13 INFRACŢIUNI DESCOPERITE ÎN FLAGRANT

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 04 – 07 mai, peste 270 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 12 controale şi 84 de filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 13 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), toate fiind constatate în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 13 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 5 au fost reţinute şi două au fost arestate. De asemenea, au fost puse în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii.

Cu această ocazie, au fost aplicate 867 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 167.433 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 3500 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 4 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 7 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 809 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care una pentru consum de alcool şi 139 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 47 de permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.