A fost semnat contractul pentru construirea podului anul viitor

Luni a fost semnat contractul pentru construirea podului rutier peste râul Târnava Mică cu compania Strabag. În acest an este prevăzută realizarea proiectării, iar în primăvară încep lucrările de execuție.

Municipiul Tarnaveni doreste construirea unui pod nou peste raul Tarnava Mica in locul celui existent care nu corespunde din punct de vedere al sigurantei circulatiei, fiind construit in jurul anului 1931 si cu garantia expirata conform expertizei tehnice. Etapele necesare sunt elaborarea unui Proiect Tehnic in baza SF nr. 28/2016, inclusiv reactualizarea Devizului General; Aprobarea Proiectului Tehnic in Comisia Tehnico-economica, respectiv in Consiliul Local al Municipiului Tarnaveni.

Executarea lucrarilor in baza Proiectului Tehnic aprobat se vor face dupa cum urmeaza:
-Demolare pod existent
-Realizarea unui pod nou peste Tarnava Mica, pe DN14A Km 24+067, Municipiul Tarnaveni, cu o singura deschidere de 35,60 m si o lungime totala de 42,50 ml, cu suprastructura realizata cu piloti si cu suprastructura avand ca elemente principale 9 grinzi prefabricate precomprimate solidarizate cu ajutorul unei placi de suprabetonare
-Realizarea unui podet pietonal pe durata executiei lucrarilor
-Devierea utilitatilor pe perioada executiei lucrarilor
-Relocarea utilitatilor dupa executia lucrarilor
-Aducerea terenului la starea initiala-protectia mediului
-Asistenta tehnica pe perioada executiei lucrarilor

Valoarea estimată a lucrării este de 1,7 milioane de euro, cu finanțare de la bugetul de stat.

Un podeţ pietonal va înlocui podul rutier pe perioada lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.