2.0 Târnăvenenii au prins gustul mâncărurilor deosebite

Chiar dacă timid, în meniurile restaurantelor care servesc și mâncare, au apărut tot mai multe oferte interesante, pe lângă clasica Pizza, care se bucură de cel mai mare succes în oraș. La Târnăveni în ziua de azi se livrează sute de pizza la domiciliu, iar alte cantități se consumă în incinta localurilor.

În 2016, pentru prima oară în istorie, romanii au lăsat în restaurante, cantine şi fastfood-uri peste 10 miliarde de lei. În toată ţara avem aproape 10.000 de localuri în care se serveşte mâncare, iar Târnăveniul nu este mai prejos.

Gastronomia este o carte de vizită. A apărut un nou val de bucătari care redescoperă vechile reţete şi le aduc, cu succes, în gastronomia modernă.

Un exemplul unde tradiționalul se îmbină cu modernul îl reprezintă cotletul de vită cu sos de piper verde (foto) și se află în meniul unui restaurant din Târnăveni care oferă clienților săi o gamă diversă de mâncăruri tradiționale dar adaptate trendului actual gastronomic.

Gustul şi calitatea mâncării locale este o oglindă a societăţii şi al nivelului de trai. Chiar dacă mâncarea gustoasă a rămas în ADN-ul romanilor, nu foarte mulți obișnuiesc să ia masa la restaurant, de multe ori din rațiuni economice, deși nu întotdeauna se justifică acestea, uneori meniul unui restaurant fiind mai rentabil decât mâncarea gătită acasă, fiindcă nu se iau în considerare toate cheltuielile auxiliare. Ocaziile festive și mesele organizate sunt însă un bun prilej de a încerca noi rețete, fiecare dorindu-și o experiență culinară deosebită cu acest prilej, de multe ori, din păcate, excesul fiind o regulă în respectivele situații.

Următoarea ocazie de festin culinar o va reprezenta revelionul, când restaurantele se vor întrece serios în a ademeni clienții cu meniul bogat și spectaculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.