1 DECEMBRIE 2019 SĂRBĂTORIT LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „FOGARASI SAMUEL“ DIN GĂNEȘTI

Noi vrem să ne unim cu Țara/ Bunicii  noștri au decis/

 La Alba- Iulia, punând/ În fapt străvechiul nostru vis.

    Ziua Naţională a României a fost sărbătorită  și la Şcoala Gimnazială „Fogarasi Samuel“ din Găneşti . La această activitate au participat domnul director prof. Pataki Ladislau , cadre didactice , părinți și elevi.

    Pentru a marca însemnătatea acestei zile, elevii  din ciclul primar pregătiți de doamnele învățătoare Vasiu  Tatiana-Manuela și  Chețan Olga au realizat harta României și au confecționat stegulețe tricolore.

    Coordonat de doamna învățătoare Vasiu  Tatiana-Manuela  , elevul Chira Adrian din clasa a I-a A a prezentat semnificația acestei zile cu multă dăruire și respect,  pentru ceea  ce au făcut înaintașii noștri.

     Elevii îndrumați de  doamna învățătoare Chețan Olga au emoționat și impresionat prin poeziile și cântecele prezentate, într-o atmosferă plină de bucurie și entuziasm.

     Doamnele   profesoare  Chețan Adina Cristina și Mîț Elena au pregătit elevii din clasele a V-VIII-a A , care au recitat poezii și au interpretat cântece vechi patriotice, care au transmis  curaj, eroism și dragoste de țară.

     Doamna profesoară  Butoiu Delia Adina a  îndrumat elevii în realizarea unui colaj cu mesaje de Ziua  Națională a României,  care a fost expus în cadrul activității.

    Preotul  ortodox  Ötvös Ioan Nicolae a fost alături de elevi la această activitate.

    Mesajul transmis de elevi a fost că trebuie să ne prețuim țara, eroii  , să-i cinstim  și să ne ridicăm la înălțimea faptelor lor.

                                                      „ Să ne-amintim mereu de ei,/Să-i preţuim, căci ne-au dat viaţa.

                                                        Mereu să căutăm în ei/ Tărie, încredere, povaţă.

Prof. Bogdan Corina-Carmen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.