliția Locală cu aproximativ 30 la sută, iar din Sere, la fel.”

La finele anului trecut, primarul Dorin Florea a emis o adresă prin care cerea tuturor direcțiilor ca să analizeze și să raporteze în scris propunerile privind o posibilă reducere de personal.

„Vă rog să specificați numărul persoanelor pe care le considerați de prisos, care nu-și fac datoria și care dovedesc, din punct de vedere profesional, că angajarea lor este un eșec”, se arată în adresa 70.075 din 14 decembrie 2017, semnată de Dorin Florea.

Sursa: Radiomures.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.