Sondaj online: Localnicii nemulţumiţi de curăţenia din oraş

Conform unui sondaj realizat online de portalul Tirnaveni.ro 73 % dintre respondenţi s-au declarat nemulţumiţi în prezent de curăţenia din Târnăveni. Parţial mulţumiţi s-au declarat 17 % şi doar 10 procente au intrat în categoria celor mulţumiţi de curăţenia din municipiu. La sondaj au răspuns peste 200 de persoane.

În luna noiembrie administraţia locală a achiziţionat serviciul de consultanţă specializată pentru întocmirea studiului privind fundamentarea şi stabilirea soluţiilor optime de gestiune a activităţilor serviciului public de salubrizare. În competenţa Consiliului Local intră măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ. De asemenea în responsabilitatea administraţiei locale intră colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţii de neutralizare, precum şi dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea.

Studiul realizat de o firmă din Cluj Napoca şi prezentat în luna ianuarie a recomandat varianta gestiunii delegate a serviciilor. De asemenea s-a constatat că varianta contractului de concesiune este cea mai avantajoasă.

Studiul poate fi văzut AICI.

Raportul referitor la acest studiu a fost aprobat de Consiliul Local Târnăveni în luna ianuarie a acestui an. Tot atunci a fost desemnată şi o comisie pentru pregătirea şi planificarea contractului de concesiune.