6 din 10 angajați au în plan să-și schimbe jobul în următorul an. Câți sunt deciși să rămână la actualul serviciu mai mult de 3 ani și cine îi poate răzgândi

Lipsa fortei de munca din Tîrnăveni e accentuată si de problemele de la nivel național.

63% dintre angajații participanți la un sondaj au în plan să-și schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni și doar 3% sunt deciși să rămână la actualul job pentru o perioadă mai lungă de 3 ani. În fața deciziei de a pleca din companie, doar managerul direct (29,1%), colegii de echipă (20,9%) și CEO-ul (20,6%) ar putea avea o influență asupra angajaților. Doar 4% spun că ar putea fi întorși din drum de Managerul de HR, arată datele unui sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs realizat în perioada august-septembrie 2018, pe un eșantion de 1.300 de respondenți. Principalele criterii în funcție de care își aleg angajatorul sunt salariul și pachetul de beneficii, au spus 86% dintre respondenți. Aproape la fel de importantă (84%) este reputația companiei, criteriu a cărui importanță crește de la an la an. Pentru 73% contează programul de lucru, 72% menționează flexibilitatea companiei, iar 16% menționează, în premieră, părerile actualilor angajați despre companie și felul în care compania se preocupă de starea lor de bine la muncă.

Întrebați ce apreciază cel mai mult la un proces de recrutare, 65% pun, pe primul loc, întrebările relevante în cadrul interviurilor. Urmează feedback-ul rapid venit din partea recrutorilor și detalierea anunțului de angajare. 32,4% dintre respondenți apreciază atunci când salariul este specificat în anunț, iar 30% se așteapta ca recrutorul să poată răspunde la întrebări tehnice care țin de fișa postului. O altă concluzie a studiului este legată de modul în care candidații își doresc să fie abordați de către angajatori. ”În 2018 și, cu siguranță, pentru încă mult timp de acum încolo, candidații și angajații își doresc să vadă la angajatori o abordare foarte umană și personală, motiv pentru care atunci când fac orice fel de evaluare a acestora primele aspecte pe care le menționează sunt cele care țin de criterii strict subiective. Spre exemplu, întrebați care au fost motivele pentru care au plecat de la ultimul job, 52% au răspuns că nu erau fericiți și motivați. 35,8% nu se simțeau apreciați, iar 31,3% erau nemulțumiți de salariu. Asigurarea satisfacției angajaților este, de altfel, și principala recomandare pe care o au de făcut departamentului de HR, după cum arată studiul”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.