ACCIDENT MORTAL LA CHIRILEU, COMUNA SÂNPAUL

Tragedie dupa tragedie pe drumul european E60, in judetul Mures. Doi barbati au murit, joi seara, intr-un accident rutier, la nici 24 de ore de cand trei tineri au intrat cu masina intr-un TIR si au pierit pe loc.

La data de 16 aprilie a.c., ora 21.36 pe DN 15 E 60, în afara localităţii Sînpaul, un tânăr, de 22 de ani, din localitatea Şomoştelnic, judeţul Mureş, fără a poseda permis de conducere, a condus un autoturism şi pe fondul circulaţiei pe sensul opus de mers, a intrat în coliziune frontală cu ansamblul de vehicule, format din autotractorul şi semiremorcă, condus regulamentar de un tânăr, de 27 ani, din municipiul Cîmpia Turzii, judeţul Cluj.

Barbatii se indreptau spre casa cand autoturismul lor a izbit un camion. Autotrenul s-a rasturnat, iar automobilul a fost facut zob in impact.
Cei doi barbati, care erau intr-o masina inmatriculata in strainatate, se indreptau, se pare, spre localitatea Chirileu, din Mures. Pe drumul european 60 insa, cel de la volan a vrut sa vireze la stanga, dar nu a vazut camionul care venea regulamentar din fata, pe celalalt sens de mers.
Soferul a ramas prins in caroseria masinii, iar pasagerul din dreapta a zburat prin parbriz. Niciunul dintre ei n-a mai putut fi salvat.
Soferul TIR-ului si pasagerul sau s-au rasturnat in sant cu camionul plin cu sticle cu apa si au suferit rani usoare.
“E greu de oprit un TIR, nu se poate opri ca si o masina mica, ca si un autoturism in 10 metri, are totusi 20 de tone plus incarcatura”, a spus reprezentantul unei firme de TIR-uri.

Trupurile celor doi barbati care au pierit in accident au fost ridicate de medicii legisti, pentru necropsie.
Politistii au descoperit in autoturism cateva doze de bere si asteapta sa afle daca soferul bause.
Din cauza tragediei, traficul pe drumul european, intre Targu Mures si Cluj, a fost restrictionat pentru aproape doua ore.