5 cărți de citit recomandate pentru antreprenori

Să gestionezi un business poate fi dificil chiar și pentru cei mai experimentați profesioniști, cu atât mai mult pentru cei care au ales recent să-și deschidă propriile afaceri. Trebuie să-ți înțelegi foarte bine clienții si piața pe care activezi și te poti confrunta deseori cu incertitudini sau probleme neașteptate. Mai mult, ai nevoie să știi să gestionezi oamenii alături de care lucrezi și să fii un lider pentru ei. Tocmai de aceea, ca să-ți ușurezi calea spre succes, poți învăța multe din sfaturile antreprenorilor care au mai trecut prin astfel de încercări.

De unde începi? Iată 5 cărți de citit pentru orice antreprenor.

1.„Dă lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta” de Gary Vaynerchuk Gary Vaynerchuk este unul dintre cei mai cunoscuți experți în marketing din SUA și la nivel internațional și un antreprenor de succes. În cartea sa, Vaynerchuk le explică antreprenorilor cum se pot promova cu ajutorul internetului. Dar și cum să dezvolte o strategie de marketing, cum să creeze conținut valoros și o comunitate. Mai mult, subliniază importanța stabilirii unui brand personal strâns legat de business-ul tău.

2.„Cum sa devii antreprenor. Dezvoltă-ți propria afacere!” de Larry C. Farrell Larry C. Farrell este un specialist american cunoscut pentru publicarea unor cărți despre practici antreprenoriale de succes. În acest volum, el vorbește despre independență financiară și cum să-ți gestionezi singur afacerea. Farrell prezintă și studii de caz pe antreprenori renumiți ca Walt Disney, Bill Gates sau Michael Dell, care au știut să-și transforme ideile în afaceri de miliarde de dolari. Pe lângă exerciții aplicate, vei afla și ce înseamnă să faci un plan de afaceri, cum să alegi piața, produsele sau clienții și cum să te raportezi la concurență.

3.„Realitatea în afaceri” de Guy Kawasaki Cunoscut pentru abordarea lui mai puțin convențională legată de afaceri, Guy Kawasaki este un business guru recunoscut la nivel mondial. Bazat pe experiența sa extinsă, Kawasaki oferă un ghid complet pentru cei care își doresc să dezvolte companii ce vor trece testul timpului. Considerată printre top cărți pentru antreprenori, „Realitatea în afaceri” te atenționează de ce nu e bine să aderi la trenduri îndoielnice sau la teorii superficiale. Când vine vorba de business, e important să revii mereu la realitate.

4.„Cele 21 de legi supreme ale liderului” de John C. Maxwell Nu poți fii un antreprenor de succes, dacă nu ești și un lider pentru oamenii alături de care lucrezi. Tocmai de aceea, una dintre cărțile de citit despre leadership este și cea a lui John C. Maxwell. Printre cei mai reputați specialiști în acest domeniu, Maxwell prezintă în cartea sa atât concepte teoretice despre leadership, cât și exemple și sfaturi din experiențe proprii. Aceasta este un adevărat manual despre arta de a conduce, indispensabil oricărui antreprenor.

5.„Steve Jobs. iLeadership pentru o nouă generație” de Jay Elliot În una dintre cele mai bune cărți pentru antreprenori, Jay Elliot creionează stilul de leadership al faimosului Steve Jobs. Prim-vicepreședinte Apple, Elliot povestește despre cele 4 principii care l-au ghidat mereu pe Jobs în business, anume: produs, talent, organizație și marketing. Mai mult, îți oferă o privire în modul în care funcționa mintea vizionară a creatorului Apple. Nu lipsesc nici provocările și nereușitele care au adus gigantul tech la faima de care se bucură acum. Poti gasi aceste volume și multe alte cărți de citit pentru antreprenori pe site-ul PrintreCarti.ro, la secțiunea de dezvoltare profesională.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/life/5-carti-de-citit-recomandate-pentru-antreprenori-19980216

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.