RecentStiri locale

A fost redeschis bazinul acoperit de înot din Blaj

Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj a fost redeschis marţi de către autorităţile locale, după ce în timpul verii amatorii de înot au avut la dispoziţie un ştrand, ambele investiţii ale Primăriei.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj s-a redeschis începând cu data de 31 octombrie, programul de funcţionare şi tarifele de acces fiind aceleaşi ca anul trecut.

Astfel, taxa de acces la bazin este de 30 de lei pentru adulţi şi adolescenţi, iar pentru copiii sub 14 ani, de 15 lei. Un abonament lunar costă 300 de lei pentru adulţi şi adolescenţi, respectiv 150 de lei pentru copiii sub 14 ani.

Bazinul acoperit de înot este deschis de marţi până sâmbătă atât pentru înot de agrement, cât şi pentru cursuri iniţiere înot, în intervale orare clar stabilite. Duminica, este deschis doar pentru agrement, iar lunea este închis pentru curăţenie şi dezinfectare.

O investiţie în valoare de peste un milion de euro, bazinul a fost deschis oficial în februarie 2020, după lucrări care au durat aproape doi ani.

Bazinul, situat lângă baza de agrement şi stadionul din Parcul “Avram Iancu”, nu se adresează activităţilor competiţionale, suprafeţele lui fiind dimensionate, atât pentru zona de înot, cât şi pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional.

Clădirea în care funcţionează este acoperită “în boltă”.

Investiţia a fost finanţată din bugetul local al Primăriei Blaj, parte din programul “Blaj 2016-2020” al administraţiei publice locale. AGERPRES