ACCIDENT GRAV LA RECEA

Foto: Tirgumureseanul.ro

Marţi la ora 00.30 un grav accident de circulaţie s-a produs între localităţile Recea şi Sânpaul. Un TIR a lovit cu putere un autoturism al unei patrule de jandarmi parcat la marginea drumului. Un jandarm a decedat iar altul este internat la spital, ceilalţi doi jandarmi fiind în afara oricărui pericol.

O misiune din noaptea trecută s-a încheiat tragic pentru jandarmii de la Gruparea Mobilă Tîrgu-Mureș. Un echipaj format din patru jandarmi au fost sesizați de un cetățean că pe DN 15, la poligonul auto din apropiere de localitatea Chiheru, două persoane sustrag mai multe materiale. O mașină s-a deplasat la fața locului, iar la scurt timp după ce a ajuns, a fost lovită în plină de un TIR. Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile Ciprian Călușer precizează: „Doi dintre jandarmi au fugit pentru a-i prinde pe presupușii făptuitori. La puțin timp după ce au coborât din mașină, din spate a venit un autotren care, din declarațiile șoferului și din cercetările făcute de Poliție, adormise la volan și a tamponat mașina de jandarmi. În urma accidentului au rezultat două victime, din care una a decedat pe loc, iar cealaltă a fost transportată de urgență la spitalul județean”.

Jandarmul decedat, Flavius Lucian Moldovan în vârsta de 35 ani, era încadrat în MAI din anul 1998, ca şi jandarm angajat pe bază de contract, iar din anul 2006, subofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tîrgu-Mureş. Subofiţerul nu era căsătorit, locuia împreună cu prietena şi era cunoscut ca şi un bun camarad şi apreciat de către toţi cei care l-au cunoscut.