Acțiuni filantropice în protopopiatul Târnăveni

Postul Mare este o perioadă rânduită de Biserică pentru ca fiecare creștin să își primenească sufletul pentru a întâmpina marea sărbătoare a Învierii Domnului. În acest răstimp, se cuvine să înmulțim rugăciunea și fapta cea bună, să ne înfrânăm pornirile păcătoase și să ne curățim sufletele.

Însuflețiți de îndemnul profetului Isaia: „Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăpostește în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l” (58, 7), în parohiile Târnăveni I și Bobohalma a fost organizată o colectă pentru sprijinirea Așezământului de la Valea Plopului, aflat în grija părintelui Nicolae Tănase, constând în alimente, haine pentru copii și sume de bani. Acestea au fost însoțite de un grup de pelerini care au poposit în data de 15 aprilie la acest Centru social.

De asemenea, în data de 22 aprilie, Grupul de rugăciune „Serafimii” au ajutat Secția de Pediatrie a Spitalului municipal „Gheorghe Marinescu” din Târnăveni cu scutece, produse de igienă personală, prosoape de baie, lenjerii de pat, încălzitoare pentru biberoane, glucometru etc. Toate acestea au fost realizate cu multă dragoste, cu gândul de a aduce un strop de bucurie în inima aproapelui și de a împlini măcar o fărâmă din îndemnul Sfântului Apostul Iacov care zice: „Credința fără fapte este moartă” (2, 17).

Pr. protopop Sergiu Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.