Spectacol caritabil pentru copiii cu cancer

De Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, la Târgu Mureş va fi organizat un spectacol caritabil în sprijinul copiilor cu această boală, în cadrul Campaniei ‘One Up’, la care o serie de persoane care au supravieţuit respectivei maladii vor transmite participanţilor mesajul că ‘nimic nu este imposibil’.

Preşedintele Asociaţiei ‘Împreună pentru copiii cu cancer’, Gabriela Farczádi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că există şi copii afectaţi de această boală, dar că sunt foarte mulţi supravieţuitori, iar medicina a avansat atât de mult încât dacă boala este descoperită precoce, există şanse mari de vindecare.

‘Aproximativ 178 de ţări din lume organizează, în luna februarie, conferinţe, evenimente caritabile, diverse întâlniri şi acţiuni cu scopul de a vorbi deschis despre ce înseamnă această boală. Da, există copii şi tineri care suferă de această boală, avem lipsuri, avem probleme de rezolvat, unele sunt pe cale de rezolvare, cu altele ne luptăm în continuare, dar noi dorim să transmitem un mesaj pozitiv către cetăţeni – este o boală de care mulţi pacienţi se vindecă, mai ales copiii şi tinerii, unde rata de vindecare este foarte mare. Ne panicăm când auzim cuvântul ‘cancer’, dar imediat după ce trece panica este bine să ne gândim că sunt foarte mulţi supravieţuitori, iar medicina a avansat atât de mult încât dacă boala este descoperită precoce, sunt şanse foarte mari de vindecare. ‘One Up’ înseamnă o şansă în plus, o viaţă în plus, o posibilitate de a începe o nouă viaţă după ce, din păcate, un copil sau un tânăr a trebuit să treacă printr-un eveniment nefericit din viaţa lui, o perioadă grea în care a fost diagnosticat şi a trebuit să urmeze un tratament oncologic. Dorim să facem cunoscută această problemă şi organizăm un eveniment caritabil’, a spus Gabriela Farczádi.

Spectacolul caritabil va fi organizat sâmbătă, la Târgu Mureş, de Asociaţia ‘Împreună pentru copiii cu cancer’, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică – secţia Şcoala Populară de Arte şi Consiliul Judeţean Mureş.

Managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Iulian Praja, a declarat la rândul său că această campanie de conştientizare a societăţii asupra problematicii copilului cu cancer a fost lansată în luna februarie a anului trecut de către Asociaţia ‘Împreună pentru copiii cu cancer’, fiind o idee inspirată din jocul Mario, în care se primeşte în dar încă o viaţă.

‘În cadrul acestui spectacol vor urca pe scenă elevi ai Şcolii Populare de Arte şi tinere talente din municipiul Târgu Mureş şi din judeţul Mureş, pe care Asociaţia ‘Împreună pentru copiii cu cancer’ i-au descoperit la evenimentele pe care le-au organizat şi derulat cu succes până acum. Spectacolul ‘One Up Show’ este caritabil, iar invitaţii vor cânta live. În luna decembrie a anului trecut, a avut loc evenimentul ‘Sing for the moment’, care a devenit foarte cunoscut şi iubit de către târgumureşeni’, a declarat Iulian Praja. AGERPRES