Acțiuni de verificare și amenzi în zonele aglomerate din județul Mureș

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 4 iulie a.c., au participat peste 245 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost verificate peste 300 de societăți comerciale. În acest context, un operator economic a fost depistat că nu respectă măsurile de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus.

În total, au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 61.000 de lei, astfel:
-31 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru nerespectarea măsurilor instituite pe perioada stării de alertă, la Legea 55/2020, în valoare de 11.000 de lei;
-23 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 22.600 de lei;
-40 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 19.720 de lei;
-2 sancțiuni pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice, în valoare de 4000 de lei;

  • 3 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 4500 de lei și o sancțiune pentru abateri prevăzute de alte acte normative;

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
 
Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.