5 lucruri pe care mi le-aș dori să știu înainte să merg la vegetarian – și să mă îngras 10 kg I

Sănătatea și bunăstarea in viata o percepem diferit. Aceasta este povestea unei persoane.

În zilele noastre, trendurile stilului de viață sunt de ordinul zecilor sau sutelor. Cu mult înapoi la sfârșitul secolului, totuși, vegetarianismul era încă rezervat mai ales hipster-ilor și altor „extremiști”.
Aceștia erau toți oamenii mei preferați, așa că m-am apucat.
Toți prietenii mei mai în vârstă, mai înțelepți și mai revoluționari m-au asigurat că a fi vegetarian era „mai sănătos”. Au spus că voi simți beneficii fizice, mentale și spirituale dramatice după ce trec la viața fără carne. Pe atunci aveam 17 ani și eram ușor de convins.
Așadar, prin 2004, în anul II de liceu, am spus familiei că renunț la consumul de carne, devin lacro-ovo-vegetarian
Au ras.
Începutul aventurii mele lacto-ovo-vegetariene a fost decent. Nu am câștigat tone de energie, am dezvoltat focalizare asemănătoare laserului sau am levitat în timpul meditației… Nu. Chiar deloc..
Cu toate acestea, pielea mi s-a curățat puțin, așa că am numărat-o ca pe o victorie.
Abia când am intrat la facultate, drumul meu fără carne a luat o întorsătură neașteptată. Confruntat cu nevoia de a face alegeri alimentare care nu mai erau doar filosofice, ci tangibile, am făcut câteva greșeli grave.
Dintr-o dată, carbohidrații rafinați au fost noua mea bază, de obicei asociată cu produse lactate. Acasă, am mâncat aceleași mese pe care le făcuse mereu mama, doar fără carne și mai grele pe legume.
Viața la școală era o poveste diferită.
Gândiți-vă la paste cu sos de rosii sau la cereale cu lapte la micul dejun, prânz și cină. Alimentele vegetale ambalate pe care le-am cumpărat uneori de la supermarket s-au dovedit a fi la fel de greu de preparat pe aragazul din oficiu sa nu mai luam în calcul lipsa de timp.
Eram încă dedicat unui stil de viață fără carne și făceam mișcare în mod regulat, dar până la sfârșitul primului meu an, am câștigat mai mult de 10 kilograme.
Nu a fost o „completare” a tipului meu de corp. În schimb, a fost o balonare și o strângere vizibile în jurul burții mele. Greutatea a fost însoțită de o scădere a nivelului meu de energie și a dispoziției.
Prietenii mei mai în vârstă și mai înțelepți trebuie să fi lăsat deoparte câteva detalii despre vegetarianism. Această creștere în greutate nu era evident ceea ce mă așteptam.
La jumătatea celui de-al doilea an, am renunțat. Nu experimentam nici unul dintre beneficiile pe care credeam că le voi simți. De fapt, de multe ori mă simțeam mai rău din punct de vedere fizic, emoțional și mental decât mă mai simțeam înainte.
Abia după șase ani, în a doua mea incursiune în lacto-vegetarianism, am reușit să închid unele lacune din sfaturile vechilor mei prieteni fără carne.
Cu mai multe informații și o conexiune mai profundă cu corpul meu, am avut o experiență mult mai bună a doua oară.
Saptamana viitoare va coi spune ce si-ar fi dorit pacientul meu să știe înainte de prima lui călătorie vegetariană.

https://www.carminastroia.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.