3 idei de afaceri cu lapte de capră


Despre laptele de capra numai de bine, practic el fiind locomotiva unor afaceri foarte profitabile.

Cunoscatorii stiu ca cei mai longevivi oameni de pe planeta traiesc in muntii Caucaz deoarece consuma zilnic kefir din lapte de capra, dupa o reteta tinuta secret generatii la rand.

Conform Guiness Book, cel mai faimos a fost azerul Shirali Muslimov, care a murit la incredibila virsta de 168 ani. Laptele de capra este mult mai sanatos decat cel de vaca. In plus, el are intrebuintari diverse, nu doar gastronomice.

Iata 3 idei de afaceri profitabile care ponesc de la pretiosul lapte de capra!

1. Vanzarea de lapte de capra si deivate

Laptele de capra, inclus in dieta favorizeaza digestia si asimilarea metabolica a fierului, calciului, magneziului si fosforului. Este bine sa fie baut in stare cruda, pentru a valorificara integral toate componentele indeosebi enzimele.

Produsele rezultate din lapte sunt de asemenea beneficie. Specificam aici iaurtul de capra laptele batut si kefirul, alimente probiotice care aduc beneficii florei intestinale.

Daca sortimentele mentionale anterior sunt binefacatoare sanatatii in schimb sortimentele de branza topita, branzeturile foarte condimentate sau cascavalul afumat, au un gust aparte deosebit insa trebuie consumate mai rar.

2. Folosirea laptelui de capra in centre spa

Este deja renumit, unul dintre secretele frumusetii reginei Cleopatra – imbaierea in lapte de capra si miere. Centrele de infrumusetare isi rasfata clientele pregatindu-le bai cu zer sau chiar lapte pretios de capra.

Secretul Cleopatrei, nu mai este un secret. Astazi, nu numai ca se stie ca ingredientii activi din lapte sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei umane dar aceste calitati sunt si folosite. Exista centre de infrumusetare in lume in care zerul de lapte de capra se foloseste la bai speciale pentru intinerirea pielii.

3. Realizarea de produse cosmetice cu lapte de capra

Nici producatorii de cosmetice nu au omis beneficiile laptelui de capra. Acesta se regaseste in anumite produse cosmetice din gamele bio sau organice, in sapunuri sau creme si lotiuni bogate bogate in vitamina E naturala, ceea ce stimuleaza starea de sanatate a pielii.

Lactatele de capra ajuta si in dieta anticelulitica. Produsele din lapte de capra sunt foarte apreciate si in Uniunea Europeana (in special in Franta, unde a fost inregistrat un brevet special care indica faptul ca laptele de capra este un bun stimulator pentru cresterea parului.

Sursa: Idei de Afaceri