A luat ființă noua Asociație Sportivă Chimica Târnăveni

Dupa o pauza de 16 ani, dupa ce in anul 2006 fosta echipa Chimica Tarnaveni retrograda din Liga a 3 a si a ales sa se retraga din toate competitiile de seniori si juniori, urmand apoi procedurile de desfiintare ale clubului sportiv, iată ca incepand cu vara acestui an, mai exact 2 august 2022 la initiativa unui grup de 3 membri fondatori printre care initiatorul acestui proiect, Chertes Florin, a luat fiinta noua Asociatie Sportiva CHIMICA TARNAVENI  care doreste sa readuca la viata activitatea fotbalistica de altadata cu toate amintiriile si bucuriile ramase din acele vremuri ale fostei Chimica Tarnaveni ramasa unica la nivel de performanta (Liga a 2 a si campioni nationali de juniori) in sufletele locuitorilor acestui oras care au iubit si sustinut acest brand “Chimica Tarnaveni“.

Asociatia Sportiva Chimica Tarnaveni a fost infiintata avand ca activitate principala fotbalul si alte ramuri sportive precum Rugby, Handbal, Volei, Baschet, Tenis de masa si Tenis de câmp. Principalul scop este de a atrage cat mai multi copii si tineri sa practice un sport, si formarea in 2-3 ani a unui centru de copii si juniori pentru toate ramurile sportive ale asociatiei in vederea reprezentarii la un nivel cat mai inalt: judetean, zonal si national.

In prezent, AS Chimica Tarnaveni este reprezentata de o echipa de seniori afiliata la Federatia Romana de minifotbal si participa in campionatul Minifotbal Transilvania Targu Mures in Liga a 2 a, unde dupa 9 etape disputate echipa se afla pe locul 2 in clasament cu sanse mari de promovare in Liga 1 deoarece la terminarea celor 20 de etape vor promova primele 2 clasate.

La nivel de copii si juniori exista 3 grupe de juniori.
– 2 grupe participa in cadrul AJF MURES la categoriile U19
– una cu copii nascuti in 2004-2005 care in prezent ocupa primul loc cu maxim de puncte si un golaveraj de 47 goluri marcate si doar 4 primite.

– a doua grupa cu copii nascuti in anul 2005-2006 tot in campionatul judetean U19 care in prezent ocupa locul 4 la finalul turului de campionat.

– a 3 a grupa de copii nascuti in anii 2008-2009-2010 participa doar la pregatire, jocuri amicale si turnee amicale, urmand sa intre oficial in campionat din sezonul urmator.

In prezent se desfasoara selectie pentru formarea grupelor de varsta 2011-2012-2013-2014-2015.

Pe viitor noua Asociatie sportiva Chimica Tarnaveni doreste odata cu inceperea noului sezon competitional 2023-2024 formarea unei echipe de seniori in Liga a 4 a

PENTRU MAI MULTE DETALII REFERITOARE LA CELELALTE RAMURI SPORTIVE NE PUTETI CONTACTA PE PAGINA OFICIALA DE FACEBOOK ASOCIATIA SPORTIVA CHIMICA TARNAVENI.

Va asteptam sa ne sustineti in numar cat mai mare si sa va alaturati noului proiect Asocitatia Sportiva CHIMICA TARNAVENI!

Va multumim!