A PIERDUT JOBUL PENTRU CĂ A FOLOSIT ACESTE CUVINTE TOXICE LA INTERVIU

Specialiştii le numesc “cuvinte toxice”. Sunt, de fapt, cuvinte deranjante pe care trebuie să le elimini din răspunsurile pe care le dai la interviul de angajare dacă vrei să faci o primă impresie bună în faţa recrutorului. Altfel, rişti să piezi job-ul.

Eşti învăţat mereu ce ar trebui să spui la interviul de angajare pentru a obţine job-ul dorit. Puţini vorbesc însă despre cuvintele pe care ar fi bine să le eviţi pentru a avea parte de o întâlnire încununată cu succes cu viitorul angajator.

Specialiştii în domeniul resurselor umane le numesc “cuvinte toxice”. Este vorba, de fapt, despre cuvintele deranjante sau folosite atât de mult, încât au devenit un clişeu. Dacă nu le eviţi, ele te pot distruge la interviul de angajare. Lista completă o găseşti mai jos.

Nu

Atunci când recrutorul îţi pune o întrebare simplă nu trebuie să dai răspunsuri dintr-un singur cuvânt. Evită pe cât posibil să răspunzi la o întrebare printr-un simplu “Nu”.

De exemplu, dacă eşti întrebat dacă ştii să foloseşti un anumit program pe calculator şi nu ai astfel de competenţe ar trebui să dai un răspuns de tipul – “Încă nu am avut şansa de a învăţa programul, dar sunt interesat de acest lucru”.

Ăă…

Decât să te bâlbâi sau să faci pauze deranjante în care să spui mereu “ăă…” înainte să dai un răspuns, mai bine taci şi te gândeşti ce vrei să spui, după care să vorbeşti. Dacă te bâlbăi şi înlocuieşti pauzele de vorbire cu “ăă…”, recrutorul poate considera că ai venit nepregătit la întâlnire sau că nu eşti atent la discuţie.

Mişto, naşpa

Evită argoul atunci când mergi la interviul de angajare. Profesionistul din faţa ta nu trebuie să îşi folosească “dicţionarul urban” atunci când discută cu tine.

Noi

Dacă foloseşti cuvântul “noi” de prea multe ori în timpul conversaţiei atunci când vorbeşti despre sarcinile de la locul de muncă sau despre reuşitele tale, recrutorul poate să înceapă să se întrebe dacă tu ai fost cel cu rezultate bune sau echipa ta a fost cea responsabilă pentru reuşitele pe care le expui.

Dedicat, motivat, lucrez bine în echipă, sinergie

Evită limbajul pe care îl foloseşti, în mod normal, în CV şi jargonul. Cuvinte ca cele de mai sus sunt foarte des utilizate în timpul interviurilor. Dacă vrei să araţi cât de dedicat sau de motivat eşti, dă mai bine un exemplu din experienţa de muncă pe care o ai. Exemplele te ajută, totodată, să fii mai convingător.

Urăsc

Nu este bine să spui că “urăşti” ceva în timpul interviului de angajare, indiferent că este vorba despre un job, despre un şef sau despre foşti colegi de la locul de muncă.

Perfecţionist

Să spui că eşti o persoană perfecţionistă a devenit un clişeu folosit în special atunci când posibilul angajator îţi pune întrebarea “Care este cel mai mare defect al tău?”. Evită-l pentru că orice recruiter bun nu va fi impresionat de un astfel de răspuns.

Sursa: Gandul