A scăzut numărul firmelor care contribuie la bugetul local


Impozitele s-au încasat mult mai bine de la firme decât de la persoane fizice în 2018. Astfel, persoanele fizice şi-au plătit impozitul în proporţie de 68,14%, iar firmele în proporţie de 95,71%. Deficitul bugetar înregistrat la finalul anului a fost acoperit din excedentul anilor precedenţi.

Din păcate firmele din Târnăveni nu au devenit mai conştiincioase în 2018 ci numărul celor plătitori s-a redus astfel că procentul s-a modificat.

Cele mai mari cheltuieli ale Primăriei au fost cu salariile, cheltuielile operaţionale cu salariile şi contribuţiile aferente fiind de 16.219.884 de lei anul trecut.

În anul care a trecut impozitele şi taxele locale s-au încasat în proporţie de 74,84%, veniturile totale ale bugetului local fiind de 8.486.425 lei. La aceasta sumă se adaugă veniturile obţinute din cote defalcate din impozitul pe venit şi TVA şi alte subvenţii primite, încasările totale realizate fiind de 29.073.738 de lei.

Contul de execuţie al bugetului general consolidat al municipiului Târnăveni pe anul 2018 a fost aprobat săptămâna trecută şi poate fi văzut AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.