10 pentru siguranţă!

10 pt siguranta
Campania „10 pentru siguranță!” vă propune subiectul disparițiilor, mai exact al rătăcirilor, mai des întâlnite la copiii mai mici.
Învățați-vă copiii să nu se îndepărteze de Dvs. fără să ceară voie și să spună exact unde se duc.

Explicați-le că este important acest lucru, pentru că dacă li se întâmplă ceva, părinții vor ști unde să-i caute!

Poate fi foarte binevenită notarea numărului Dvs. de telefon pe eticheta hăinuței, în cazul în care copilul mic se rătăcește!

Dacă se pierd, copiii trebuie obișnuiți să ceară ajutorul unui adult din preajmă și să poată spune acestuia cum se numesc părinții!

Dacă se rătăcesc în zone deschise, în păduri de exemplu, important este să rămână pe loc și să facă gălăgie, pentru a fi găsit mai ușor și mai repede
Dacă se rătăcesc în locuri aglomerate – magazine, ștranduri, evenimente publice – să ceară în primul rând ajutorul „celor în uniformă” – polițişti, personal de pază, angajați ai magazinelor ș.a.
Asigurați-i că oriunde se pierd, ei vor fi căutați de îndată!!

Dispariția copiilor se sesizează imediat ce a fost constatată de părinți, bunici ș.a.!! contează foarte mult pentru găsirea lor cât mai rapidă și în condiții cât mai bune!

Campania „10 pentru siguranță!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranța copiilor, a familiei. Timp de 10 zile (4-13 august) vom aduce în atenția mureșenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecția siguranței.

Partenerii campaniei sunt Salvați Copiii Mureș, Centrul de prevenire, monitorizare și combatere a violenței în familie din cadrul IEESR Tg-Mureș, DGASPC, Poliția Locală Tg-Mureș, sprijinul mass media și al voluntarilor fiind unul important. (Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității)