16 puncte a reușit tarnaveneanca Ioana Baciu, pentru Volei Blaj

16 puncte a reușit aseară tarnaveneanca Ioana Baciu, principala realizatoare a Blajului. Au urmat Newcombe, cu 12, și Aleksici, cu 10.

Vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj, s-a calificat cu o dublă victorie în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Româncele s-au impus ieri 3-0 cu VK Olomouc, după ce în tur au câștigat cu 3-2. Alba Blaj are nevoie să mai treacă de MTV Stuttgart pentru a ajunge din nou în grupe.

Campioana mondială Maja Aleksici și-a luat locul de titulară în echipă, iar Blajul s-a distanțat la 20-14, cu 5 “straniere” în sextetul de bază. Deconcertate, gazdele au început să greșească și au ratat patru mingi de set! Mai mult, cehoaicele au putut ele să-și treacă setul în cont la 25-24. Aleksici și Ioana Baciu au făcut însă trei blocaje consecutive și setul a ajuns la Alba Blaj.

Tonul aspru le-a prins bine gazdelor, care au închis setul la 25-23. O victorie așteptată și o calificare normală. Mai greu va fi însă în turul 3 preliminar, acolo unde Alba Blaj va întâlni vicecampioana Germaniei, MTV Stuttgart. Prima manșă, la Sibiu, pe 7 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.