9 persoane înșelate cu locuri de muncă în străinătate


La data de 24 septembrie, 9 persoane, domiciliate în diferite localităţi de pe raza judeţului Mureş, au sesizat Poliţia municipiului Tg. Mureş, cu privire la faptul că ar fi fost înşelaţi de către o un bărbat, care le-ar fi oferit locuri de muncă în Germania.

În fapt, cei 9 bărbaţi ar fi găsit pe un site de anunţuri online, o ofertă cu locuri de muncă în străinătate, au apelat numărul de contact şi în urma conversaţiei telefonice, li s-ar fi solicitat ca la data de 24.09.2015, să se prezinte la autogara Voiajor, din Tg. Mureş, cu bagajele făcute, deoarece urmau să plece la muncă în Germania.

La data stabilită, în jurul orei 14.00, cei în cauză au fost aşteptaţi în autogară, de către un bărbat, care le-ar fi solicitat şi ar fi primit de la fiecare, câte 400 de lei, reprezentând contravaloarea transportului. Totodată, aceştia ar fi completat şi un formular tipizat în limba germană, despre care li s-ar fi spus că este contractul de muncă.

La scurt timp după ce ar fi primit sumele solicitate, persoana bănuită de comiterea înşelăciunii de înşelăciune, a plecat spunându-le că se va întoarce în câteva minute, cu nu autocar închiriat, în Germania, lucru ce nu s-a mai întâmplat.

Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării persoanei bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea persoanei sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă – 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.