ACCIDENT MORTAL LA CHENDU

Circulaţia rutieră a fost blocată marţi seară pe Drumul European 60, la jumătatea distanţei dintre Târgu Mureş şi Sighişoara, în localitatea Chendu, unde două autotractoare s-au ciocnit frontal, iar unul dintre şoferi şi-a pierdut viaţa, a anunţat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mureş, comisar şef Lucian Archiudean, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, şoferul unuia dintre TIR-uri a tăiat o curbă extrem de periculoasă situată la intrarea în Chendu dinspre Sighişoara, a intrat pe contrasens şi s-a lovit frontal de un alt TIR, care circula regulamentar.

La data de 28.04.2015, ora 17.26, pe DN 13 E 60, în localitatea Chendu, un bărbat, de 46 de ani, din Hondol, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară şi semiremorcă, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la un carosabil umed, într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, a pătruns parţial pe sensul opus de mers, acroşând un alt ansamblu de vehicule, condus regulamentar de un bărbat, de 58 ani, din Oraviţa, jud. Caraş Severin.
În urma accidentului o persoană a fost rănită grav iar alta a decedat.

În curba unde s-a produs accidentul au avut loc numeroase evenimente rutiere, ca urmare a faptului că este situată la intrarea în localitate, pe un pod, după o linie dreaptă de mai mulţi kilometri, în care majoritatea şoferilor intră cu viteză.