ACCIDENT CU DOI MORȚI ȘI UN COPIL RĂNIT ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Un autocar al companiei bistriţene Tabita, care efectua o cursă ocazională, a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa. Aproape două ore circulaţia pe Drumul European 60 a fost întreruptă.
Accidentul de circulaţie a avut loc marți după-masă pe raza judeţului Mureş, în apropierea localităţii Saschiz. Din primele cercetări efectuate de poliţişti reiese că şoferul unei maşini, care se îndrepta spre localitatea mureşeană Saschiz, într-o curbă, a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu autocarul companiei bistriţene Tabita, care efectua o cursă ocazională.

În urma impactului autoturismul a fost proiectat într-un alt autoturism care circula regulamentar. Doi pasageri din autoturismul care a pătruns pe contrasens au murit pe loc, iar un copil a fost rănit grav. De altfel, din autoturism nu a rămas mai nimic, în urma manevrelor de descarcerare fiind înlăturat până şi motorul.

Pentru a salva viaţa copilui s-a dus o luptă contra-cronometru, la locul accidentului sosind de urgenţă un elicopter SMURD care l-a preluat şi l-a transportat la Târgu Mureş.

Cu toate că impactul a fost puternic, niciun călător din autocar nu a avut de suferit în urma accidentului. De o parte şi de alta a locului accidentului, în cele aproximativ două ore cât s-a intervenit pentru extragerea victimelor din autoturismul avariat, coada de maşini s-a întins pe câteva zeci de kilometri.