„10 pentru siguranţă!”

fata
Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Timp de 10 zile (4-13 august) Poliția mureșană aduce în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

Acest lucru va fi realizat prin distribuirea fluturaşilor realizaţi pentru susţinerea campaniei, dar şi cu sprijinul mass media şi al reţelei de socializare online. Activităţile vor demara în Municipiul Tîrgu-Mureş, urmând a se continua şi în alte oraşe din judeţ.

Se va merge zilnic, începând de azi, 4 august, în principal în intervalul 10.00 – 12.00, în parcuri sau locuri de joacă din Tîrgu-Mureş, alături de colaboratori, se va sta de vorbă cu copii şi părinţi, iar în presă şi în mediul online vor fi postate zilnic recomandări pe subiectul campaniei.

Pentru ca siguranţa familiei presupune mai multe paliere de discuţii, există și de această dată specialişti în consilierea părinţilor şi copiilor (Salvaţi Copiii Mureş), dar şi în relaţiile de familie (Centrul de prevenire, monitorizare şi combatere a violenţei în familie din cadrul IEESR Tg-Mureş).

Pentru răspândirea informaţiilor, mass- media, poliţiştii locali şi voluntarii vor da o importantă mână de ajutor.

verso