Spune-ti oful

Această rubrică se doreşte a fi o platformă de exprimare a ofurilor şi problemelor locuitorilor din Târnăveni şi nu numai.Mesajele postate vor apărea cu întârziere, deoarece necesită o triere a obscenităţilor şi exprimărilor grosolane folosite de unii utilizatori. Din acest motiv îi sfătuim pe cei care postează să nu repete mesajul scris. Dacă între timp au apărut alte mesaje postate de alţi utilizatori atunci înseamnă că mesajul nu a fost acceptat deoarece a conţinut expresii indecente sau atacuri directe la persoana. Recomandăm tuturor celor care postează să evite remarcile răutăcioase şi să se rezume la exprimarea unei probleme concrete. Mesajele electorale nu vor fi permise aici. Fiecare își asumă răspunderea pentru cele afirmate.

ATENȚIE ! Obligatoriu completați și cifra lipsă din operația matematică a formularului de mesaje! (operațiune antispam)3.989 comentarii

Sari la formular

 1. Cristi - PT pelasgus

  Daca „NU SE POATE REDUCE MOMENTAN TAXELE SI IMPOZITELE” atunci poate se POT reduce. Trecand peste asta, aceste sate nu cred ca se vor rupe de Tarnaveni pt ca acei cetateni contribuie cu voturi. Deci nu exista interes in acest sens indiferent de cati bani se cheltuie aiurea.

 2. pelasgus

  PENTRU CRISTI-NU SE POATE REDUCE MOMENTAN TAXELE SI IMPOZITELE,PRIMUL LUCRU CARE TREBUIE FACUT ESTE SA SE RENUNTE LA SATELE BOBOHALMA SI BOTORCA CARE SUNT MARI CONSUMATORI DIN BUGET SI CARE ACESTE SATE NU CONTRIBUIE CU MARI IMPOZITE PENTRU ORASUL NOSTRU,DECI ESTE NEVOIE DE UN REFERENDUM,

 3. Cristi

  Tarnaveniul nu mai este de mult un municipiu. Si ar trebui facut ceva in acest sens. Poate ca nivelul de trai ar creste daca s-ar renunta la titlul de municipiu prin reducerea taxelor si impozitelor. Nu ai cum sa nu numesti municipiu o localitate in care tinerii nu au niciun viitor pt ca le este imposibil sa gaseasca un loc de munca stabil, nu au nicio posibilitate de relaxare si distractie, unde „soselele” arata ca dupa primul razboi mondial etc. Sau daca tot vrem sa fim un municipiu atunci sa se faca ceva in acest sens.

 4. Pt unul...care nu va mai suporta

  Daca ai amenzi neachitate platestele, daca nu taci si nu mai face circ. Comunitarii au disparut si cei de la politia locala incearca sa va aduca la cunostinta ca aveti cate ceva de plata. Daca nu iti convine muta-te in cort, in jungla si acolo nu platesti nimic. Daca vrei sa muncesti cauta si o sa ai de lucru cat vrei. E usor sa urlam pe internet, dar nu facem nimic pt ridicarea nivelului de trai in oras.

 5. unul care ..abia va suporta!!

  sa terminat bugetul?domnilor de la primaria satului tarnaveni?..ati trimis comunitari sa imparta cadourile in posta oamenilor?..cu amenzile neplatite????…nu e rau!!! dar faceti cumva si creeati si locuri de munca in acest catun!!!ca la impozite …platim ca si cum ar fi municipiu acest nenorocit de oras…numai pe luat santeti buni…dar de oferit pauza totala….

 6. DANI

  IN ATENTIA DOMNULUI M… !
  AR FI BINE SA VENITI SI VERIFICATI SITUATIA MASINII PARCATE IN CARTIERUL FRUMOASA !

 7. Cristi

  Niciodata

 8. Geta

  Ce ne facem cu cei de la Electrica. Dupa ziua de duminica cand s-a stricat atata aparatura electrica(centrale termice, combine, televizoare) azi dimineata iar au fost fluctuatii de tensiune. cand o sa reccuperam banii de la ei.

 9. pelasgus

  PENTRU EUUUUU„„-EU SUNT ROMAN ,URMAS AL DACILOR CARE SUNT URMASI AI PELASGILOR SI AS VREA SA-L INTREB PE STIMABILUL CE INSEAMNA CUVANTUL nASPA,

 10. Un bunic

  In atentia doamnelor invatatoare de la clasle zero pregatitoare a Scolii gen Avram Iancu,va rog nu mai fiti partinitoare cu unii elevi si subapreciati pe altii ptr. ca copiii sufera enorm si nu merita.Credeti ca e corect ca un dascal adevarat sa procedeze in asa fel in cat sa faca ca acestgi copii sa se simta neindreptatiti inca de la varsta aceasta ? Oare nu e PACAT??? VA ROG !!!!!

 11. Euuuuuuuuu

  hopa mititica, daca asa punem problema, atunci e naspa …………pentru asta exista administratie ………. sa se caute solutii, pe de altaparte sant destui de la cne se poate recupera cuantumul amenzilor, dar daca nu amendezi pe nmeni atunci ramanem in mizerie ? normal ca nu au teama

 12. hopa mitica

  de acord cu amenzile ,dar cine le plateste ?

 13. Euuuu

  Foarte bine hotararea ca proprietarii sa ingrijeasca animalele de companie pe domeniul public, fara sa deranjeze pe ceilalti si alte obligati !
  Dar cum ramane cu animalele de companie cu doua picioare ? catastrofa cum arata centrul, numai gandesc la periferie ……mai oameni buni, dotati politia locala cu camere, sa filmeze cine scuipa seminte, gume, arunca chistoace, hartii si unii chiar isi fac nevoile… dupa ce are proba sa treaca la sanctiuni … cei asa greu de inteles ?
  Pe pariu …………….. zilnic poti amenda minim, minim 50 de persoane ……………… numai sanctiunea disciplineaza pe oameni, INTELEGETI ODATA
  centrul arata ca un WC

 14. 0000

  pentru Un cetatean informat

  pai si vezi tu sa doara pe cineva capul ? Nu prea cred . Dar cu ajutorul asociatiilor de proprietari care sa tipareasca niste fluturasi cu respectiva hotarare si sa le afiseze in fiecare scara de bloc poate asa i am face pe cei care au catei mai responsabili fata de tot ce inseamna spatiu verde si respect fata de copii care se joaca in cartiere.

 15. Un cetatean informat

  HOTARARE NR.79/2012

  Privind stabilirea unor masuri
  pentru buna gospodarire si

  pastrarea curateniei, respectarea
  normelor de igiena si

  infrumusetarea municipiului
  Tarnaveni

  Consiliul
  local al municipiului Tarnaveni in sedinta ordinara din data de 29.11.2012,

  Art.51.

  – Se
  interzice plimbarea pe domeniul public (alei, trotuare, parcuri,sau alte locuri
  amenajate pentru agrement), a animalului de companie, fara ca proprietarul sau
  persoana care are in grija animalul respectiv, sa detina materiale necesare
  pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice (mănuși si pungi
  de unica folosinta).

  – Este
  interzisa plimbarea animalelor de companie(de talie mica, mijlocie, mare), in
  parculetele si locurile de joaca pentru copii special amenajat.

  – Se
  interzice lasarea cainilor de companie sa patrunda in aranjamentele florale si
  spatiul verde amenajat pe domeniul public sau privat al municipiului .

  – Este interzisa lasarea in libertate a
  animalelor de companie pe domeniul public, de catre proprietarii acestora. In
  timpul plimbarii animalelor de companie pe domeniul public, acestia vor fi
  purtati obligatoriu in lesa indiferent de talie si rasa.

  – Plimbarea
  cainilor de companie de talie mijlocie sau talie mare ce intra la categoria cainilor
  agresivi si periculosi pe domeniul
  public este interzisa fara lesa si botnita.

  – Proprietarii
  sau detinatorii de animale de companie(caini, pisici), care locuiesc in blocuri
  cu apartamente, au obligatia de a lua masurile necesare astfel incat animalele
  de companie pe care le detin, sa nu murdareasca sau sa deterioreze spatiile de
  folosinta comuna(holuri, scari, spatii verzi). In caz contrar vor fi obligati
  sa efectueze curatenia, dezinfectia si refacerea spatiilor deteriorate. In cazul in care
  detinatorii de animale de companie cauzeaza neplaceri sau deranjeaza fonic cat
  si igenic proprietarii apartamentelor, acestia pot solicita masuri de
  inlaturare a cauzelor sau chiar interzicerea detinerii animalelor.

  – Cetatenii care au in proprietate
  locuinte individuale cat si terenul aferent acestora, pot creste si intretine
  caini, pisici sau alte animale de companie, numai daca sunt respectate normele
  sanitar-veterinare in vigoare iar imprejmuirea proprietatii este
  corespunzatoare si nu permite iesirea animalelor pe domeniul public sau privat
  al municipiului.

  Amenda 120
  – 560 lei

 16. 0000

  Buna ziua . Ce ne facem cu cei care au caini in apartament? Dimineata toti isi etaleaza care mai de care odraslele canine prin cartiere dar n am vazut pe niciunul cu o punga la ei a sa adune rahatul. Si sunt peste tot pe spatii verzi in pacurile pt copii din cartiere . Chiar nu se poate lua nici o masura ? Politia comunitara n ar putea face nimic ? Copiii nostri nu se mai joaca pe spatii verzi si in parcurile amenajate pentru ei ci pe teren minat plin de rahatei .

 17. un cetatean

  Cand se va asfalta si str rampei ,pt ca si noi cei din Custelnic platim impozite.

 18. locatar subscriu ptr. cucu

  Intradevar subscriu pentru leafa ce o i-au pensionari administratori de asociati lasati tineri sa poata cistiga o piine se cistiga foate bine pentru 4 ore de munca si munca mai ales cind se fac listele de plata pentru consumuri in rest sint doar platile care ai sa fim seriosi este prea putina „” transpiratie””…….

 19. Anonim

  ptr localnic interesat : dk parchezi masina pe spatiu verde e al primariei spatiu si risti o amenda,dk este ingrijit ( tunsa iarba cu motocoasa cumparata de proprietari si multe alte activitati) e al asociatiei de proprietari.Asa ca un raspuns mai bun as fi tare curios dk o sa primesti.

 20. Un localnic interesat

  Întrebare: Spațiile verzi din cartiere cine trebuie să le îngrijească, amenajeze? Asociația de proprietari, Consiliul local sau Primăria?

 21. 0000

  Aloooo primariee cart Aleea Garii arata ca dupa bombardament. Daca lucrul asta s ar fi petrecut dincolo intr o tara civilizata si v ar fi dat asociatia de proprietari in judecata ar fi castigat sigur .Isi rupe lumea picioarele in gropile alea. Nu poti lasa copiii sa se joace in curte ca nu stii daca mai ajung intregi acasa Va bateti joc de noi . Din decembrie ati spart tot asfaltul si e martie iar voi na ti facut nimic .

 22. GHEORGHE.

  Ce face pol. locala?.Sa ia copii de mina si sa ii duca la parinti,si ultim avertisment.

 23. POPESCU

  va rugam sa opriti tiganiada din centrul orasului. Noi platim impozite pe masura , iar copii de tigani fac TIGANIE! CUM ESTE POSIBIL CA POLITIA CARE ESTE VIS-A-VIS , SA NU SE SESIZEZE?

 24. GHEORGHE.

  ALI,suntem in secol21,stiinta a avansat,cu caruta nu mai lasa sa se circule.

 25. CUCU

  Goana dupa inbogatire -boala grea -Privatizarea ..Asociatilor de propietari . Tineri in strainatate …pensionari -PATRONI – de Asociati de propietari …( mai mare rusinea d-le primar ..locuri de munca ptr. tineri …!??? ) Salarile sant mai bune la Asociatile de propietari ca la orice alta firma din oras . Program de lucru la 4 ore cu salariul minim pe economie 1450 . E super …te miri ca pleaca tineri in strainatate . Consilieri pensionari …( trebuie ca se castiga bine pe dormit acolo ..) Lasati d-le tineri ei isi fac viitorul ..va mirati la tot ce se intimpla cand va bateti ptr. un post de consilier in primarie ..( aproximativ numai pensionari ..) Decizi luate de cine…!!??? Uni nu au nici macar idee …ptr. ce stau acolo .Incercati sa formati tineri din Municipiu ..( pregatitii..) ptr. atributile si munca ptr T-veni . Mai e o problema dar o dezvolt pe parcurs …!! Electrica si E-on stiu sa-si colecteze bani ….!!?? Acuaservu cu cititoarele performante ….De ce nu stiu..!??

 26. Ali

  Frumos

 27. DANI

  PTR.GHEORGHE
  AI DREPTATE SUNTEM F.F. SARACI DAR PLIMBAM TOATE ZIUA CU MASINA PTR.CA IN TARNAVENI BENZINA APROAPE PE GRATIS SI DISTANTELE SUNT MARI DE LA BOZIAS SAU SEUCA PANA LA CENTRU.

 28. Administrator

  Scriem despre toate scolile in masura in care fiecare scoala ne ofera informatii. Mereu au fost prezentate toate realizarile, doar sa se doreasca acest lucru.

 29. Maria

  Daca tot postati o stire cu elevii calificati la olimpiada de limba si literatura romana, macar aveti decenta sa scrieti si de ceilalti elevi care au participat de la celelalte scoli din Tarnaveni, nu doar de cei de la Avram Iancu. Asta inseamna o stire corecta.

 30. GHEORGHE.

  Si asa suntem f.f.saraci,ne mai trebuie si parcari cu plata?

 31. DANI

  CE ARE PARCAREA CU PLATA CU GROPILE SI LOCURILE DE MUNCA IN TARNAVENI ???

 32. Nicoleta

  Parcării cu plata?? In Târnaveni?? Unde gropile se astupa cu dale? Unde la fiecare ieșire din oraș , asfaltul e bubuit ( la ce drum avem …Bl.soca, bozias,nu mai vb către dambau.) Eventual să plătească primăria uzura mașinilor pt ce pățesc săracile din cauza drumului. Ce ar trebui făcut pt fluidizarea traficului? Ar trebui părinții să intalegi cat de importanta e mișcarea pt copii,și să îi trimită la școală pe jos, nu răsfățați in mașini( să duci copilul cu mașina de la lidel până la nr1? Nici 1km…Să fim serioși…)

 33. NOI

  Parcarea cu plata cred că ar fi ok , dacă plăți toți o suma minima ,ceea ce cred ca e GREȘIT este parcare în SPIC care ocupa totul, și în caz de nevoie nu mai ai pe unde trece , un semafor in centru cu buton de comanda pt pietoni cred ca ar rezolva într-un fel aglomerația de acolo, s-a pus la piața și funcționează când și când. Spațiul de lângă Restaurantul Târnava s-ar putea folosi ca și o parcare cu plata,și era sa uit în cart Aleea Gării după ce au răsărit BRAZI în gropile făcute anul trecut înainte de CRĂCIUN au răsărit ghiocei. pt conducerea PRIMĂRIEI . PAM PAM

 34. ion

  tre sa asfaltati tot orasul

 35. pt cineva

  de ce te doare de altii? plateste incontinuare parcarea si beneficiezi de ea. fiecare alege ce sa faca.

 36. CINEVA .

  Domnule primar va rog sa verificati locurile de parcare din cartiere .Sunt care nu platesc loc de parcare de ani de zile ,dar masina o tine la locu lui nimeni nu are voie pe acel loc,si mai sunt multi care sau scos de la primarie ,nu mai platesc dar masina tot acolo o tine.Sa se ieie masuri atunci sa nu mai platim niciunu ca doi platesc si cinci nu.

 37. o bunica(Mariana)

  Va rugam sa trimiteti 2-3 oameni care presteaza munca in folosul comunitatii si care beneficiaza de ajutor social sa faca curat in parcul copiilor de langa policlinica si daca se poate sa mai aduceti o masina de pietris .Va multumesc!

 38. GHEORGHE.

  D-le. primar va rog institentsa rezolvati gropile aparute in asfalt in zona DRUMUL vinului pina la MOL.Miine sete timp frumos si se poate pune putin asfalt in gaurile existente.Cu respect.

 39. Pentru qwer

  Unde ai văzut frate ca telegestiunea ridica si coboară lampa ? Dacă nu știi ce înseamnă nu vorbi !

1 78 79 80

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.