5 sportivi faimoși care au ajuns faliți! Află ce greșeli au făcut aceștia!

Se pot câștiga sume destul de impresionante din sport, mai ales dacă te numeri printre jucătorii talentați, care au reușit să facă istorie în anumite momente din cariera lor. Printre cei mai bine plătiți jucători sunt fotbaliștii, iar faptul că și-au creat un brand în jurul lor, le aduce cu atât mai mulți bani din contractele de imagine și alte colaborări fructuoase din punct de vedere materiale.

Cu toate acestea, este foarte ușor să pierzi în câteva secunde chiar și sume de bani colosale, dacă nu gândești în perspectivă și dacă parte de calcule financiare nu este chiar punctul tău forte. Pentru a nu investi niciun ban, recomandam sa beneficiati de rotiri gratuite betano pentru a vedea cu adevarat daca merita sa investiti in aceste jocuri.

Iată care sunt poveștile celor mai faimoși jucători și ce greșeli au făcut aceștia!

Mike Tyson – este poate cel mai cunoscut sportiv, dar și cel mai apreciat în lumea boxului, reușind să devină popular și îndrăgit nu doar datorită performanțelor obținute, dar și datorită caracterului său și a modului în care se prezenta în societate.
Cu o carieră ce începea la doar 20 de ani și cu numeroase premii și titluri obținute, nimic nu părea să prevestească traiectoria nefavorabilă, întorsătura pe care viața lui urma să o ia. Prima lovitură pe care boxerul o încasează este chiar din partea celor mai apropiați și este reprezentată de momentul în care soția sa alege să sfărșească relația dintre cei doi printr-un divorț. Lovitura de grație,însă, vine abia apoi, atunci când celebrul jucător este acuzat de viol și condamnat pentru faptele sale. După ce a fost eliberat din închisoare, Mike Tyson s-a reîntors la pasiunea lui de odinioară, boxul. A continuat să lupte și nimic nu părea că l-ar fi dezarmat, fiind în continuare unul dintre cei mai buni și duri adversari. Cu toate acestea, câștigurile obținute în urma meciurilor de box nu reușeau să echivaleze cheltuielile colosale pe care jucătorul le făcea, dar mai ales taxele și impozitele returnate din ultimii ani. Anul 2003 a fost fatidic pentru celebrul jucător, pentru că s-a afundat atât de tare în datorii pe care nu le-a mai putut acoperi, acesta ajungând în pragul falimentului.

Diego Maradona – dacă vorbim despre lumea fotbalului, cu siguranță primul nume sau printre primele nume ce ne vin în cap este cel al lui Diego Maradona. Provenind din Argentina, jucătorul de fotbal a avut încă de la început un start destul de frumos, iar traiectoria sa a fost de-a dreptul surprinzătoare. Este o persoană ce a impresionat atât echipele adversare, cât și așteptările tuturor pasionaților de fotbal, iar una dintre cele mai mari victorii dobândite a fost câștigarea Cupei Mondiale pentru țara sa în anul 1986. Faima vine, uneori, la pachet cu alte aspecte nu atât de pozitive, iar unul dintre acestea îl reprezintă anturajul. Probabil având o companie nu tocmai benefică și dorind să nu dezamăgească așteptările, să fie cel mai bun, Maradona devine adeptul consumului de droguri. Modalitatea abuzivă în care ajunsese să consume stupefiante l-a costat pe celebrul jucător de fotbal inclusiv restricțiile de participare pe teren. Acest lucru s-a întâmplat în anul 1994 în cadrul jocului pentru Cupa Mondială. Declinul vieții lui și, în special acumulare de datorii a început în jurul acelui moment, iar datoriile s-au tot mărit, astfel încât, conform spuselor reprezentanților statului, Diego Maradona are datorii în valoare de 37 milioane de euro acumulate din taxe și impozite neplătite. Fotbalistul a reușit să diminueze suma inițială, însă doar cu câteva mii de euro, râmânând în continuare dator statului italian.

Dennis Rodman – un alt jucător la fel de talentat și la fel de …. risipitor. Dennis Rodman este unul dintre cei mai talentați baschetbalisti din istorie, reușind să bucure publicul cu numeroasele lui victorii. Pe atât de talentat era, pe atât de controversată viață avea. Îi placeau luxul, viața bună și opulența, iar toate aceste „aroganțe” presupun și sume colosale de bani cheltuite. Nu doar că avea o viață extrem de interesantă, dar ține neapărat să o condimenteze și cu alte mici incidente, ce însemnau și mai mulți bani cheltuiți. Jucătorul ajunsese aproape la fel de faimos pe teren, cât și în ceea ce privește lumea numărul de amenzi și suspendări primite. De-a lungul timpului, din pricina traiului luxos pe care îl dorea și din pricina cheltuielilor importante pe care le neglija, Dennis Rodman a ajuns să aibă datorii în valoare de 350,000 de dolari din taxe și impozite, dar și aproximativ 850,000 de dolari pe care trebuia să îi plătească pentru întreținerea copilului său.

John Daly – a făcut istorie în lumea golfului și avea să facă istorie și în ceea ce privește datoriile acumulate de-a lungul timpului. Pe lângă multiplele titluri obținute, jucătorul de golf a reușit să agonisească și o mică avere, ce se estima a fi undeva la 35 de milioane de dolari. O sumă destul de frumoasă, astfel încât să duci o viață și o existentă lipsită de griji, nu-i așa? Nu și dacă ești John Daly. Jucătorul avea și o pasiune, ce în timp s-a transformat în viciu, fiind destul de greu de controlat. Pariurile sportive și, în general jocurile de noroc, unde sportivul investea sume colosale i-au adus o scădere considerabilă a averii obținute de-a lungul timpului. Preferatului lui era jocul de Blackjack, unde paria de cele mai multe ori sume care ajungeau până la 1 milion de dolari. Posibil ca refugiul său în jocurile de noroc să fi fost datorat și eșecurilor în dragoste, jucătorul având la activ 4 căsatorii. Ceea ce trebuie să învâțăm din povestea de viață a lui John Daly este cumpătarea și echilibrul. Astfel, dacă și tu ești pasionat de jocurile de casino, încearcă să adopți o manieră responsabilă de a juca. În plus, pentru a-ți amortiza pierderile, nu uita să beneficiezi de ofertele promoționale puse în joc, ca de exemplu bonusul de rotiri gratuite Betano, ce îți conferă posibilitatea să joci la cazinou fără niciun risc.

O. J. Simpson – un jucător talentat, cu o carieră de succes. Sau cel puțin, până în momentul în care fotbalistul este implicat într-un dosar de asasinat. Simpson era acuzat de faptul că ar fi principalul vinovat în cazul unui duble crime, unul dintre cele mai devastatoare și faimoase cazuri. Cu toate că nevinovăția jucătorului de fotbal a fost dovedită, familia celor asasinați i s-a arătat potrivnică, făcându-l pe acesta să plătească, în baza deciziilor luate în instanță, datorii morale în valoare de peste 33.5 milioane de dolari. Cu o carieră care începuse să fie în regresie și cu foarte multe cheltuieli pentru avocați, astfel încât să își demonstreze nevinovăția, celebrul sportiv a ajuns în pragul falimentului.

Concluzie
Acestea sunt doar câteva nume din lumea sportivă ce, din diverse motive, au rămas fără bani. Uneori, succesul te împinge la lucruri disperate, din dorința de a arăta cât de bun ești sau din dorința de a avea tot ce ți-ai dorit cândva. Ceea ce este important este limita! Nu de întinde mai mult decât îți este plapuma și nu comite greșeli, mai ales de ordin financiar, dar nu numai, care să îți afecteze viața și traiectoria pe plan personal sau profesional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.