RecentStiri locale

A fost aprobată strategia locală antidiscriminare

Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi Cluj-Napoca, în parteneriat cu municipiul Târnăveni, Fundația Buckner Tg Mureș și Școala Gimnazială nr.3 Târnăveni au demarat în 2016 implementarea proiectului „ACUM PENTRU VIITOR-parteneriat social pentru dezvoltare durabilă în Târnăveni, Mureș”.

În cadrul ședinței din 31 octombrie 2019, Consiliul Local al municipiului Târnăveni a aprobat  Strategia Locală Antidiscriminare, componentă a Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Târnăveni, elaborată de experții campaniei antidiscriminare, sub coordonarea primăriei municipiului Târnăveni. Este un document local inovativ, de combatere a discriminării, de promovare a egalității de șanse, de gen și a dezvoltării durabile. Durata de implementare a strategiei va fi cuprinsă între anii 2019-2024, domeniile de acțiune vizate fiind: educație, ocuparea forței de muncă, sănătate, social, locuire, cultură. Pentru fiecare dintre aceste domenii sunt stabilite obiective specifice și direcții de acțiune clare, dar  documentul va fi adaptat, completat în funcție de evoluția de pe planul local și național.

Strategia prezentată în Raportul de specialitate este un document orientativ, măsurile putând fi realizate în măsura identificării unor surse europene/ guvernamentale/ locale de finanțare.

One thought on “A fost aprobată strategia locală antidiscriminare

  • Eu cred ca discriminați sunt oamenii onești care merg la munca și plătesc taxe și impozite ca voi aleșii sa aveți salarii nesimțite ….
    Nu știu fata de cine sunteți obedienți.. ,însa un singur lucru este clar : nu aveți nimic în comun urbea pe care o conduceți , rușine sa va fie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *