Războiul indicatoarelor continuă

Povestea demontării și remontării plăcuţelor bilingve de la limita dintre judeţul Mureş şi judeţul Alba a început în luna februarie.

Demontate …

Astfel, la începutul lunii februarie, deputatul Florin Roman a declarat faptul că instalarea plăcuţelor bilingve de la limita dintre judeţul Mureş şi judeţul Alba ar fi ilegală, acestea fiind eliminate.

Remontate…

Ca urmare a acestor lucruri, Consiliul Judeţean Mureş a intervenit cu o serie de clarificări, iar indicatoarele au fost remontate cu câţiva metri mai încolo, pe teritoriul judeţului Mureş „În primul rând, indicatorul în discuţie se află montat pe raza teritorială a judeţului Mureş şi, conform Legii 215 a administraţiei publice locale, autoritatea judeţeană are obligaţia de a folosi inscripţionări bilingve atunci când populaţia care aparţine unei minorităţi naţionale depăşeşte 20% din numărul locuitorilor”.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş îi atrăgeau atunci atenţia deputatului Florin Romancă că distrugerea indicatoarelor de semnalizare rutieră reprezintă o infracţiune.

„Românii şi maghiarii din judeţul Mureş au arătat că pot convieţui împreună, că se apreciază reciproc şi că pot depăşii evenimentele de tristă amintire din primăvara anului 1990 şi considerăm că cetăţenii judeţului Mureş s-au săturat ca acest subiect, al inscripţionării bilingve, să fie mereu folosit în lupta electorală a partidelor politice. Consiliul Judeţean Mureş comunică bilingv nu doar pentru a respecta o obligaţia legală, ci pentru că acesta este un semn de respect la adresa oricărei minorităţi etnice. Pe această cale îi îndemnăm şi pe ceilalţi preşedinţi de Consilii Judeţene să urmărească exemplul nostru şi să procedă la fel”, se spune în comunicatul Consiliului Judeţean Mureş.

Luna martie, indicatoarele din nou pe tavă… demontate

Pe pagina de socializare a deputatului Marius Pașcan, acesta informează că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş – prin Serviciul Rutier nu a avizat instalarea vreunui indicator cu inscripţionare bilingvă pe teritoriul judeţului Mureş, la graniţa cu judeţul Alba. Mai mult, în urma verificărilor efectuate în teren de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Mureş, rezultă că indicatorul de informare instalat la ieşirea din judeţul Mureş, spre judeţul Alba, nu este instalat cu avizul poliţiei rutiere, fapt pentru care s-a luat măsura sancţionării administratorului drumului.

„Vă reamintesc că, peste noapte, a fost instalat un astfel de indicator de către reprezentanți ai Consiliului Județean Mureș, din dispoziția președintelui acestei instituții, Peter Ferenc. Consiliul Județean Alba și-a exprimat la rândul său indignarea și protestul în urma acțiunii nelegale și provocatoare etnic. Iată, așadar, polițiștii nu se lasă intimidați politic sau administrativ, chiar dacă acțiuni de încălcare a legislației în vigoare sunt provocate de către însuși președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc”, spune deputatul… și astfel indicatorul a fost eliminat din nou!

2 comentarii la „Războiul indicatoarelor continuă

  • 8 martie 2018 la 9:59
    Permalink

    Foarte mare dreptate ai Mara. Asa si este . Au si ei motiv sa spuna ca “au facut ceva” ….

  • 7 martie 2018 la 17:21
    Permalink

    Of, daca ar fi numai problema asta, n-ar fi rau! Dar politicienii latra si ei sa se faca auziti. Nu vad insa mizeria crunta care colcaie atat langa constructia aia comunista, murdara, infecta de la intrare in Alba, parcarea aceea absolut jegoasa, drumul pana in Tg.Mures care-i bombardat la propriu si stivele de gunoaie de pe marginile drumului. Si se leaga de lucruri minore care nu deranjeaza niciun roman cu cap! Dar gunoaiele ne deranjeaza pe toti! Treziti-va din amortire, autoritatilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.