7 idei de afaceri care pot fi pornite aproape gratuit
Ideile de afaceri sunt multe si aproximativ 99% dintre ele costa sume importante de bani pentru a fi pornite. Aici, insa, ne vom concentra pe acele 1% idei care nu necesita investitii financiare majore.Intrarea in lumea antreprenoriatului nu trebuie sa fie neaparat o provocare la care sa nu ai raspuns. Incearca una dintre aceste 7 idei de afaceri care pot fi pornite aproape gratuit.
1. Biciclete
La nivel global, industria bicicletelor a atras peste 6 miliarde de dolari in venituri. Aglomerarile urbane mizeaza din ce in ce mai mult pe un astfel de mijloc de transport. Curentul acesta va ajunge in curand si in Romania, iar pentru a veni in intampinarea viitoarelor nevoi pe care le vor avea proprietarii de biciclete poti sa pornesti inca de pe acum un mic spatiu in care repari biciclete sau un magazin online prin intermediul caruia oferi piese de schimb pentru cele mai vandute biciclete de la noi. Bineinteles, poti sa faci o astfel de afacere si fara sa investesti bani. E important sa ajuti la inceput cativa oameni care sa te ajute sa iti creezi o reputatie, apoi clientii vor veni catre tine. In timp, iti poti construi un site si dezvolta o strategie de social media cuprinzatoare.
2. Asistenta pentru seniori
Batranii Romaniei nu au foarte multe optiuni de asistenta la domiciliu la un pret bun. Ofera-ti serviciile pentru acestia si poti obtine venituri lunare destul de bune. Daca te hotarasti sa faci asta in mod profesionist, atunci iti vei putea crea un SRL care sa deserveasca activitatii tale in mod legal. In timp vei reusi sa strangi o baza de clienti mai mare si chiar angaja persoanele potrivite pentru a te ajuta sa iti duci misiunea la capat si sa devii un antreprenor care ofera servicii sociale integrate.
3. Afiliere
Din ce in ce mai multi oameni aleg sa se implice in campaniile de vanzare ale unor magazine online. Folosind un serviciu de afiliere, primesti un anumit procent din vanzarea unui produs. Cel mai renumit mod de afiliere a fost oferit de Tesla in 2018. Cei care au reusit sa aduca prin propriul cod de afiliere minimum 55 de clienti noi primeau garantat o Tesla Roadster complet gratuit. Masina va fi pusa in vanzare in 2020 cu pretul de 250.000 de dolari.
4. Ingrijire pentru animalele de companie
Oamenii au locuri de munca unde atentia lor le este solicitata cateodata si in afara orelor birou. Multi romani care traiesc in mediul urban au animale de companie pe care le considera membri ai familiei. Asadar, grija fata de acestea este destul de mare. Daca nu le pot ei oferi atentia necesara, atunci vor apela la serviciile altor persoane sau firme specializate. Incepe cu cativa clienti carora se le oferi servicii impecabile. Fa-ti primii clienti fericiti si iti vei putea deschide o firma care sa ofere chiar si servicii de cazare! Bani in plus, venit mai mare.
5. Drone
In Romania acestea sunt destul de scumpe si se strica destul de usor. Componentele sunt multe si fragile, iar experienta de pana acum ne-a aratat ca pasionatii de drone vor investi si mai mult in ceea ce le place sa faca. Poti sa te ocupi tu de cumpararea pieselor necesare din magazinele online din China si sa le aplici un mic comision pentru efortul pe care l-ai depus. Dupa fiecare intelegere incheiata poti sa pui la punct un sistem intreg prin care livrezi piese pentru drone rapid si la un pret bun. Dezavantajul celor care cumpara in cantitati mici este ca livrarea dureaza destul de mult (de la 3 saptamani pana la 2 luni).
6. Traduceri
Globalizarea a dus la tranzactii internationale din ce in ce mai dese. Acest lucru inseamna ca numeroase contracte au nevoie de o traducere corecta si autorizata. Daca nu ai un astfel de birou de traduceri, poti sa iti oferi serviciile online. Bonus: asta poti face in paralel cu locul de munca actual!
7. Chatbot
“Daca acum 10 ani orice companie trebuie sa aiba un website si acum 5 ani fiecare firma trebuia sa aiba o aplicatie, acum toate entitatile private trebuie sa imbratiseze tehnologia inteligentei artificiale.”, spune un antreprenor IT din SUA. Asta inseamna ca din ce in ce mai multe firme vor fi nevoite sa puna la punct chatboti care sa raspunda la intrebari din partea clientilor pe teme triviale sau de interes general, pana cand e nevoie de interventia umana pentru ca problema e prea complexa. Deja vedem acest lucru pus in practica de unii operatori de telefonie din Romania. Avantajul e ca poti dobandi cunostintele de realizare a unui astfel de chatbot in mod gratuit folosind multe din acele ghiduri online.