Acțiuni ale jandarmilor din week-end


În perioada 21-23 august, aproximativ 150 jandarmi au acţionat zilnic la nivelul judeţului Mureş şi Alba, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

Misiunile au fost diversificate, începând de la cele de prevenirea comiterii faptelor ce contravin normelor de convieţuire socială, misiuni de menţinere executate în sistem integrat cu colegii de la Poliţia Municipiului Târgu Mureş, misiune în sprijinul colegilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, misiuni specifice executate de lucrătorii Compartimentului Prevenire şi Combaterea Faptelor Antisociale, precum şi existenţa în stradă a echipajelor de jandarmi, denumite capacităţi de intervenţie, capabile să intervină imediat în sprijinul oricărei patrule sau alte solicitări din judeţ şi nu numai.

Cele mai importante misiuni reprezintă asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică de la „Festivalul Intercultural Proetnica 2015” din Sighişoara şi asigurarea măsurilor de O.P. în sprijinul colegilor de la I.J.J. Alba cu ocazia „Zilelor Oraşului Ocna Mureş”.

În consecinţă activitatea jandarmilor s-a concretizat prin aplicarea unui număr de 36 sancţiuni contravenţionale, respectiv 13 amenzi în valoare de 2100 lei şi 23 avertismente scrise.

Faptele care nu au fost tolerate de forţele de ordine au fost la cele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv: refuzul de a se legitima cu actul de identitate şi consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele prevăzute de lege precum şi fapte privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.