17 amenzi aplicate de Jandarmi

Jandarmii Grupării Mobile Târgu Mureş au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale din care 11 au fost avertismente scrise

În perioada de week-end, jandarmii Grupării Mobile Târgu Mureş, au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de normalitate unde ordinea şi siguranţa publică a reprezentat factorul prioritar de acţiune. Atât independent, cât şi în sistem integrat cu Poliţia, s-a acţionat şi pentru combaterea faptelor de natură infracţională, fie ele stradale sau de altă natură (silvice sau furturi de produse agricole – fapte specifice acestei perioade a anului).
Activitatea Grupării Mobile, s-a concretizat prin aplicarea unui număr de 17 sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 amenzi în valoare pecuniară de 1200 lei şi 11 avertismente scrise.
Faptele care nu au fost tolerate de forţele de ordine au fost la cele prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv: consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele prevăzute de lege, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum şi refuzul unor persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii lor. O altă prioritate, a lucrătorilor jandarmi, a constituit-o şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, ca atare au fost constatate şi sancţionate trei fapte contravenţionale prevăzute de actul normativ, respectiv Legea12/1990.
Totodată, lucrătorii Jandarmeriei, au constatat independent, o faptă susceptibilă a fi infracţiune de furt din magazin, în cauză, întocmindu-se actele procedurale continuării cercetărilor de către organele competente.
Toate misiunile executate pe spaţiul public au fost îndeplinite într-un context legal cu respectarea tuturor principiilor şi normelor prevăzute de legi şi acte normative.