4 cascade din România care arată spectaculos
uriștii care vor să se bucure de o escapadă în weekend, într-un cadru natural impresionant, pot descoperi câteva locuri unice în România, cu niște cascade care arată realmente inedit. Dacă ești una din acele persoane pe care susurul apei care curge o liniștește, iar natura ți se pare locul perfect în care să te reconectezi cu tine, atunci ține seama de recomandările Travelminit și ai să descoperi câteva cascade absolut senzaționale, care să-ți limpezească gândurile și ideile.
Cascada Apa Spânzurată din jud. Vâlcea
Aflată pe Valea Latoriței, pe pârâul Turcinu Mare, această cascadă înfățișează, după cum și numele ei sugerează, un șuvoi de apă ce se frânge peste o stâncă mare de calcar și se strecoară printre numeroase forme de relief. Având o înălțime de 35 de metri, cantitatea de apă a acestei cascade și a altor pâraie din zonă a fost redirecționată către Lacul de acumulare Vidra. Când vine iarna, izvorul cascadei îngheață, motiv pentru care localnicii au zis că aceasta dispare.
Cascada Vânturătoarea din jud. Caraș-Severin
Cascada Vânturătoarea din județul Caraș-Severin este considerată de unii turiști cea mai spectaculoasă din România, deoarece șuvoiul puternic de apă se transformă la cădere într-o perdea translucidă ce poate fi admirată chiar din interior. Fenomenul are loc deoarece apa cascadei se află în cădere liberă de la o înălțime de aproximativ 50 de metri. Dacă vrei să descoperi acest loc spectaculos, aflat chiar în interiorul Parcului Național Domogled – Cerna, urmează drumul național DN 67D, care leagă Băile Herculane și Baia de Aramă și duce către Lacul 7 Izvoare. De aici începe traseul către cascadă.
Cascada Lolaia din județul Hunedoara
Situată la aproximativ 1050 m altitudine, în partea de nord a Parcului Național Retezat, Cascada Lolaia se desprinde dintre pereții muntelui pe două șuvoaie despărțite de o stâncă. Sunetul puternic al căderii ei pe pământ curăță fiecare gând care îți obosea până atunci mintea. Frumusețea acestei cascade este potențată de natura sălbatică din jur. Există un singur loc suspendat, amenajat pentru fotografii, în rest, totul în jur este natură.
Cascada Cailor din Maramureș
Primăvara, când debitul ei crește, este momentul ideal să dai o fugă până în Munții Rodnei pe partea dinspre Maramureș și să admiri Cascada Cailor. Din stațiunea Borșa până la Cascada Cailor faci cam o oră și jumătate, dar există și varianta să urci cu telescaunul și să cobori apoi o jumătate de oră pe potecă. După acest traseu vei descoperi cea mai mare și impresionantă cascadă din România, formată de căderea în trepte a unui circ glaciar peste versantul numit ”Podul Cailor”. Imaginea este absolut superbă. Legenda spune că aici este locul în care caii și-au pierdut aripile, încercând să sară peste cascadă să scape de urs.
Cascadele sunt unele din cele mai spectaculoase elemente naturale. Situate în general pe cursul apelor curgătoare, căderea lor generează ceață, pulbere de apă și aer, asemenea unui portal magic.
Dacă și tu simți că aceste locuri te încarcă de energie, intră pe www.travelminit.ro și descoperă cele mai frumoase cazări în apropierea unor cascade din țară.