(Foto/Video) Protestul şcolilor de şoferi

În urma solicitării primite din partea celor cinci școli de șoferi din municipiul Târnăveni, adresată în numele a 17 instructori auto și al candidaților la obținerea permisului auto, Primăria municipiului Târnăveni a aprobat protestul anunțat de aceste entități juridice și persoane fizice pentru data de 11 ianuarie 2018, ora 09:00, în municipiul Târnăveni. La protest au participat aproximativ 100 de persoane, instructori şi elevi care au venit în faţa Primăriei să susţină cauza şcolilor de şoferi din localitate. Instructorii s-au deplasat cu autoturismele claxonând în faţa Primăriei şi în zona centrală. Protestul a decurs paşnic.

Portalul Tirnaveni.ro a transmis în direct acţiunea de protest din faţa Primăriei.

Protestul de joi a avut loc în urma anunțării intenției Instituției Prefectului – județul Mureș care vizează eliminarea municipiului Târnăveni de pe lista centrelor de susținere a probei practice la examenul de obținere a permisului auto.

În nume personal și al instituției pe care o reprezintă, Primarul municipiului Târnăveni s-a raliat acțiunii de protest.

Aducem în atenția opiniei publice faptul că Primăria și Consiliul Local al municipiului Târnăveni sunt preocupate în permanență de asigurarea unor condiții de siguranță și confort în trafic pentru toți conducătorii auto, sens în care, în urmă cu numai câteva zile s-au pus în funcțiune patru noi semafoare în zona centrală a municipiului, numărul total al acestora fiind de cinci pe raza orașului. Această ultimă investiție le completează pe cele anterioare realizate în infrastructura rutieră a municipiului Târnăveni, fapt care ne determină să afirmăm că orașul nostru oferă toate condițiile pentru desfășurarea în bune condiții a probei practice la examenul de obținere a permisului auto. afirmă primarul Sorin Megheşan într-un comunicat de presă.

Prefectul de Mureş sugerează că Târnăveniul nu îndeplineşte condiţiile pentru desfăşurarea examenului auto:

„Există nemulțumiri din partea școlilor de șoferi și a elevilor nu numai din Târnăveni. Având în vedere toate aceste nemulțumiri am făcut demersuri la MAI și am promisiunea verbală că în județul Mureș vor exista trei centre de examinare: Tîrgu Mureș, Sighișoara, Reghin. Nu se poate discuta și pentru Târnăveni, pentru că sunt trei condiții: creșterea gradului de siguranță rutieră, egalitate de șansă și nu toate localitățile din județul Mureș au condiții necesare desfășurării probei practice.” a afirmat prefectul judeţului Mureş Lucian Goga pentru RadioMures.

În sensul rezolvării situației semnalate, Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, a inițiat o corespondență cu Primul ministru al României, Mihai Tudose, cu ministrul de Interne, Carmen Dan și cu Instituția Prefectului-județul Mureș. A avut loc, de asemenea, o convorbire telefonică încurajatoare cu domnul Florin Cătană, comisar-șef și director al Direcției permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului de Interne, în care s-a obținut promisiunea că problema Târnăveniului va fi rezolvată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.