A SCHIMBAT O MAŞINĂ LA TÂRNĂVENI ŞI ACUM E CERCETAT PENAL

Un bărbat de 45 de ani din Blaj este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire, în cazul unui autoturism furat din Spania, pe care l-a înmatriculat prin metode ilegale.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracțională a lui Vasile Z. (45 de ani), din Blaj, care, în 8 noiembrie 2011, a înmatriculat un autoturism furat din Spania din 8 iulie, anul trecut.
Oamenii legii au identificat în trafic, marţi, autoturismul furat (Mercedes Vito), care era condus de Vasile Z. Cu această ocazie autoturismul, an de fabricaţie 2007, cu o valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
S-a stabilit că, în luna septembrie 2011, Vasile Z. a efectuat un schimb de autoturisme, pe raza municipiului Târnăveni, judeţul Mureş, cu o persoană din Sighetu Marmaţiei. În schimbul autoturismului furat din Spania, Vasile Z. a dat un autoturism de aceeaşi marcă, an de fabricaţie 2001 şi suma de 900 de euro.
Ulterior, Vasile Z. a completat în fals în contract de vânzare cumpărare în limba spaniolă, având ca obiect autoturismul achiziţionat, semnând acest document atât la rubrica vânzător cât şi la cea de cumpărător, folosind ulterior acest document la Serviciul Înmatriculări Alba, cu care a obţinut înmatricularea autoturismului.
Faţă de Vasile Z., poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire.
Poliţiştii au luat legătura cu autorităţile spaniole în vederea recuperării autoturismului de către proprietarul acestuia.

alba24.ro