Absolvire fără părinți și tablou la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu

Pentru promoția 2021 de la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu vineri 4 iunie a sunat ultimul clopoțel. O festivitate atipică a avut loc anul acesta deoarece în curtea școlii nu au avut acces decât elevii. De asemenea tot anul acesta nu s-a realizat nici tabloul de absolvire la liceul Teoretic Andrei Bârseanu. Festivitatea a fost filmată cu un telefon și transmisă pe pagina de Facebook a liceului și poate fi văzută mai jos: https://www.facebook.com/LiceulTeoretic.AndreiBarseanu/videos/216146830157927

10 comentarii la „Absolvire fără părinți și tablou la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu

 • 12 iunie 2021 la 1:00
  Permalink

  Tovarășe Director Suciu Ioan,

  Următoarele vorbe vin de la un licean de-al vostru.
  Citând celelalte persoane care au comentat, doresc să spun că ceea ce se întâmplă acum la liceul de care am auzit că a fost mai demult mai prestigios e regretabil, și în detrimentul tuturor care învață aici. De mai bine de douăzeci de ani de când sunteți director împreună cu tovarășa Suciu Laura, elevilor și studenților care au venit la școală de-alungul deceniilor li s-a înfipt în conștiință o mai mare frică și dispreț față de liceu și în special de unii profesori care nu se lepădaseră și încă nu s-au lepădat de stilul lor comunist de „gîndire”. Printre aceștia vă numărați și dumneavoastră și îndrăgita tovarășă, Suciu Laura.
  Faptul că absolvenților de anul acesta nu li s-a permis să termine liceul cu părinții de față sau să imortalizeze acest important moment din viața lor printr-un tablou nu face nimic decât să ne mai dea o dovadă a învechirii mentalității conducerii. Nu se justifică refuzarea acestora prin motivul pandemiei, întrucât Târnăveniul este la o rată de 0,08%, în cod verde de o bună vreme.
  Ar mai fi multe de spus, însă sunt convins că și dumneavoastră sunteți conștient de toate și de tot doar că orgoliul v-a scăpat din frâie. Un ultim lucru mai spun: Pe zi ce treceți îmbătrâniți și mintea se deteriorează odată cu trupul, așa că vă sugerez să vă pensionați, împreună cu soția. Lăsați o nouă conducere să vină și să repare tărăboiul cauzat de conducerea dvs. în ultimii 23 de ani.
  Vă urez niște ultimi ani liniștiți, retrași din domeniul educațional, Tovarășe Suciu Ioan!

 • 9 iunie 2021 la 11:48
  Permalink

  Stimate domnule tovarăș (director doctor) Suciu Ioan,
  nu este nimeni atât de incult, încât să nu știe ce înseamnă termenul absolvire. Însă după cum observ, ați uitat anul acesta de faptul ca absolvirea vine însoțită și de festivitate. Din cauza unor acuzații (pe drept) și din propriul dumneavoastră nemărginit orgoliu, ați optat să privați o întreagă generație de unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții. De ce doar în acest an se reglementează excluderea părinților? Poate veți argumenta contextul pandemiei, însă acesta nu se aplică și la terminarea claselor a VIII-a, nu? Și cu ce agravează un tablou situația epidemiologică?
  Dar în fine, răspunsul acestor întrebări va ajunge mușamalizat, la fel ca toate neregulile de care sunteți responsabil.
  Puneți hârtie igienică la baie și pensionați-vă!
  Heil Herr Suciu

 • 7 iunie 2021 la 23:45
  Permalink

  NU AȚI ÎNȚELES NIMIC DIN COMENTARII DOMNULE DIRECTOR ( DOCTOR) .PACIENTUL A MURIT. SUNTEȚI ACUZAT DE MALPRAXIS..

 • 7 iunie 2021 la 12:35
  Permalink

  DEX : Absolvire=Terminare (a unui an școlar), a unui ciclu (sau o formă de învățământ).
  În consecință părinții nu puteau fi implicați în această acțiune ( e de presupus că au absolvit cu mai mulți ani în urmă) și cu atât mai puțin tabloul.
  Probabil a fost vorba de ”Festivitatea de absolvite”. Eroarea știristului ( nu am văzut nicio semnătură) a fost determinantă, probabil, de efortul de a sublinia că nu s-a făcut tablou de absolvire. Corect. Nu s-a făcut dar asta nu e treaba școlii. Niciodată cadrele didactice nu s-au ocupat de așa ceva. În plus nimeni nu este în poziția de a interzice realizarea unor poze sau afișarea acestora, doar că GDRP – General Data Protection Regulation – este valabil pentru toată lumea. Sunt licee în care nu se fac tablouri, de mulți ani, și nu plânge nimeni. Unii spun că ar fi o modă comunistă.
  A! Au fost deranjate probabil niște interese? (50 lei x120 =6000 lei fără chitanță? Dar nici asta nu e treaba școlii.
  Legat de participarea părinților la festivitate. Există și aici niște reguli în vigoare, cu mai multe variante. Verificarea participanților dacă s-au vaccinat, etc.-împărțirea în două serii, la ore diferite, sau varianta în care a fost organizată festivitatea la școala noastră. Elevii au fost consultați – indiferent de ce spun cârcotașii. Colegiul Național Mircea Eliade din Sighișoara a avut același scenariu. Nu a sărit nimeni în aer. La Colegiul Național Horea Cloșca și Crișan din Alba Iulia fiecare formațiune de studiu a avut festivitatea în sala ei de clasă. O fi fost o răzbunare?!
  Generația de anul trecut nu a avut nicio festivitate! O fi fost ceva ascuns! Or fi zis elevii ceva!
  În concluzie: 1. cei care doreau argumente cred că le-au primit 2. Cel mai potrivit titlu pentru știre ar fi fost ” La Liceul Teoretic Andrei Bârseanu din Târnăveni, toți elevii înscriși în clasa a XII-a au promovat” Hai să vedem la câte școli s-ar putea scrie asta.

  prof.dr. Ioan Suciu, directorul liceului

 • 6 iunie 2021 la 22:01
  Permalink

  Doamne, ce păcat ! Ce festivități erau odată ! Chiar nu se putea face măcar tabloul ? Cumva, cu programare individuală la fotograf ? Bieții copii ! Ce gust amar le-a lăsat această absolvire ! Chiar mă doare sufletul !

 • 4 iunie 2021 la 21:36
  Permalink

  Pe vremea ta ,,fost elev,, mergeai la scoala cu cioareci si comanac de paie.

 • 4 iunie 2021 la 21:13
  Permalink

  COMUNISTILOR . AȚI FOST ÎNVĂȚAȚI DOAR SĂ IMPUNEȚI . NU A CONTAT ȘI PĂREREA COPIILOR. SĂ VĂ SPUN UN SECRET NU V-AU IUBIT COPII.

 • 4 iunie 2021 la 20:11
  Permalink

  “Nu contează cât de lung am părul,
  Important e cât de mult gândesc”
  Unii au îmbătrânit urât, uitând că au fost și ei tineri odată.
  Păcat de amintirea tristă pe care o va păstra această generație despre liceu…

 • 4 iunie 2021 la 19:01
  Permalink

  din cauza ca au toti parul mare si belciug in limba ori in nas.

  pe vremea mea nu era asa.

 • 4 iunie 2021 la 11:44
  Permalink

  Din cauza ambiției personale bănuiesc a domnului director. Se știu problemele avute cu un elev pe parcursul anului și probabil s a gândit sa pedepsească toată generația de absolvenți.
  Destul de urat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.