Un nou Aquapark la Cluj

Primăria Cluj-Napoca analizează un proiect de investiţii de până la 30 de milioane de euro pentru realizarea unui aqua park pe o suprafaţă de teren de 12 hectare.

Proiectul cuprinde două zone de bazine, la interior şi exterior, cu cel puţin două bazine de dimensiuni mari, variate tobogane, spa, spaţiu pentru copii cu bazine adaptate pentru cei de vârste mici, locuri de joacă special amenajate.

Viziunea preliminară a mu­nicip­alităţii este realizarea acestui proiect în parteneriat cu o firmă privată, care să fie selecţionată în baza procedurilor de achiziţie publică.

„În zona actualei Baze sportive Gheorgheni am identificat un teren în proprietatea municipiului care este în acest moment liber de sarcină, cu destinaţie zonă verde de agre­ment/ parcuri sportive. Suprafaţa totală a tere­nului este de 16,5 hectare, astfel 12 hec­tare pot fi alocate construirii unui aqua park cu dotări moderne, iar pe restul suprafeţei de 4 hectare avem în vedere amenajarea unei baze sportive pentru performanţă“, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Na­poca.

Următorii paşi necesari în vederea construirii acestor două obiective de infrastructură în zona Bazei sportive Gheorgheni sunt realizarea unor studii (fezabilitate, oportunitate) şi a unui mas­ter­plan, în baza cărora autoritatea locală să poată realiza parteneriatul cu un investitor pregătit să dezvolte pro­iectul pentru aqua park, potrivit unui comunicat al primăriei Cluj-Na­poca.

Sursa: ZF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.