Portalul municipiului Târnăveni

De interes

120.000 de participanţi, aşteptaţi la Târgu Mureș la VIBE Festival, cam 30.000 – la concertul lui Jason Derulo

În jur de 120.000 de participanţi sunt aşteptaţi, începând de joi până duminică, la a VI-a ediţie a VIBE Festival, organizat pe malul râului Mureş, la Sângeorgiu de Mureş, circa 30.000 dintre aceştia fiind estimarea organizatorilor că vor urmări concertul live al starului american Jason Derulo.

“Considerăm că vor veni peste numărul participanţilor de anul trecut, dacă şi vremea o să fie cu noi (…) La concertul lui Jason Derulo ne aşteptăm cam la 30.000 de persoane. Anul trecut, în cele 5 zile de festival au fost peste 100.000 de persoane”, a declarat directorul festivalului, Rés Konrád Gergely, într-o conferinţă de presă.

Cântăreţul, compozitorul şi dansatorul american Jason Derulo este capul de afiş al ediţiei din acest an a VIBE Festival de la Târgu Mureş, care va urca pe scenă cu “un mega spectacol live, de calibru mondial”, acesta fiind numit şi regele TikTok-ului, cu peste 58,1 milioane de urmăritori, fiind al patrulea cel mai urmărit bărbat pe această reţea de socializare.

Primarul din Sângeorgiu de Mureş, Sándor Szabolcs Sófalvi, a arătat că la finalul ediţiei de anul trecut nu s-a ştiut dacă festivalul VIBE va mai putea continua aici, ca urmare a construirii unui spital de oncologie în apropierea vechii locaţii, astfel că administraţia publică locală s-a mobilizat şi a găsit un teren agricol, la peste un kilometru distanţă.

“Anul trecut, după ce s-a terminat VIBE, nu s-a ştiut dacă se va mai organiza la Sângeorgiu de Mureş, pentru că s-a construit între timp acest spital oncologic, unicat în Europa de Est, care îşi va deschide porţile săptămâna viitoare, pe 12 iulie. Era un mare semn de întrebare că acolo nu mai putea să rămână festivalul (…); am contribuit să găsim o locaţie, să nu se mute din judeţul Mureş, din Târgu Mureş sau din comuna noastră şi s-a găsit acest teren. Terenul este privat, acum câteva săptămâni era teren arabil, aici erau culturi agricole. Organizatorii nu ştiu ce metodă au folosit, dar în câteva săptămâni au înierbat aici (…) Locaţia este mare, chiar dacă drumul care duce aici încă nu e modernizat. Tot ca o informaţie interesantă, ceea ce e bun tinde să aibă o creştere. Prima dată aici a fost Peninsula cu mii de participanţi, ulterior a început VIBE, acum 6 ani, cu 10.000, apoi 50.000, anul trecut cu 100.000, acum se ajunge la peste 120.000 de participanţi”, a declarat Sándor Szabolcs Sófalvi.

Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a precizat că municipalitatea a intrat în acest parteneriat şi susţine Festivalul VIBE cu suma de 300.000 lei, mai ales că este organizat chiar la limita cu oraşul.

“Sunt încântat să fim din nou gazdele celei de-a şasea ediţii a VIBE Festival, împreună cu Sângeorgiu de Mureş. Pentru Târgu Mureş, VIBE Festival nu este doar un eveniment, ci şi un partener valoros. Lucrăm împreună pentru ca viaţa culturală a oraşului nostru să se dezvolte şi să se diversifice, iar astfel Târgu Mureşul să devină un loc atractiv şi ofertant pentru tineri (…). Târgu Mureş are o istorie lungă în ceea ce priveşte patrimoniul cultural şi tradiţia istorică. Cu toate acestea, VIBE este un festival special şi ne bucurăm că atrage mulţi tineri, dar nu numai tineri, ci şi celelalte generaţii, deoarece acest oraş întotdeauna a fost leagănul schimbării, pentru ideile noi şi pentru energia proaspătă. Şi cred că VIBE este locul exact unde aceste lucruri se întâmplă şi locul ideal să petrecem timpul liber în acest weekend”, a spus Soos Zoltan, în conferinţa de presă din deschiderea VIBE.

Edilul din Târgu Mureş a precizat că intenţia administraţiei de a crea un oraş nou, cu o viaţă culturală bogată, vibrantă, este confirmată şi de raportul City Index 2024, publicat recent, care plasează municipiul pe locul şase în ceea ce priveşte piaţa culturală din România şi pe locul opt în ţară ca oraş.

“Iar pentru Târgu Mureş Festivalul VIBE nu este doar un eveniment, este un parteneriat, deoarece împreună organizăm mai multe evenimente în Târgu Mureş. În acest an Primăria a oferit o susţinere de 300.000 lei pentru festival. (…) Lăsaţi muzica să răsune, lăsaţi melodiile şi gândurile să se împletească şi lăsaţi să înceapă cel de-al şaselea VIBE Festival”, a afirmat Soos.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a arătat că VIBE Festival nu este doar o întâlnire a evenimentelor muzicale, ci reprezintă mult mai mult, oferind posibilităţi de dezvoltare care trebuie exploatate.

“Cred că este nevoie şi de aceste evenimente culturale, aceste evenimente distractive, pentru că toată lumea munceşte de dimineaţă până seară şi e foarte important să avem evenimente care sunt organizate la un nivel foarte rar, unde atât tinerii, cât şi celelalte generaţii se pot distra şi se pot simţi bine. VIBE a devenit un simbol al Târgu Mureşului şi al judeţului Mureş (…). Putem să vorbim liniştit de acest lucru care creşte valoarea turistică, valoarea culturală a acestui judeţ şi sunt ferm convins că acest VIBE, devenit simbol, deja atrage turişti şi în celelalte perioade ale anului, nu doar în perioada în care e organizat. (…) Cred că unul dintre ţelurile importante este ca toate generaţiile să-şi găsească posibilitatea să se distreze aici”, a afirmat Peter Ferenc. AGERPRES